Premier League, Άρσεναλ-Τσέλσι 0-2: Βάφτηκε «μπλε» το Λονδίνο με υπογραφή Λουκάκου - Δείτε τα γκολ

Premier League, Άρσεναλ-Τσέλσι 0-2: Βάφτηκε «μπλε» το Λονδίνο με υπογραφή Λουκάκου - Δείτε τα γκολ

Με τον Ρομέλου Λουκάκου να ανοίγει λογαριασμό σχεδόν 10 χρόνια μετά το ντεμπούτο του και στο πρώτο του ματς από την επιστροφή του, η Τσέλσι πέρασε κυριαρχικά από το «Emirates» (0-2) κι άφησε την Άρσεναλ στο μηδέν μετά από δύο αγωνιστικές

derbylukaku
Είχε σκοράρει 113 γκολ στα «σαλόνια» του Νησιού. Μα κανένα φορώντας τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Ρομέλου Λουκάκου είχε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς στο «Στάμφορντ Μπριτζ», αλλά όσο κι αν φαινόταν περίεργο, κρατούσε κλειστό αυτόν των γκολ με την πρώτη ομάδα. Η επιστροφή του, όμως, στο δυτικό Λονδίνο είναι γεγονός και στο πρώτο του ματς έμελλε να βρει επιτέλους το «κλειδί», σ' ένα παραδοσιακό ντέρμπι με τους Βόρειους της πόλης. Ο θηριώδης Βέλγος, η ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας της Τσέλσι, άρχισε με το... καλημέρα την απόσβεση, σκοράροντας και πρωταγωνιστώντας στο πιο άνετο διπλό που έχει πάρει εδώ και χρόνια από την έδρα της Άρσεναλ (0-2).

Η διαφορά ποιότητας των δύο κλαμπ ξεκάθαρη στα χαρτιά και πιο εμφανής από ποτέ στο χορτάρι. Παρά το ορεξάτο ξεκίνημα των Κανονιέρηδων μπροστά σε 58.000 φιλάθλους τους, για πρώτη φορά μετά τον Μάρτιο του 2020, η ομάδα του Τόμας Τούχελ δεν άργησε να ξεδιπλώσει το παιχνίδι της και να θέσει τις βάσεις για τη νίκη. Εκμεταλλευόμενη τα απίθανα κενά της άμυνας της Άρσεναλ, η Τσέλσι έχτισε το παιχνίδι της από τη δεξιά πτέρυγα με τον Ρις Τζέιμς να είναι διαρκώς ξεχασμένος και στο 15', ο Άγγλος μπακ βρήκε τον Λουκάκου με σέντρα πάρε-βάλε για το 0-1. Πρώτο γκολ για τον Βέλγο με τη φανέλα της Τσέλσι, 114ο συνολικά και 20ος στην all-time λίστα σκόρερ της Premier League ξεπερνώντας τον Ίαν Ράιτ!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdq7x3wex2rt-sf)


Οι Κανονιέρηδες δεν έβαλαν μυαλό, ο Ρις Τζέιμς έφτανε μέχρι την αντίπαλη περιοχή αμαρκάριστος και στο 35' προτίμησε να εκτελέσει μόνος του. Και καλά έκανε, αφού η μπάλα «αναπαύτηκε» στο «Γ» του Λένο, χρίζοντας τον νεαρό Άγγλο μπακ μόλις τον δεύτερο παίκτη των Μπλε που έχει γκολ και ασίστ σε ντέρμπι κόντρα στην Άρσεναλ στο «Emirates».

Το ηλιόλουστο απόγευμα έδωσε τη θέση του στη δυνατή βροχή, αλλά το κοινό της Τσέλσι το απόλαυσε και με το παραπάνω, χαρίζοντας μια υπέροχη σκηνή αμοιβαίας αγάπης με τα συνθήματα υπέρ του Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος ανταπέδωσε με το χειροκρότημα στη διάρκεια του αγώνα.

Η Άρσεναλ που είχε να αντιμετωπίσει και τις αρκετές απουσίες λόγω κορονοϊού (Γουάιτ, Λακαζέτ, στον πάγκο ο Ομπαμεγιάνγκ) δεν έπεισε σε κανένα σημείο ότι μπορεί να αντιδράσει, πόσω μάλλον να επιστρέψει ουσιαστικά στο ματς. Κι αν δεν υπήρχε ο Λένο με τις σωτήριες αποκρούσεις του στην κεφαλιά του Λουκάκου στο 77' και το τετ-α-τετ του Χάβερτς λίγα λεπτά αργότερα, το κοντέρ θα είχε βαρύνει επικίνδυνα για την ομάδα του Μίκελ Αρτέτα, ο οποίος, όμως, δεν γλίτωσε την 20η του ήττα σε 60 ματς Premier League στην Άρσεναλ (1 ανά τρία ματς). Για να σημειώσει 20 ήττες, αρκεί να καταλάβει κανείς ότι ο Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκε σχεδόν τα διπλάσια παιχνίδια (114). Και με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή η Άρσεναλ, θα ακολουθήσουν κι άλλες στη συνέχεια. Όσο για τη θριαμβεύτρια Τσέλσι; Επικράτησε σε 5ο σερί ντέρμπι Λονδίνου, για πρώτη φορά μετά την πρώτη θητεία του Ζοσέ Μουρίνιο και ταξιδέυει την επόμενη εβδομάδα στο «Άνφιλντ» για ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Λίβερπουλ.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Σοάρες, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ (66' Ταβάρες), Τσάκα, Λοκόνγκα, Σμιθ-Ρόου, Πεπέ, Σάκα (62' Ομπαμεγιάνγκ), Μαρτινέλι (79' Μπαλογκάν)

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (72' Καντέ), Αλόνσο, Χάβερτς (89' Βέρνερ), Μάουντ (82' Ζιγιές), Λουκάκου

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: «Έφυγε» και η μητέρα των δύο αδελφών που βρέθηκαν νεκροί στις αρχές Ιουλίου

Τραγωδία στο Τσιλιβή Ζακύνθου: 12χρονος σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία ενώ έπαιζε

Fox News: Στόχος κυβερνοεπίθεσης έγινε πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης