Champions League: Εύκολα η Λίβερπουλ την Ατλέτικο, δεν άντεξε η Σέριφ με την Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Εύκολα η Λίβερπουλ την Ατλέτικο, δεν άντεξε η Σέριφ με την Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ και Άγιαξ προκρίθηκαν στους «16» - Οι Ολλανδοί 3-1 την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ - Σοκ για την Παρί στο 92' καθώς άφησε δύο βαθμούς στη Λειψία - Στα άλλα ματς: Σίτι-Μπριζ 4-1, Σπόρτινγκ-Μπεσίκτας 4-0

liverpool-0
Ηη Λίβερπουλ ολοκλήρωσε την εκδίκηση της για τον προ διετίας αποκλεισμό της από την Ατλέτικο, πήρε το εισιτήριο για τους 16 και άφησε του Μαδριλένους σε αγωνία καθώς Μίλαν και Πόρτο (ήρθαν ισόπαλες 1-1) παραμονεύουν.

Ο τρομερός Άγιαξ έκανε το 4χ4 με το διπλό στην έδρα της Ντόρτμουντ που μάλλον φωνάζει δίκαια για την αποβολή του Χούμελς στο 0-0, αλλά πλέον οι Βεστφαλοί είναι ισόβαθμοι με την Σπόρτινγκ την οποία επισκέπτονται την επόμενη εβδομάδα...

Η Ίντερ πέτυχε δεύτερη σερί νίκη επί της Σέριφ με τον ηρωικό Αθανασιάδη να αντέχει ένα ημίχρονο...

Αδιόρθωτη η Παρί άφησε δύο βαθμούς στη Λειψία (όπως και στο Μπριζ) και η Σίτι την προσπέρασε μετά το εύκολο 4-1 επί των Βέλγων.

Κλείσιμο
1ος όμιλος
Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-2



Στο Παρίσι είχε δεινοπαθήσει για να επιστρέψει από το 1-2 και να επικρατήσει. Αυτή τη φορά, όμως, δεν είχε τον Λιονέλ Μέσι να… ξελασπώσει και να προσθέσει το κάτι παραπάνω όταν τα υπόλοιπα αστέρια της παραπαίουν.

Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε ξανά τον δρόμο της ανατροπής κόντρα στη Λειψία, κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της μέχρι και το 90’, αλλά η συντηρητική προσέγγιση μετά το 1-2 και τα τραγικά λάθη του Κιμπεμπέ «έσβησαν» το μεγάλο παιχνίδι των Βαϊνάλντουμ και Ντοναρούμα κι έδωσαν την ευκαιρία στον Σομποσλάι να της κόψει βαθμούς με πέναλτι στο 90+2’.

Λειψία (Τζέσε Μαρς): Γκουλάτσι, Σιμακάν, Όρμπαν (46’ Χαϊνταρά), Γκβαρντιόλ, Μουκιελέ, Λάιμερ (85’ Ενρίκς), Άνταμς (74’ Όλμο), Ανχελίνιο, Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (59’ Σόμποσλαϊ), Σίλβα (59’ Πόουλσεν)

Παρί (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Βαϊνάλντουμ (85’ Ερέρα), Ντανίλο, Γκέιγ, Ντι Μαρία (85’ Κέρερ), Μπαπέ (90+4’ Ικάρντι), Νεϊμάρ


Μάντσεστερ Σίτι - Κλαμπ Μπριζ 4-1



Το ματς του Βελγίου είχε δείξει τον δρόμο και είχε προϊδεάσει την Κλαμπ Μπριζ για το τι θα ακολουθούσε στο Μάντσεστερ. Μετά την πεντάρα εκτός έδρας, η Σίτι έβαλε απλά ένα γκολ λιγότερο στο «Etihad», υπογράφοντας άλλη μια άνετη «παράσταση» (4-1) που όχι μόνο την καθιστά με το ενάμιση πόδι στους «16», αλλά την έβαλε και πρώτη στον όμιλο λόγω της απώλειας βαθμών της Παρί από τη Λειψία στο 90+2’.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν από το πρώτο λεπτό κυριαρχική και παραγωγική, απειλώντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15’, όταν ο Φιλ Φόντεν μπήκε σ’ αυτά… με τη μπάλα από την ιδανική ασίστ του Κανσέλο.

Πριν, όμως, σαλπίσει την αντεπίθεσή της για μια επαγγελματική τεσσάρα, η Σίτι χρειάστηκε να διαχειριστεί την άμεση «ψυχρολουσία». Μέσα σε δύο λεπτά, η Μπριζ έφερε το ματς στα ίσα από το αυτογκόλ του άτυχου του Τζον Στόουνς, με τη μπάλα να χτυπά στο πρόσωπό του έπειτα από κόντρα στον Μπερνάρντο Σίλβα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν η αφετηρία για την επέλαση. Μαχρέζ στο 54’, Στέρλινγκ στο 72’ μετά από υπέροχη τριγωνομετρική ανάπτυξη και μόλις τρία λεπτά αφότου είχε περάσει στο ματς έβαλαν δικλείδα ασφαλείας στο προβάδισμα των Σίτιζενς, για να έρθει στο 90+2’ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς και να σφραγίσει το 4-1, με το χατ-τρικ από ασίστ για τον αφανή δημιουργό, Κανσέλο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ (80’ Ζιντσένκο), Στόουνς, Λαπόρτ, Κανσέλο, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Σίλβα (75’ Ντε Μπρόινε), Μαχρέζ (69’ Στέρλινγκ), Φόντεν (80’ Πάλμερ), Γκρίλις (68’ Ζεσούς)

Μπριζ (Φιλίπ Κλεμάν): Μινιολέ, Μέχελε, Χέντρι, Νσόκι, Σόμπολ (72’ Ρίκα), Μάτα (78’ Φαν Ντερ Μπρεμπτ), Ριτς (78’ Μπάμπα), Βανάκεν, Φόρμερ, Ντε Κετελάρ (87' Σοουά), Λανγκ (78’ Ντοστ)


Βαθμολογία
1.Μάντσεστερ Σίτι 9 (15-7)
2.Παρί Σεν Ζερμέν 8 (8-5)
3.Μπριζ 4 (5-11)
4.Λειψία 1 (8-13)

2ος όμιλος
Μίλαν - Πόρτο 1-1


Λίβερπουλ - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfghag6t49ll-sf)


Στον πιο δύσκολο όμιλο του φετινού Champions League, η Λίβερπουλ έκανε… περίπατο και στην 4ης στροφή εξασφάλισε την πρόκριση στους «16», αλλά και την πρωτιά. Το ντέρμπι με την Ατλέτικο μετατράπηκε σε παράσταση του Αρνολντ, ο οποίος με δυο ασίστ σε οκτώ λεπτά έκρινε την αναμέτρηση. Ζότα και Μανέ βρήκαν δίχτυα, με τον Τσιμίκα να παίρνει την ευκαιρία από τον Κλοπ και να τον δικαιώνει για την επιλογή του. Πολλά παράπονα από την Ατλέτικο για τις αποφάσεις του Μάκελι.

Χαλαρά οι Reds, φωνάζουν οι Μαδριλένοι!
Eνα 45λεπτο σκέτος εφιάλτης για την Ατλέτικο, η οποία είδε τη Λίβερπουλ να πετυχαίνει δυο γκολ, να δημιουργεί φάσεις, αλλά και τον Μάκελι να αποβάλει τον Φελίπε επειδή έκοψε τον αντίπαλο σε αντεπίθεση. Ναι, μπορεί να έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή, αλλά η άμυνά της φρόντισε να κάνει... δώρα στους Reds, οι οποίοι δεν τα άφησαν ανεκμετάλλευτα.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Αρνολντ, ο οποίος σέρβιρε και τα δυο τέρματα. Εξαιρετικός στο α' μέρος και ο Τσιμίκας, με πολλά τρεξίματα, αλλά και ατομικές ενέργειες. H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο, πίεσε και στο 13’ ήρθε το γκολ! Ο Αρνολντ έκανε τη σέντρα, Χιμένες και Τρίπιερ άφησαν μόνο τον Ζότα, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ, ο Αρνολντ έκανε την 47η ασίστ στην καριέρα του και ο Μανέ με προβολή πέτυχε το 2-0. Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και ο δρόμος για τους «16» έγινε πιο εύκολος, όταν στο 36’ ο Φελίπε αντίκρισε την κόκκινη κάρτα. Ο Βραζιλιάνος έκοψε με φάουλ την αντεπίθεση που έβγαζε ο Μανέ και ο Μάκελι τον απέβαλε προκαλώντας την οργή των Μαδριλένων.

Το σκηνικό στην επανάληψη δεν άλλαξε, η Λίβερπουλ είχε τον απόλυτο έλεγχο, μπήκε πολύ δυνατά, αλλά στο 48’ το γκολ του Ζότα ακυρώθηκε, ενώ στο 52’ Σαλάχ και Μάτι (από κόρνερ του Τσιμίκα) έχασαν μοναδικές ευκαιρίες. Η Ατλέτικο απάντησε με δυο φάσεις, στο 57’ ακυρώθηκε σωστά το γκολ του Σουάρες ως οφσάιντ, ενώ στο 72’ από λάθος του Μάτιπ ο Ερέρα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Οι Reds κατέβασαν ρυθμό, σημείωσαν τέρμα με τον Μιναμίνο, αλλά κι αυτό ακυρώθηκε σωστά…

Βαθμολογία
1.Λίβερπουλ 12 (13-5)
2.Πόρτο 5 (3-6)
3.Ατλέτικο Μ. 4 (4-6)
4.Μίλαν 1 (4-7)

3ος όμιλος
Ντόρτμουντ - Άγιαξ 1-3



Το πάλεψε με όλες τις δυνάμεις. Η αποβολή του Χούμελς όμως από το 29΄και η εικόνα του αντιπάλου δεν της άφησαν πολλά περιθώρια. Παρά το προβάδισμα από το πρώτο μέρος, η Ντόρτμουντ τελικά υπέκυψε στις πληγές της με τον Άγιαξ να προχωρά σε καθηλωτική αντεπίθεση στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και να φεύγει με διπλό - πρόκριση για την φάση των «16» του Champions League από την Βεστφαλία. Παρόλα αυτά, το εισιτήριο δεν ήρθε... ουρανοκατέβατο. Αντιθέτως το σύνολο του Τεν Χάαγκ χρειάστηκε να φτύσει για πρώτη φορά αίμα στους φετινούς ομίλους για να πάρει τη νίκη και αν δεν υπήρχε το αριθμητικό πλεονέκτημα με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά.

Εξάλλου το Κίτρινο Τείχος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και φρόντισε να πάρει κεφάλι στο σκορ από το πρώτο μέρος χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Ρόις (36΄). Το συγκρότημα του Ρόζε ακολούθως μπορεί να μην είχε την υπεροχή, ούτε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως γνώριζε εκ προοιμίου πως μια εν δυνάμει νίκη θα την έστελνε μια ανάσα από την πρόκριση.

Εκείνη όμως τελικά δεν ήρθε ποτέ. Οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, με τον Τάντιτς αρχικά να ισοφαρίζει με... υπερπροσπάθεια στο 72΄ προτού ο Αλέ πάρει για έβδομη φορά το όπλο του στη φετινή διοργάνωση και να γράψει το 2-1 με κεφαλιά (83΄). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90+3΄ ο Κλάασεν που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 και χάρισε το απόλυτο νικών στον Αίαντα, ο οποίος παίρνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση έχοντας σκοράρει συνολικά 14 φορές σε μόλις 4 παιχνίδια!

Ντόρτμουντ (Μάρκο Ρόζε): Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς, Ακάντζι, Βολφ (58΄Πάσλακ), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ, Αζάρ (34΄Πόνγκρασιτς), Ρόις (76΄Κνάουφ), Μπραντ, Τίγκες (75΄Μάλεν)


Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Πάσβιρ, Μαζραουί, Τίμπερ, Μαρτίνεζ, Μπλιντ, Άλβαρεζ (46΄Κλάασεν), Γκράβενμπεργκ, Μπέργκχαουζ (67΄Κούντους), Άντονι, Τάντιτς, Αλέ


Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μπεσίκτας 4-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfgi0lr9g99t-sf)


Το έργο επαναλήφθηκε ξανά. Όπως ακριβώς και στην Τουρκία. Τα Λιοντάρια της Λισαβόνας είχαν βρυχηθεί τέσσερις φορές στην πόλη απέναντι στην Μπεσίκτας, η οποία γνώρισε ξανά παρόμοια συντριβή. Η Σπόρτινγκ ήταν εξ αρχής ηγεμόνας του αγώνα και φαίνεται πως η επιβλητική της νίκη στο άντρο των Τούρκων τους είχε αποθαρρύνει. Δεν υπάρχουν άλλωστε και πολλές άλλες δικαιολογίες που να εξηγούν την ασθενική εικόνα που παρουσίασαν για ακόμη μια φορά οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι υιοθέτησαν χωρίς... αντίσταση τον ρόλο του ποντικιού, γνώρισαν νέα ήττα με τεσσάρα και παρέμειναν χωρίς βαθμό στον όμιλο μετά το πέρας των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών.

Η... καταδίκη των Τούρκων ξεκίνησε όταν ο Πέδρο Γκονζάλβες έστησε την μπάλα στο σημείο του πέναλτι για να ανοίξει το σκορ για τους Πορτογάλους (31΄), ενώ επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το μαρτύριο του πρώτου μέρους πάντως δεν είχε ακόμα τελειώσει, αφού στο 41΄ο Παουλίνιο ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και έβαλε από νωρίς ταφόπλακα στις ελπίδες των φιλοξενούμενων για αντίδραση. Οι αλλαγές του Γιαλτσίν μετά την ανάπαυλα φάνηκαν να περιορίζουν εν μέρει τις επιθετικές ορέξεις των πορτογάλων, οι οποίοι παρόλα αυτά βρήκαν τον τρόπο για να δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έκταση στη νίκη τους.

Στο 56΄ο Σαράμπια εκμεταλλεύτηκε ακόμα μια αμυντική αδράνεια και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με την... συντριβή των Τούρκων να υπογράφεται στο 90΄με την αποβολή του Γιόσεφ. Κάπως έτσι η Σπόρτινγκ κατάφερε να φτάσει μέσα σε δυο αγωνιστικές τους έξι βαθμούς και να πιάσει την Ντόρτμουντ στην δεύτερη θέση του ομίλου και πλέον είναι στο χέρι της να αφήσει οριστικά πίσω το κάκιστο ξεκίνημα, ακολουθώντας τον Άγιαξ στους «16» της διοργάνωσης.


Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Αντάν, Φεντάλ, Κόατες, Ινάτσιο, Πόρο (17΄Εσγκάιο), Παλίνια, Ματέους (60΄Μπραγκάνσα), Ρέις (72΄Βινάγκρε), Σαράμπια, Πέδρο Γκοζάλβες (72΄Καμπράλ), Παουλίνιο (60΄Παουλίνιο)

Μπεσίκτας (Σεργκέν Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Γιουσάλ, Γουέλινγκτον, Μοντέρο (46΄Τεξέιρα), Γιλμάζ, Γιόσεφ, Τοπάλ, Λαρίν (61΄Μποζντογκάν), Χάτσινσον (61΄Ουκάν), Γκεζάλ (78΄Τορέ) , Καραμάν

Βαθμολογία
1.Άγιαξ 12 (14-2)
2.Ντόρτμουντ 6 (4-8)
3.Σπόρτινγκ 6 (9-7)
4.Μπεσίκτας 0 (2-13)

4ος όμιλος
Ρεάλ Μαδρίτης - Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1


Σερίφ Τιρασπόλ - Ίντερ 1-3

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cfgi0lqzbswh-sf)


Η Ίντερ χρειάστηκε δυο νίκες κόντρα στη Σερίφ για να πάρει τα πάνω της στον όμιλο, προσγείωσε τους Μολδαβούς και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση. Τριάρα στο Μιλάνο, τριάρα (3-1) και στην Υπερδνειστερία, με τον Αθανασιάδη να δίνει τις μάχες του, αλλά να είναι... μόνος!

Ετσι, οι Νερατζούροι βρέθηκαν στην 2η θέση, στο +1 από τη Σερίφ και αγκάλιασαν την πρόκριση. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τους Ιταλούς να έχουν τον έλεγχο, αλλά να μη μπορούν να υπερκεράσουν το εμπόδιο του γκολκίπερ της αντιπάλου. Τη λύση έδωσε στην επανάληψη ο Μπρόζοβιτς στο 54' με ωραίο σουτ.

Στο 66' ο Σκρίνιαρ νικήθηκε δυο φορές από τον Ελληνα γκολκίπερ, αλλά με την τρίτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0 πέτυχε ο Αλέξις Σάντσες στο 82', λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο ματς. Η Σερίφ μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Τραορέ. Ο Κολοβός αντικαταστάθηκε στο 73' από τον Μπρούνο.

Σέριφ: Αθανασιάδης, Κοστάντσα, Αρμπολέδα, Ντουλάντο, Κριστιάνο, Αντο (62′ Ράντελιτς), Τιλ, Τραορέ, Κολοβός (73′ Μπρούνο Φελίπε), Καστανέδα, Γιακσιμπάεβ (82′ Τζουλιέν).

Ιντερ: Χαντάνοβιτς, Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (85′ Ρανόκια), Μπαστόνι, Νταρμιάν (46′ Ντάμφρις), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Βιδάλ, Ντιμάρκο (64′ Πέρισιτς), Λαουτάρο (82′ Σάντσες), Τζέκο (82′ Κορέα).



Βαθμολογία
1.Ρεάλ Μαδρίτης 9 (9-3)
2.Ίντερ 7 (6-3)
3.Σέριφ Τίρασπολ 6 (6-7)
4.Σαχτάρ Ντόνετσκ 1 (1-9)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης