Euroleague, Παναθηναϊκός-Ούνικς Καζάν 72-74: Στο ίδιο έργο θεατές

Euroleague, Παναθηναϊκός-Ούνικς Καζάν 72-74: Στο ίδιο έργο θεατές

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την 3η σερί του ήττα και την την 7η συνολικά τη σεζόν καθώς η Ούνικς Καζάν πέρασε από το ΟΑΚΑ κερδίζοντας με 74-72 - Άστοχος ο Παπαπέτρου στην εκπνοή για τη νίκη

paooniks
Και... ξανά τα ίδια. Ο κατήφορος του Παναθηναϊκού στην EuroLeague συνεχίστηκε για τρίτο σερί ματς στην διοργάνωση και για δεύτερο σερί στο κλειστό του ΟΑΚΑ, καθώς δεν μπόρεσε να κάμψει ούτε την αντίσταση της Ούνικς Καζάν του Μάριο Χεζόνια.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε στο ξεκίνημα του αγώνα τις συνεχόμενες και άστοχες προσπάθειες του επηρεασμένου Χεζόνια και παρά το γεγονός ότι το ματς δεν... βλεπόταν με την αστοχία να ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του πακέ, μπόρεσε να προηγηθεί με 9-1 στο 3'. Όμως δεν υπήρχε και η ανάλογη συνέχεια. Το θέαμα ήταν κάτι παραπάνω από αποκρουστικό στο πρώτο δεκάλεπτο και αυτό φαίνεται από τα 5/14 εντός παιδιάς των «πρασίνων» και τα άλλα 5/18 της Ούνικς όπως επίσης και από τα 10 λάθη συνολικά (6-4) των δύο ομάδων. Το 15-15 της πρώτης περιόδου αποτυπώνει στο έπακρο τα όσα συνέβησαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ σ' εκείνο το διάστημα, με τους φιλοξενουμενους να βρίσκουν σκορ με τον Μέιο.

Στη συνέχεια ο Ντάριλ Μέικον άρχισε να... παίρνει τα πάνω του και να βοηθάει τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί με 29-25 αρχικά και στη συνέχεια με +5 (32-27) στο 16'. Στο ίδιο διάστημα είχε ανεβάσει σημαντικά την απόδοσή του και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, ενώ στην άμυνα οι «πράσινοι» είχαν επιλέξει να... δώσουν τα σουτ στον Βοροντσέβιτς, ο οποίος δέχθηκε με χαρά το δώρο των γηπεδούχων. Ο Ρώσος ήταν ο κρυφός «άσος» του Περάσοβιτς για να κλείσει το ημίχρονο στην ελάχιστη διαφορά 36-36. Ένα διάστημα όπου οι γηπεδούχοι είχαν 10/19 δίποντα, 4/11 τρίποντα, ενώ η Ούνικς 8/19 δίποντα και 5/15 τρίποντα.

Μετά το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, εκείνος που πήγε να κάνει την ζημιά στον Παναθηναϊκό ήταν ο Αζάια Κάνααν ο οποίος βοήθησε την Ούνικς να προηγηθεί με 43-48 στο 27'. Οι «πράσινοι» είχαν μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση ενώ τα περισσότερα καλάθια ήταν απόροια ατομικών ενεργειών και όχι ομαδικής λειτουργίας. Ο Μέικον προσπάθησε να «κουβαλήσει» την ελληνικη ομάδα στο σκοράρισμα, με τον Παπαγιάννη να «γράφει» το «double double» (10π., 12ριμπ. έως το 30') από την 3η περίοδο (54-54).

Η τελευταία περίοδος ήταν... αίμα και άμμος. Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν συγκλονιστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, ο Μέικον προσπάθησε να δώσει σημαντικές βοήθειες, αλλά όσο οι Κάνααν και Βοροντσέβιτς συνέχιζαν το... βιολί τους, άλλο τόσο δυσκόλευε και το έργο των «πρασινων» στο ματς. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν να προηγούνται με 70-68 αλλά σε λιγότερο από ένα λεπτό η Ούνικς πήρε εκ νέου το προβάδισμα με 72-70 στο 1:35 πριν από το τέλος του αγώνα χάρη σε καλάθι του Κάνααν και βολές του Χεζόνια.

Στο 1:20 ο Παπαπέτρου αστόχησε για την ισοφάριση ύστερα από μια κακή επίθεση από πλευράς Παναθηναϊκού, αλλά στα 54'' ο Χεζόνια έκανε το λάθος, υπέπεσε σε φάουλ στον Έβανς και ο Αμερικανός με 2/2 βολές έφερε εκ νέου το ματς στα ίσια (72-72). Ο Μπράουν με τζαμπ σουτ έδωσε προβάαδισμα με 74-72 στην Ούνικς ενώ ο Παπαπέτρου αστόχησε στο τρίποντο της νίκης.

Κλείσιμο
ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο χαμένο ριμπάουντ στα 33'' πριν από το τέλος. Ο Λορέντζο Μπράουν επιχείρησε σουτ, αστόχησε, αλλά κανείς παίκτης των «πρασίνων» δεν μπόρεσε να πάρει το ριμπάουντ με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει και πάλι στα χέρια του. Το δεύτερο σουτ που επιχείρησε βρήκε στόχο ενώ στην τελευταία επίθεση των «πρασίνων» έγινε κακή επιλογή καθώς ο Παπαπέτρου βρέθηκε ανάμεσα από δύο παίκτες όταν επιχείρησε το τρίποντο για τη νίκη.

Ο MVP: Ο Αζάια Κάνααν ήταν η μόνιμη απειλή για το καλάθι του Παναθηναϊκού έχοντας 15 πόντους με 3/5 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 3/3 βολές και 5 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παρά τους 10 πόντους του ο Ιωάννης Παπαπέτρου έκανε κακό ματς. Όχι για το άστοχο τρίποντο στο τέλος αλλά για το γεγονός ότι εκβίασε προσπάθειες με αποτέλεσμα να έχει 2/11 τρίποντα και 4 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αντρέι Βοροντσέβιτς σημείωσε κρίσιμα καλάθια φτάνοντας αθόρυβα τους 15 πόντους με 3/3 δίποντα και 2/6 τρίποντα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το συνεχόμενο γιουχάισμα στον Μάριο Χεζόνια κάθε φορά που έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του. Αν μη τι άλλο δεν ήταν κάτι που περίμενε ο Κροάτης φόργουορντ, αλλά ούτε και ο περισσότερος κόσμος.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7/28 τρίποντα του Παναθηναϊκού και το εξαιρετικό ποσοστό της Ούνικς στα δίποντα (17/33).

TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Θα λέγαμε ότι ο μονόφθαλμος κέρδισε τον τυφλό. Κακό μπάσκετ η μία ομάδα, κακό μπάσκετ και η άλλη. Το ίδιο ακριβώς θα ήταν το σχόλιο ακόμα και αν είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός. Απλά θα είχε κερδίσει ηρεμία η ομάδα.

Τα δεκάλεπτα: 15-15, 36-35, 54-54, 72-74

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Καμπανάκι» ΠΟΥ για την Ευρώπη, τη μοναδική περιφέρεια με σταθερή αύξηση σε θανάτους και κρούσματα

Νεκρός από κορωνοϊό ένας 49χρονος πλήρως εμβολιασμένος στην Κρήτη

Το παρασκήνιο για το «βέρτιγκο» του ΚΙΝ.ΑΛ με τον Ποινικό Κώδικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης