Champions League: Πρόκριση του Ολυμπιακού με νίκη και μέσα στο Μπακού - Δείτε το γκολ

Champions League: Πρόκριση του Ολυμπιακού με νίκη και μέσα στο Μπακού - Δείτε το γκολ

Η Λουντογκόρετς αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» στον 3ο προκριματικό γύρο - Ο λαβωμένος Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στην έδρα της Νέφτσι την οποία νίκησε για δεύτερη φορά με 1-0 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Champions League - Στο 15' το χρυσό γκολ ο Μασούρας μετά από εκπληκτική προσπάθεια του Σισέ και σέντρα του Βαλμπουενά

masouras3
Το «εισιτήριο» για την 3η προκριματική φάση του Champions League «τσέκαρε» ο Ολυμπιακός που κέρδισε τη Νέφτσι και στο Μπακού με 1-0 (ίδιο σκορ με τον πρώτο αγώνα στο Φάληρο) και ξεπέρασε το εμπόδιό της. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd50iyo9s1s9-sf)


Οι «λαβωμένοι» Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον Τζολάκη στο τέρμα, τους Μπα, Σεμέδο, Μάρκοβιτς τριάδα στα στόπερ, τον Σισέ αριστερό μπακ, τον Λαλά δεξιό, τους Κουντέ, Σουρλή στον άξονα, τους Μασούρα, Βαλμπουενά στα άκρα και τον Χασάν στην κορυφή της επίθεσης.


ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
Εχουμε και λέμε λοιπόν. Για διάφορους λόγους στην Ελλάδα έμειναν οι Μπουχαλάκης, Μαντί Καμαρά, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ακιμπού Καμαρά, Ανδρούτσος. Ρέαμπτσιουκ, Κρίστινσον, Ντρέγκερ, ξέχωρα φυσικά από τους μακροχρόνια τραυματίες Φορτούνη, Τικίνιο, ενώ ο Ελ Αραμπί προέρχονταν από μακροχρόνια απουσία και δεν ξεκίνησε βασικός. Λόγω αυτού ο Μαρτίνς πήγε σε σύστημα με 3 στόπερ plus έναν τέταρτο, τον Σισέ, στη θέση του αριστερού μπακ, ενώ ο Βαλμπουενά επί χάρτου ξεκίνησε μεν μπροστά από τον Σενεγαλέζο αλλά είχε πιο ελεύθερο ρόλο. Την ίδια στιγμή το γήπεδο ήταν «χωράφι», επικρατούσαν «δυνατοί» άνεμοι και τα παραπάνω συνέθεταν την εικόνα της αναμέτρησης λίγο πριν τη σέντρα.

Η ανάπαυλα βρήκε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 1-0 και το αποτέλεσμα τους αδικούσε. Με πάρα πολύ καλή αμυντική (ο Λαβάλ «άφαντος») και τακτική λειτουργία κρατούσαν τη Νέφτσι μακριά από τα καρέ τους και την «ανάγκαζαν» σε μακρινά σουτ (πιο επικίνδυνο μία λόμπα του Τσολί στο 2' που πήγε να αιφνιδιάσει τον Τζολάκη), ενώ οι Κουντέ, Σουρλής κυριαρχούσαν στον άξονα και η λέξεις «κάθετο παιχνίδι» ήταν... άγνωστες για εκείνους.


Κλείσιμο
Ο ΣΙΣΕ «ΕΞΤΡΕΜ» ΚΑΙ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΤΟ 0-1
Την ίδια στιγμή με πρέσινγκ ψηλά οδηγούσαν τους Αζέρους σε πολλά λάθη και ύστερα από ένα ανάλογο ήρθε στο 15' το 1-0 του Μασούρα. Ο Σισέ σαν κλασικός εξτρέμ πίεσε ψηλά, έκλεψε, πάτησε περιοχή και ναι μεν ο Μαμάντοφ απέκρουσε το πλασέ του, εκείνος κράτησε την κατοχή, η μπάλα έφτασε στον Βαλμπουενά που με «γλυκιά» σέντρα βρήκε τον Μασούρα που μπήκε «σφήνα» στην άμυνα της Νέτφσκι και σκόραρε από κοντά. Ευρύτερα ο 26χρονος ήταν εκ των «αποκαλύψεων» παίζοντας σε μία διαφορετική θέση από εκείνη του κεντρικού αμυντικού και ήταν πάρα πολύ καλός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4y4gequiz5-sf)


Στην υπόλοιπη μισή ώρα του πρώτου μισού η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο απειλητικός, ο Γάλλος «οργάνωνε» το παιχνίδι του, οι Σουρλής και Λαλά στο 28' και το 30' αντίστοιχα αστόχησαν από καλή θέση, σε 2-3 περιπτώσεις οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή αλλά τους έλειψε η τελική πάσα για το 2-0, ωστόσο έλεγχαν τον ρυθμό και ήταν το «αφεντικό».

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
Σέντρα στο δεύτερο μισό και ελέω χρονικής στιγμής που βρισκόμαστε και των πολλών απουσιών που ταλαιπωρούν τον Ολυμπιακό, όρος «διαχείριση» μπήκε από πολύ νωρίς στην εξίσωσή του. Τι του απέφερε; Ενα... ξεκούραστο 45λεπτο και την επισφράγιση της πρόκρισής του. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν με άνεση τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ τους και είναι χαρακτηριστικό πως στο 70' είχαμε την πρώτη ουσιαστική επαφή του Τζολάκη με την μπάλα. Είτε παίζοντας χαμηλά, είτε με βαθιές μπαλιές οι της Νέφτσι αδυνατούσαν να απειλήσουν και επεδίωκαν να το κάνουν, χωρίς επιτυχία, με μακρινά σουτ. Με μόνη ίσως εξαίρεση μία τελική του Φαμίν στο 90', που πέρασε λίγο άουτ.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ 0-2

Την ίδια στιγμή τέτοια εποχή προβάλει αδύνατο να πρεσάρεις συνεχώς, αφού βρισκόμαστε στα τέλη του Ιουλίου. Ετσι οι Πειραιώτες δεν «έπνιγαν» τους αντιπάλους τους, όπως συνέβαινε συχνά στο πρώτο μισό, αλλά όταν πίεζαν οι γηπεδούχοι έκαναν (ξανά) το «εύκολο» λάθος. Ετσι ο Ολυμπιακός βρήκε ευκαιρίες για το 2-0, με πλέον χαρακτηριστικές εκείνες του Χασάν, στο 57' και 77'.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4ze517zb95-sf)


Στην μεν πρώτη ο Μαμάντοφ απέκρουσε από κοντά την προβολή του σε στατική μπάλα, στη δεύτερη πλάσαρε από καλή θέση αλλά υπήρξε κόντρα, το γκολ τελικά δεν ήρθε και το 1-0 δεν άλλαξε. Οπως και στη φάση του φινάλε όπου ο Κούντε δεν έκανε καλό τελείωμα σε φάση τρανζίσιον. Υπάρχει καμία διαφορά; Φυσικά και όχι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd4zr9pcaeq9-sf)


MVP: Ο Βαλμπουενά. Εβγαλε την ασίστ, κράτησε μπάλα και «οργάνωσε» εξαιρετικά το «ερυθρόλευκο» παιχνίδι.

Στο ύψος του: Ο Σισέ που ως αριστερός μπακ συμμετείχε στο επιθετικό σκέλος (η φάση του γκολ ξεκινά από εκείνον), ενώ ανασταλτικά ήταν σχεδόν αλάνθαστος. Ο Μασούρας που σκόραρε και ήταν παντού, ο Κουντέ που μαζί με τον Σουρλή «κυριάρχησαν» στον άξονα και ο Λαλά που έκανε τον Λαουάλ απλή αναφορά στο φύλλο αγώνος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λαουάλ. Μακράν ο κορυφαίος της Νέφτσι στο Φάληρο, απόψε ήταν «άφαντος» και ο αριστερός της εξτρέμ δεν «φάνηκε» καθόλου.

Η γκάφα: Η αμυντική λειτουργία της Νέφτσι κάθε φορά που πιέζονταν έμοιαζε με.... τρικυμία.

Το «στραγάλι»: Ο Ρικάρδο ντε Μπούργκος «άφησε» κάπου το σκληρό παιχνίδι των Αζέρων. Κυρίως ο Βαλμπουενά «έφαγε»... πολύ ξύλο.

Το «ταμείο»: Δικαιότατα προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, μάλιστα το αποψινό 1-0 του Μπακού τον αδικεί ως αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μπα, Μάρκοβιτς, Σισέ, Κουντέ, Σουρλής (85΄Βρουσάι), Βαλμπουενά (76' Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86' Ελ Αραμπί).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης