Εθνική: Έφυγε ο Φαν'τ Σχιπ - «Δεν είχαμε ίδιο όραμα με την ΕΠΟ»

Εθνική: Έφυγε ο Φαν'τ Σχιπ - «Δεν είχαμε ίδιο όραμα με την ΕΠΟ»

Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ πήρε την απόφαση να μη συνεχίσει τελικά την θητεία του στην Εθνική Ελλάδας και αποχωρεί μετά και το φινάλε των προκριματικών του Μουντιάλ

schip
Ο Ολλανδός προπονητής θα ήθελε πολύ να στείλει την Εθνική μας ομάδα στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όμως αυτό δεν κατέστη εφικτό. Παρά την προσπάθεια μέχρι τέλους, τα λάθη που είχαν γίνει δεν βοήθησαν την «γαλανόλευκη» να πετύχει τον μεγάλο της στόχο και κάπως έτσι χάθηκε η διοργάνωση του Κατάρ.

Η θητεία του Φαν'τ Σχιπ διήρκησε 2,5 χρόνια κατά τα οποία η Ελλάδα κατάφερε να παρουσιάσει σημάδια εξέλιξης και βελτίωσης στο αγωνιστικό κομμάτι, δίχως όμως να λείπουν τα πισωγυρίσματα που είχαν ως αποτέλεσμα και την αποτυχία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στην αποχαιρετιστήρια δήλωσή του αναφέρεται στην προσπάθεια που έκανε ν' ανανεώσει το ρόστερ της Εθνικής ομάδας με νεαρούς ποδοσφαιριστές και ν' αλλάξει τα πάντα σε ό,τι αφορούσε τις συνήθειες και τις μεθόδους της προπόνησης.

«Άργησε να πάρει την απόφαση η Ομοσπονδία και εγώ επέλεξα να κοιτάξω πλέον μπροστά. Εξάλλου, στο φινάλε, δεν είχαμε κοινή συνισταμένη... Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να πάρουν ευκαιρίες οι Έλληνες ποδοσφαιριστές και να εξελιχθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Θα ήθελα να ανακοινώνω πως μαζί με την προπονητική μου ομάδα, αποφάσισα μετά από δυόμισι χρόνια να μην συνεχίσω ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδος και να αποχωρήσω παρότι το συμβόλαιο μου λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2021. Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας τον Αύγουστο του 2019 και στην αρχή επικεντρωθήκαμε στο να αλλάξουμε την φιλοσοφία και τονσ χηματισμό της ομάδας.

Παρουσιάσαμε ένα νεανικό σύνολο, με ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους παίκτες που θα έκαναν υπερήφανο το μέλλον της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Πιστεύουμε πως δημιουργήσαμε ένα ομαδικό πνεύμα ανάμεσα στους παίκτες και όλοι ήμασταν συγκεντρωμένοι στην νούμερο νέο προτεραιότητά μας: Στην εθνική ομάδα και το ποδόσφαιρο. Δουλέψαμε μαζί σκληρά, αλλάξαμε την μέθοδο προπόνησης και το στιλ παιχνιδιού και δώσαμε μια νέα ταυτότητα στην ομάδα μας.

Σε αυτή την πορεία πετύχαμε καλά και λιγότερο καλά αποτελέσματα αλλά πάντα είχαμε το όραμα για το πως θα παίξουμε και θα μεγαλώσουμε ως ομάδα. Υπήρχαν συζητήσεις για να συνεχίσουμε μαζί σε αυτό τον δρόμο αλλά η ΕΠΟ πήρε τόσο πολύ χρόνο για να αποφασίσει σχετικά με το μέλλον, κάτι που με έκανε ένιωσε να νιώσω πως ήταν η ώρα να αποχωρήσω.


Στο τέλος της ημέρας το όραμά μας για το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό και δεν ταυτίστηκε. Πιστεύω στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στο ταλέντο που συνάντησα στη χώρα αλλά πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες παίκτες, ώστε να παίξουν και να εξελιχθούν. Αυτό παίρνει χρόνο, πρέπει όμως περισσότεροι Έλληνες να παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, ώστε οι μελλοντικοί προπονητές να έχουν περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν.

Στο τέλος πρέπει να πιστέψετε σε μια διαδικασία και να μην παρεκκλίνεται. Για να έρθει επιτυχία θα πρέπει όλοι να είναι στην ίδια σελίδα. Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ για την ευκαιρία που μου έδωσε να προπονήσω την Εθνική ομάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλο το επιτελείο και τους παίκτες που έδωσα ντα πάντα και δημιούργησαν ένα φανταστικό γκρουπ και ένα περιβάλλον με υψηλή απόδοση»

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης