Λιονέλ Μέσι: Οι λόγοι που οδήγησαν στο «ιστορικό διαζύγιο» με την Μπάρτσα και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Λιονέλ Μέσι: Οι λόγοι που οδήγησαν στο «ιστορικό διαζύγιο» με την Μπάρτσα και οι υποψήφιοι μνηστήρες

Με ανακοίνωσή της η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την αποχώρηση του θρυλικού αρχηγού της, Λιονέλ Μέσι - Ποιο είναι το παρασκήνιο που οδήγησε στο ναυάγιο των διαπραγματεύσεων - Οι ομάδες που τον διεκδικούν, το φαβορί-Παρί Σεν Ζερμέν και ο ρόλος του Νεϊμάρ

messi2
Από το βράδυ της Πέμπτης (5/8) μετά από 778 παιχνίδια με την φανέλα της, μετά από 672 γκολ, μετά από 305 ασίστ και ύστερα από 35 τρόπαια ο Λιονέλ Μέσι αποχώρησε κι επίσημα από την Μπαρτσελόνα.

Μέσα από μια ιστορική ανακοίνωση ο καταλανικός σύλλογος ανέφερε αρχικά πως υπήρχε συμφωνία με τον Αργεντινό άσο για να ανανεώσει το συμβόλαιό του, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευοδώθηκε για οικονομικούς και άλλους λόγους.

«Παρά το γεγονός ότι Μπαρτσελόνα και Μέσι είχαν φτάσει σε μία αρχική συμφωνία και η ξεκάθαρη επιθυμία των δύο πλευρών να υπογράψουν σήμερα ένα νέο συμβόλαιο, αυτό δεν κατέστη δυνατό, εξαιτίας των αυστηρών οικονομικών κανονισμών που έχει θέσει η La Liga.

Ως αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής, ο Μέσι δεν μπορεί να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Οι δύο πλευρές αισθάνονται λυπημένες που δεν ευοδώθηκε η συνέχεια της συνεργασίας τους. Η Μπαρτσελόνα εγκάρδια εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στον Μέσι για την αμέριστη συμβολή του στο να μεγαλώσει ως σύλλογος και του εύχεται ό,τι καλύτερο για το μέλλον του σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».



Στην πραγματικότητα η επισημοποίηση του τέλους εποχής του θρυλικού αρχηγού των Καταλανών, ήταν η αναμενόμενη έκβαση ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου.

Παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα τα ισπανικά Μέσα μετέδιδαν πως οι δύο πλευρές πλησιάζουν σε συμφωνία, φαίνεται πως το χάσμα μεταξύ τους ήταν αγεφύρωτο. Ήδη από τον Αύγουστο του 2020 άλλωστε μετά τον διασυρμό από την Μπάγερν, ο Μέσι είχε ενημερώσει μέσω φαξ τον τέως πρόεδρο της ομάδας, Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου πως επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Βαρκελώνη.

Κλείσιμο
Ο Αργεντινός άσος δεν ήταν ικανοποιημένος ούτε με τη διοίκηση, ούτε με τον προπονητή και ούτε με το σύνολο που είχαν φτιάξει ως τότε οι «μπλαουγκράνα». Με την διαδοχή του Τζουάν Λαπόρτα στον προεδρικό θώκο ωστόσο τόσο το συναισθηματικό του δέσιμο με την ομάδα, όσο και η ρήτρα αποδέσμευσης τον κράτησαν στο «Καμπ Νου» και όλα έδειχναν πως θα βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Οι λόγοι που οδήγησαν στο οριστικό ναυάγιο της συμφωνίας

Πολλά θα γραφτούν κι άλλα τόσα θα ειπωθούν σχετικά με τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον Λιονέλ Μέσι και την Μπαρτσελόνα στο διαζύγιο του αιώνα.

Η ανταγωνιστική ομάδα

Το τηλεγράφημα του Λιονέλ Μέσι προς τους ιθύνοντες της ομάδας ήταν σαφές. Ενίσχυση της Μπαρτσελόνα με μεταγραφές πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών με σκοπό τη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που μπορεί να διεκδικήσει ευρωπαϊκούς τίτλους. Μάλιστα ο Λίο φέρεται να είχε ζητήσει την απόκτηση του συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, Κρίστιαν Ρομέρο, τον οποίο η Μπάρτσα είχε προσπαθήσει να κάνει δικό της μέσω δανεισμού.

Οι οικονομικοί λόγοι

Η οικονομική δυσπραγία του συλλόγου που είχε ως απότοκο τον μισθολογικό περιορισμό από την ισπανική λίγκα, η έλλειψη σαφούς και στοχευμένου πλάνου, η μείωση του μισθού του Μέσι και τα δυσβάσταχτα χρέη του συλλόγου μετά και την παταγώδη αποτυχία της European Super League, συμπεριλαμβάνονται σαφέστατα στο κάδρο.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, αναμένεται να δώσει το πρωί της Παρασκευής (6/8) συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να κάνει γνωστές τις δικές του απαντήσεις επί του ζητήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της καταλανικής Sport ωστόσο τα αίτια που οδήγησαν στην οριστική ρήξη αφορούν την άρνηση του κλαμπ να συνάψει το δάνειο των 2,7 εκατομμυρίων που συμφώνησε η La Liga με τη CVC, καθώς αν υπέγραφαν το συγκεκριμένο deal θα δεσμεύονταν για τα επόμενα 40 χρόνια στη La Liga, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συμμετάσχουν στην υπό σύσταση European Super League.

Ως εκ τούτου, όταν γνωστοποιήθηκαν τα εν λόγω δεδομένα στον πατέρα και μάνατζερ του Λίο στη σημερινή σύσκεψη, η επικείμενη συμφωνία οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Ο ίδιος ο Μέσι από την πλευρά του σύμφωνα με τα ισπανικά Μέσα, εμφανίζεται στεναχωρημένος με την αντιμετώπιση του συλλόγου, καθώς και την εξέλιξη της όλης υπόθεσης, ενώ δεν είναι διατεθειμένος να προβεί σε κάποια δημόσια δήλωση.

Οι μνηστήρες που τον διεκδικούν

Η Παρί Σεν Ζερμέν των πάμλπουτων Αράβων που επιθυμεί διακαώς να κατακτήσει το τρόπαιο του Champions League, κάνοντας συλλογή αστέρων στο ρόστερ της, προκρίνεται σαφέστατα ως το φαβορί για την απόκτησή του, καθώς θα μπορούσε άνετα να καλύψει το υπέρογκο ποσό ενός τέτοιου συμβολαίου. Άλλωστε ο σύλλογος του Παρισιού μετά και την υπογραφή του Σέρχιο Ράμος, επιβεβαίωσε πως όταν βάλει κάτι στόχο τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Μάλιστα, η χθεσινή viral ανάρτηση του Νεϊμάρ αγκαλιά με τον Λιονέλ Μέσι φαίνεται σαν να φωτογραφίζει (;) το μέλλον του παλιόφιλου του. Συγκεκριμένα, σε αυτή έχει αγκαλιά τον Λιονέλ Μέσι που ποζάρει μαζί με την μισή Παρί Σεν Ζερμέν (Ντι Μαρία, Παρέδες, Βεράτι), ενώ γράφει στη λεζάντα τη λέξη: «Φίλοι».


Ενώ σαν να μην έφτανε αυτή η φωτιά που άναψε ο Βραζιλιάνος άσος, έδωσε και νέα τροφή στις φήμες και με ένα like του σε μια φωτογραφία του TNT Sports που τον δείχνει να αγκαλιάζει τον Μέσι και αμφότερους να φορούν τη φανέλα της Παρί!
ney__1_



Περνώντας στο Νησί και την Μάντσεστερ Σίτι που το βράδυ της Πέμπτης ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Γκρίλις αντί 100 εκατ. ευρώ, εκεί το δυνατό χαρτί του συλλόγου για την απόκτηση του Αργεντινού σούπερ σταρ δεν είναι άλλο από τον αγαπημένο του του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον οποίο τρέφει και μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Όσον αφορά την Premier League φυσικά δεν αποκλείονται και άλλες ομάδες από τις Big-5 όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που φαίνονται διατεθειμένες να τινάξουν την μεταγραγική μπάνκα το καλοκαίρι.

Τέλος, ως αουτσάιντερ θεωρούνται οι φημολογίες της επιστροφής στη Νιούελς Ολντ Μπόις ή της μετακίνησης του στη Νάπολι, ως συνεχιστή της παράδοσης του Μαραντόνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκρηκτικό κοκτέιλ καπνού και καύσωνα για τις επόμενες ημέρες - Τι πρέπει να προσέξετε

Κορωνοϊός: Ο 15Αύγουστος θα αλλάξει τον χάρτη των κρουσμάτων – Το καλό και το κακό σενάριο

Ιταλία: Ζητεί για ακόμη μια φορά ανακατανομή των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης