Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Γαλατά 81-74: Από τη Θεσσαλονίκη με... Love!

Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Γαλατά 81-74: Από τη Θεσσαλονίκη με... Love!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του BCL καθώς επικράτησε της Γαλατάσαραϊ με 81-74 στο PAOK SPORTS ARENA με κορυφαίο τον Ζερμέιν Λοβ

5410360
Η ομάδα του Αρη Λυκογιάννη σημείωσε την πρώτη φετινή ευρωπαϊκή νίκη της κι αυτή μάλιστα πέρασε από πολλά κύματα καθώς βρέθηκε στο -14 στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ήταν κυρίαρχη στα δεκάλεπτα που ακολούθησαν. Κι έτσι ανάγκασε μια φύσει επιθετική ομάδα να περιοριστεί στους 50 πόντους σε τριάντα αγωνιστικά λεπτά, αυτή η αμυντική επίδοση την οδήγησε εξάλλου στη νίκη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf8p9w6owwu1-sf)


Ο αγώνας
Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολες στιγμές στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς μετά το πρώτο δίλεπτο (5-1) είδε τη Γαλατάσαραϊ να εκτελεί με απίστευτη ακρίβεια (από μακρινή απόσταση) με κίνδυνο δικού του εκτροχιασμού από τη διεκδίκηση της νίκης. Η τουρκική ομάδα κατέγραψε 0-18 σερί (5-19), έφτασε να προηγηθεί μ αυτή τη διαφορά των 14 πόντων με κορυφαίους του Μπλάκσιρ (10π.), Μποστ (10π.). Την ίδια στιγμή η ελληνική ομάδα ήταν απελπιστικά άστοχη (4/17 σουτ).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε η επιβεβαίωση όλων όσων είχε πει ο Άρης Λυκογιάννης πριν από το παιχνίδι, δηλαδή, ότι η Γαλατάσαραϊ είναι ομάδα που παίρνει αλλά και χάνει εύκολα τις διαφορές. Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο επιθετικός στην άμυνά του αναγκάζοντας τους Τούρκους σε λάθη, βελτίωσε το ποσοστό του στο μακρινό σουτ (6/18 στο τέλος του ημιχρόνου) και σταδιακά άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά (26-28). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 33-36 και με το ασυνήθιστο γεγονός για τον Δικέφαλο που είχε χαμηλότερο ποσοστό (4/14, 28.5%) στα σουτ εντός παιδιάς σε σχέση με τα τρίποντα (33%).

Η αντεπίθεση του Δικεφάλου συνεχίστηκε στο τρίτο δεκάλεπτο όπου μέσα από την άμυνά του, ήλεγξε σε απόλυτο βαθμό την επιθετικότητα της Γαλατάσαραϊ. Η τελευταία μέτρησε έντεκα διαδοχικές άστοχες προσπάθειες τριών πόντων, αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έβαλε τα μακρινά σουτ κι έφτασε στο +7 (48-41, 25’). Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν αναμενόμενη (48-48, 28’) κι έτσι το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-53.

Κλείσιμο
Η ευστοχία στο μακρινό σουτ ενίσχυσε τις συνθήκες νίκης για τον ΠΑΟΚ (66-62, 34’). Κρατώντας την άμυνά του σε εξαιρετικά επίπεδα, ο Δικέφαλος μπήκε στα τελευταία τέσσερα λεπτά με +7 (69-62). Σε παιχνίδι λεπτών ισορροπιών, ένα χαμένο ριμπάουντ κι ένα λάθος μπορούν να αλλάζουν τα δεδομένα κι έτσι η Γαλατάσαραϊ έφτασε σε απόσταση αναπνοής (71-69, 38’). Γκρίφιν και Λοβ με διαδοχικά καλάθια απάντησαν στα εύστοχα τρίποντα της Γαλατάσαραϊ, η διαφορά επανήλθε στο +7 (79-72), 48’’ πριν το τέλος κι εκεί ουσιαστικά τελείωσαν όλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf8p3qy0tsix-sf)


ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τρομερή άμυνα του ΠΑΟΚ από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα σε συνδυασμό με την ακρίβειά του στο μακρινό σουτ (15/36). Ειδικά τα δύο τελευταία τρίποντα του Λοβ, έκριναν τον αγώνα.

Ο MVP: Στην επιστροφή του στη δράση έπειτα από τον τραυματισμό του, ο Ζερμέιν Λοβ έβαλε τα δύο μεγάλα τρίποντα που «κλείδωσαν» τη νίκη του ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Μάλκολμ Γκρίφιν και Μάρβιν Τζόουνς. Ο πρώτος έκανε κακή πρώτη περίοδο αλλά στη συνέχεια ήταν πραγματικός μαέστρος.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν είναι κάποιος συγκεκριμένος παίκτης, αλλά το πώς παίζει η Γαλατάσαραϊ καθώς η μεθοδολογία της ξεπερνά την αφέλεια. Είτε θα εξιλεωθεί με νίκες όπως αυτή με την Εφές, είτε θα καταστραφεί, όπως έπαθε με τον ΠΑΟΚ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ κέρδισε το παιχνίδι σουτάροντας με 40% στα δίποντα και χάνοντας τις οκτώ από τις 22 βολές που εκτέλεσε. Δείγμα της άμυνας που έπαιξε από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Πολλά είναι. Η Γαλατάσαραϊ είχε 5/10 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο και συνέχισε με 3/20 μετρώντας δώδεκα σερί άστοχα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η μπασκετική λογική επικράτησε της αντίστοιχης αναρχίας που χαρακτηρίζει το παιχνίδι της Γαλατάσαραϊ. Κι αυτή η λογική εμπεριείχε επιθετική άμυνα, σωστές εκτελέσεις από μακρινή απόσταση και έξτρα πάσα στις επιλογές του ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που η ελληνική ομάδα «απορρόφησε» και δεν εκτροχιάστηκε από το 0-18 σερί που δέχθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο, μετά πήγε το παιχνίδι στα μέτρα της.

Τα δεκάλεπτα: 12-24, 33-36, 55-53, 81-74

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης