Βαθμολογία UEFA: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανέβασαν την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Βαθμολογία UEFA: Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ ανέβασαν την Ελλάδα - Δείτε βίντεο

Λίγο πριν το τέλος ο Ολυμπιακός νίκησε την Αντβέρπ στο Europa League - Οι Θεσσαλονικείς νίκησαν 0-2 τη Λίνκολν στο Γιβραλτάρ αλλά και πάλι δεν έπεισε με τη συνολική εμφάνισή του

pjimage
Ηταν μια καλή Πέμπτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μπορεί τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και ο Ολυμπιακός να τα χρειάστηκαν με Λίνκολν και Αντβέρπ αντίστοιχα, αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα μετράει. Και το κοντέρ έγραψε δύο στα δύο.

Με το υπέροχο γκολ του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ στο 87΄ η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει το τρίποντο επί της Αντβέρπ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ταυτόχρονα να πάρει και κεφάλι στον όμιλό του στο Europa League, μετά την ισοπαλία στη Φρανκφούρτη μεταξύ Αϊντραχτ και Φενέρμπαχτσε, σε δραματικό ματς, στο οποίο ο Δημήτρης Πέλκας αστόχησε σε πέναλτι στο 92'!

Πολύ σημαντική η επόμενη αγωνιστική, στην οποία οι πρωταθλητές Ελλάδας ταξιδεύουν στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση με τη Φενέρ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebmn0uckn81-sf)


Μαρτίνς: «Η νίκη οφείλεται και στον κόσμο μας»

Ο Πέδρο Μαρτίνς σχολίασε μετά το παιχνίδι στην Cosmote TV πως οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν τη νίκη. «Πραγματικά ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά. Σήμερα (σ.σ. χθες) αξίζαμε να κερδίσουμε. Ισως να μην άξιζε κανείς την ήττα γιατί και οι 2 ομάδες πίεσαν πολύ και προσπάθησαν. Η Αντβέρπ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα και ήταν μία σημαντική νίκη. Ηταν ένα πολύ ωραίο παιχνίδι για εμάς. Ανταμειφθήκαμε μέσα σε μία υπέροχη ατμόσφαιρα. Η αλλαγή μας προκάλεσε έλειψε συγκέντρωσης γιατί ο Αγκιμπού ζήτησε να συνεχίσει και ο Γιαν αποσυντονίστηκε». Οσο για την παρουσία των φίλων του Ολυμπιακού στις εξέδρες ήταν... απόλυτος. «Σίγουρα οι φίλαθλοι είναι ο 12ος μας παίκτης. Σίγουρα η νίκη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην παρουσία τους».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebmrmkqjtep-sf)


Ελ Αραμπί: «Ήταν μία νίκη που την αξίζαμε»

Ο ένας εκ των δύο σκόρερ της ομάδας του Ολυμπιακού, Γιουσέφ Ελ Αραμπί, στάθηκε στη σημασία της νίκης με την Αντβέρπ.

Κλείσιμο
«Ναι είμαι ευχαριστημένος. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ήταν μία νίκη που την αξίζαμε πολύ. Προσπαθήσαμε και ανταμειφθήκαμε. Είναι ένα παιχνίδι που θέλουμε να ξεχάσουμε αυτό με τον Ατρόμητο. Ήταν ένα παιχνίδι με τους υπέροχους φιλάθλους μας και τώρα συνεχίζουμε. Ναι το αφιερώνω στην οικογένειά μου. Πολύ σημαντικό ματς για όλους μας και το παρακολουθούσαν».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebmye4jueox-sf)


Ρέαμπτσιουκ: «Είμαι ευτυχισμένος, έχω πολλά να βελτιώσω»

Ο Μολδαβός μπακ βρήκε για πρώτη δίχτυα με τη φανέλα του Ολυμπιακού και στάθηκε στην παρουσία του κόσμου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

«Είμαι ευτυχισμένος γιατί έβαλα το πρώτο μου γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και σε γεμάτο γήπεδο με τους φιλάθλους μας. Ηξερα πως έπρεπε να βοηθήσω και επιθετικά. Είχα την τύχη να βρω τη μπάλα και να τη στείλω στα δίχτυα. Υπάρχουν πολλά να βελτιώσω».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebmjv3kz8ix-sf)


Πρεμιέρα με το... δεξί και ο ΠΑΟΚ

Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 της Λίνκολν στο Γιβραλτάρ, αρχίζοντας με τρίποντο στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa Conference League.

Παρά το γεγονός ότι στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς πέρασαν δύσκολες στιγμές, κατάφεραν τελικά να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο ημίχρονο, με το τέρμα του Άκπομ στο 45’+2’ από ασίστ του Τέιλορ. Η αναμέτρηση κρίθηκε οριστικά στο 56’, με τον Μιτρίτσα να πετυχαίνει το πρώτο του επίσημο τέρμα τη φετινή σεζόν, με το οποίο διαμορφώθηκε το 2-0. Καθοριστικός για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Πασχαλάκης, που είχε σωτήριες επεμβάσεις και στα δύο ημίχρονα. Δυσάρεστο νέο η αποχώρηση του Κρέσπο με πρόβλημα τραυματισμού.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebjc8kdwdyx-sf)


Λουτσέσκου: «Μετά από τέσσερις νύχτες θα κοιμηθώ»

Για τη διαχείριση των συνεχόμενων ματς, τα λάθη της ομάδας του, αλλά και τη στενοχώρια μετά την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα σχολίασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Europa Conference League.

«Ήταν παράλληλα εύκολο και δύσκολο. Όλοι απ’ έξω πιστεύουν ότι είναι εύκολο, αλλά δεν είναι σε αυτές τις συνθήκες. Το γήπεδο, ο αέρας οι καιρικές συνθήκες, στην Ευρώπη ομάδες που έχουν χαμηλότερη ποιότητα μπορούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικές και οργανωμένες, όλα αυτά έκαναν το παιχνίδι δύσκολο. Είτε εύκολα είτε δύσκολα κερδίσαμε. Δεν δεχθήκαμε γκολ και αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Είναι ένα ταξίδι που πρέπει να κάνεις, να κερδίσεις και να φύγεις, ενδεχομένως όποιος χάσει πόντους εδώ να βγει εκτός ομίλου. Συμφωνώ για τα λάθη, αλλά είναι μια νύχτα που θα κοιμηθώ, τα προηγούμενα τέσσερα δεν κοιμήθηκα λόγω της ήττας με τον ΠΑΣ. Το είπα μετά την ήττα, ότι επιμένω δεν είμαστε μια πνευματικά δυνατή ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί τα πράγματα όταν δεν πάνε καλά. Πρέπει να δουλέψουμε. Παρουσιαστήκαμε καλοί σε κάποια παιχνίδια, όπως με την Μποέμιαν, στο δεύτερο ημίχρονο με τη Ριέκα. Σε κάποια άλλα δεν ήμασταν καλοί, όπως στο πρώτο με τη Μποέμιαν. Πρέπει να δουλέψουμε και να πάρουμε την ευθύνη. Αυτές οι νίκες σου δίνουν αυτοπεποίθηση, η σημερινή νίκη θα μας βοηθήσει πολύ να χτίσουμε σε αυτό».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebk6v3wh5vt-sf)


Άκπομ: «Να αποδείξω τους λόγους για τους οποίους γύρισα σπίτι μου»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγλος επιθετικός μιλώντας στην κάμερα της Cosmote ανέφερε τα εξής: «Ήταν μια ξεχωριστή στιγμή. Ήμουν νευρικός, ο κόσμος δεν το ήξερε, αλλά εγώ αυτό ένιωθα. Επέστρεψα στο σπίτι μου και έπρεπε να αποδείξω τους λόγους για τους οποίους γύρισα. Είμαι χαρούμενος που πέτυχα αυτό το γκολ και το ήθελα πολύ. Είχαμε τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού. Ίσως σε κάποιες στιγμές θα έπρεπε να ελέγξουμε τον ρυθμό καλύτερα. Ήταν μια καλή νίκη. Μη ξεχνάμε ότι οι γηπεδούχοι ξέρουν αυτό το είδος του χορταριού που έχει το γήπεδο. Πάντα θέλω να γίνομαι καλύτερος. Να παλεύω για τον προπονητή μου».

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cebjkts6dw4x-sf)


Άνοδος δυο θέσεων για την Ελλάδα

Οι νίκες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ πρόσθεσαν 1000 βαθμούς στη βαθμολογία της χώρας μας στην UEFA.

Αυτοί οι 1000 βαθμοί ήταν υπεραρκετοί για μας ανεβάσουν από την 21η θέση στην 19η θέση. Ουσιαστικά μιλάμε για άλμα μιας και μόνο εύκολο δεν είναι μέσα σε μια βραδιά να ανέβουμε δύο θέσεις. Η Ελλάδα λοιπόν πέρασε και την Σουηδία (η Μάλμε δεν πήρε τίποτα στο Champions League) και τη Νορβηγία η οποία έχει μείνει μόνο με τη Μπόντο Γκλιμτ (νίκησε 3-1 την Ζόρια).

Βεβαίως δεν σημαίνει κάτι (από την 18η έως την 28η θέση δεν αλλάζει κάτι) αλλά ήταν ένα καλό βράδυ για να ξεκολλήσουμε από τον πάτο και να δούμε εάν μπορούμε να διεκδικήσουμε και να κυνηγήσουμε κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος της φετινής ευρωπαϊκής σεζόν.

H βαθμολογία μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής
12η Σερβία 27.875 (2/4)
13η Βέλγιο 27.200 (4/5)
14η Ελβετία 26.425 (2/4)
15η Κροατία 24.400 (1/4)
16η Κύπρος 24.375 (2/4)
17η Τσεχία 24.000 (3/5)
18η Τουρκία 23.700 (3/5)
19η Ελλάδα 23.450 (2/4)
20η Νορβηγία 23.000 (1/4)
21η Σουηδία 22.625 (1/4)
22η Δανία 21.975 (4/5)
23η Ισραήλ 21.875 (2/4)

Τι σημαίνει η κάθε θέση για τη σεζόν 2023/24
Η 11η και η 12η θέση
Ο πρωταθλητής στα play off του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στα play off του Europa League
Ο τρίτος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
Ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 13η και η 14η θέση
Ο πρωταθλητής στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League
O τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 15η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League
Ο τρίτος και ο τέταρτος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League

Η 16η και η 17η θέση
Ο πρωταθλητής στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League

Η 18η θέση και κάτω (μέχρι την 28η δεν αλλάζει κάτι)
Ο πρωταθλητής στον 1ο προκριματικό γύρο του Champions League
Ο δεύτερος, ο τρίτος και ο Κυπελλούχος στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League
* Δεν θα έχουμε πέμπτη ομάδα στην Ευρώπη και δεν θα έχουμε ομάδα και στο Europa League


Πηγή: www.gazzetta.gr



Ειδήσεις σήμερα

Πρώτη δημοσκόπηση μετά τη ΔΕΘ: Μπροστά η ΝΔ με διαφορά 11,9% στην πρόθεση ψήφου

Λευκός Οίκος μετά τη γαλλική οργή: Το Παρίσι είχε ενημερωθεί για τη συμμαχία AUKUS - Διαψεύδουν οι Γάλλοι

Η επιστροφή της Ηλιάνας Παπαγεωργίου και οι... 50 αποχρώσεις του «κίτρινου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης