Εθνική Αγγλίας: Πέντε παίκτες ανεμβολίαστοι και η φίλη του Στόουνς... επικροτεί!

Εθνική Αγγλίας: Πέντε παίκτες ανεμβολίαστοι και η φίλη του Στόουνς... επικροτεί!

Θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία για τις αντιεμβολιαστικές τοποθετήσεις της συντρόφου του 27χρονου άσου της Σίτι - Άγνωστο ποιοι άσοι της Εθνικής αρνούνται να εμβολιαστούν

agglias-main
Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μετά τη δημόσια υποστήριξη αντιεμβολιαστικών θεωριών από τη σύντροφο του Άγγλου διεθνή ποδοσφαιριστή, Τζον Στόουνς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα αγγλικά Μέσα, η εντυπωσιακή Ολίβια Νέιλορ, η οποία και διευθύνει μια κλινική ομορφιάς, ανάρτησε μια δήλωση του NBAer, Τζόναθαν Άιζακ, ο οποίος και αρνείται να εμβολιστεί, καθώς θεωρεί πως είναι ασφαλέστερη η φυσική ανοσία. Μάλιστα, συνόδευσε το βίντεο με τις δηλώσεις του μπασκετμπολίστα, με την φράση: «Παίκτης του NBA δίνει την τέλεια απάντηση στο γιατί δεν έχει εμβολιαστεί».

Στο εν λόγω κλιπ ο σταρ των Μάτζικ άλλων αναφέρει: «Καταλαβαίνω ότι το εμβόλιο θα βοηθούσε εάν κολλήσετε τον Covid και θα εμφανίσετε λιγότερα συμπτώματα, από τη φυσική μόλυνση. Αλλά έχοντας νοσήσει στο παρελθόν από κορωνοϊό, απέκτησα αντισώματα και σε συνδυασμό με την ηλικία και τη φυσική μου κατάσταση, δεν υπάρχει φόβος για εμένα ώστε να κανω το εμβόλιο».

Ενώ κατά καιρούς έχει τονίσει: «Στο τέλος της ημέρας, οι επιστήμονες είναι και αυτοί άνθρωποι. Δεν γίνεται να εμπιστευτείς απόλυτα τους ανθρώπους. Μπορούμε να μοιραστούμε το παρκέ, μπορούμε να πιάνουμε την ίδια μπάλα, να κολλήσουμε τα στήθη μας και όσα κάνουμε στο γήπεδο. Αλλά όταν μπαίνουμε στο λεωφορείο πρέπει να καθόμαστε χωριστά; Για εμένα αυτό δεν είναι λογικό. Αν είσαι εμβολιασμένος, σε άλλα μέρη θα πρέπει και πάλι να φορέσεις μάσκα, οπότε γιατί είναι σημαντική η μάσκα;».
isaaak1
Κλείσιμο

1_England-v-Switzerland-Nations-League-Finals
Olivia-Naylor-1








Μάλιστα, η εν λόγω τοποθέτηση στο ευρύ κοινό των 45.000 ακολούθων της Νέιλορ στο Instagram, έρχεται να επιτείνει το ζήτημα της άρνησης εμβολιασμού κατά της Covid-19 που μαστίζει και την Εθνική Αγγλίας.

Eιδικότερα, πέντε παίκτες των Τριών Λιονταριών -χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα ονόματά τους- φαίνεται πως αρνούνται να εμβολιστούν, διατυπώνοντας επιχειρήματα όπως το ό,τι είναι νέοι και αθλητικοί, ενώ άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για ένα σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να ελέγχει τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται, πως τα  Τρία Λιοντάρια ταξιδεύουν στην Ανδόρα την Παρασκευή και στο Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον επόμενο μήνα, ωστόσο καμία από αυτές τις χώρες δεν βρίσκεται στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας.
3lions


Mάλιστα, και το Sportsmail αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα πως υφίσταται μια εκτεταμένη αντιπαράθεση μεταξύ των ποδοσφαιριστών της Premier League σχετικά με τον εμβολιασμό τους, με σχεδόν τα δύο τρίτα των κορυφαίων παικτών να μην έχουν πιστεί πλήρως και πολλούς άλλους να αρνούνται εντελώς.

Την ίδια στιγμή οι ιθύνοντες των συλλόγων εκφράζουν την ανησυχία τους σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρουν οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι παίκτες στα αποδυτήρια και αφορούν τον Μπιλ Γκέιτς, την πρόκληση υπογονιμότητας από τα εμβόλια και την ευεργετική δράση των βιταμινών κατά του ιού.

Η έκκληση της FIFA στους ποδοσφαιριστές να εμβολιαστούν

Η FIFA από την πλευρά της χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου να επιτρέψει μόνο στους πλήρως εμβολιασμένους παίκτες να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους στους προσεχείς προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και να επιστρέψουν από μια χώρα της «Κόκκινης Λίστας» υπό προσαρμοσμένες συνθήκες καραντίνας.

«Συνεργαστήκαμε στενά με τη βρετανική κυβέρνηση, την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και την Premier League για να βρούμε μια λογική λύση, προς το συμφέρον όλων, και πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια πολύ πιο επιθυμητή λύση από την κατάσταση που αντιμετώπισαν οι παίκτες τον Σεπτέμβριο», ανέφερε η FIFA σε δήλωσή της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία πιστεύει ότι αυτό είναι ένα βήμα «προς τη σωστή κατεύθυνση», εκτιμώντας «την υποστήριξη και τη συνεργασία όλων των πλευρών που ενδιαφέρονται για το παιχνίδι κατά τη διάρκεια μιας δύσκολης περιόδου». Ωστόσο, πολλοί παίκτες εξακολουθούν να μην είναι εμβολιασμένοι και ο κίνδυνος λοιμώξεων και εστιών παραμένει υψηλός.

Συνεπώς, η ομοσπονδία αναλαμβάνει να «βελτιώσει περαιτέρω την κατάσταση ενόψει των επόμενων "παραθύρων" και να συμμετάσχει στις συζητήσεις για να εξηγήσει καλύτερα τα μέτρα που εφαρμόζουμε για να μειώσουμε τους κινδύνους μετάδοσης του COVID στην κοινότητα μετά τα ταξίδια των παικτών».

«Ενθαρρύνουμε τους παίκτες να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 και υποστηρίζουν τη θέση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για ασφαλή, δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια σε όλες τις χώρες». Ωστόσο, καταλήγει η FIFA, οι παίκτες «δεν πρέπει να λαμβάνουν προτεραιότητα πρόσβασης στα εμβόλια».



Κλοπ: «Όποιος δεν κάνει το εμβόλιο είναι σαν μεθυσμένος οδηγός»

Για τον μείζον θέμα του εμβολιασμού  μίλησε ο Γιούργκεν Κλοπ, με το Γερμανό τεχνικό να κάνει μια ιδιαίτερη παρομοίωση για όσους δεν κάνουν το εμβόλιο.

Αναλυτικότερα, ο προπονητής της Λίβερπουλ ανέφερε πως όταν δεν έχεις εμβολιαστεί είσαι σαν ένας μεθυσμένος οδηγός, που μπορεί να αποτελείς κίνδυνο για τους υπόλοιπους.

«Σε μας το 99% είναι εμβολιασμένοι. Δε χρειάστηκε να πείσω τους παίκτες μου, ήταν μια απόφαση που ελήφθη φυσικά από την ομάδα. Στο μυαλό μου είναι κάτι σαν να οδηγείς μεθυσμένος.

Πιθανότατα όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια περίσταση που είχαμε πιει 1-2 μπίρες και νιώσαμε πως μπορούμε να οδηγήσουμε, αλλά βάσει του νόμου δεν πρέπει να το κάνουμε κι έτσι δεν οδηγούμε. Αυτός ο νόμος δεν είναι για να προστατέψει εμένα όταν έχω πιει δυο μπίρες και θέλω να οδηγήσω.

Είναι για να προστατέψει τους άλλους από εμένα που είμαι μεθυσμένος. Για εμένα με το εμβόλιο ισχύει ακριβώς το ίδιο. Δεν εμβολιάζομαι μόνο για να προστατευτώ, αλλά για να προστατεύσω και τους άλλους γύρω μου».



Αξίζει να σημειωθεί, πως οι  υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ανακοίνωσαν το  Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 30.301 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 121 ασθενείς με την COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 136.910 νεκρούς επί συνόλου 7.871.014 καταγεγραμμένων μολύνσεων. Ο απολογισμός των θυμάτων περιλαμβάνει μόνο πρόσωπα τα οποία απεβίωσαν μέσα σε χρονικό διάστημα 28 ημερών αφότου διαγνώστηκε πως είχαν μολυνθεί από τον ιό. Τέλος, σχεδόν το 90% των Βρετανών άνω των 16 ετών έχει λάβει μια δόση εμβολίου, ενώ πάνω από το 82% έχει λάβει και τη δεύτερη, κατά τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία για την εκστρατεία ανοσοποίησης. 


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν για Pandora Papers: H Eπιτροπή μάχεται έντονα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γέμισε η ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» - Διακομιδή δασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Πλεύρη για τους εμβολιασμένους - Έρχεται «πλαίσιο κανονικότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης