Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Λίντια Τζέικομπι έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση από την Αλάσκα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Λίντια Τζέικομπι έγινε η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση από την Αλάσκα

Η πολύ μεγάλη έκπληξη στους σημερινούς τελικούς της κολύμβησης των Ολυμπιακών Αγώνων σημειώθηκε στα 100μ. πρόσθιο γυναικών όπου η 17χρονη Αμερικανίδα έγραψε ιστορία

24496330
Η Λίλι Κινγκ από το 2016, όταν κατέκτησε το χρυσό μετάλιο στο Ρίο, δεν είχε χάσει κανέναν αγώνα της σε οποιαδήποτε πισίνα (25 ή 50 μετρών) στα 100μ. πρόσθιο, όντας η απόλυτη κυρίαρχος του αθλήματος.



Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια ήταν το απόλυτο φαβορί και στον σημερινό τελικό, όπου θεωρητικά η μεγάλη της απειλή ήταν ο Τατιάνα Σενμέικερ από τη Νότιο Αφρική με τα προγνωστικά να επιβεβαιώνονται στα πρώτα μέτρα. Η Σενμέικερ είχε το προβάδισμα, η Κινγκ ακολουθούσε, μέχρι τη στιγμή που στο πλάνο εμφανίστηκε η Τζέικομπι!

Κλείσιμο
Η εκπληκτική 17χρονη έκανε ένα εντυπωσιακό φίνις κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και γράφοντας ιστορία. Όχι δεν είναι η νεότερη που Αμερικανίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (είναι στην 3η θέση), αλλά έγινε η πρώτη κολυμβήτρια από την Αλάσκα που το πετυχαίνει.

24496334
24496336
Δεν το πίστευε ούτε και η ίδια...

Και το κατάφερε μεσα από τρομερές δυσκολίες καθώς λόγω της πανδημίας η προετοιμασία της μόνο ως ιδανική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Γεννημένη στην πόλη Σιούαρντ της Αλάσκα (απέχει 120 χλμ από το Άνκορατζ) η Τζέικομπι είδε τις περισσότερες πισίνες (όλες 25 μέτρων) να κλείνουν και τελικά όταν άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα νοίκιασαν σπίτι στο Άνκορατζ όπου υπάρχει η μοναδική πισίνα Ολυμπιακών διαστάσεων για να μπορεί να προπονηθεί.

Η 17χρονη πήρε τη 2η θέση στα τράιαλς των ΗΠΑ πίσω από την Κινγκ, αλλά έπρεπε να περιμένει αρκετές ημέρες για να μάθει αν είναι στην αποστολή για το Τόκιο (μόνο οι πρώτοι στα αγωνίσματα έχουν εξασφαλισμένη θέση και οι υπόλοιποι περιμένουν να μάθουν το μέγεθος της αποστολής).

Τελικά επιλέχθηκε και παρόλο που στα προκριματικά δεν έκανε... θόρυβο, στον τελικό τα διέλυσε όλα με το καταπληκτικό δεύτερο πενηντάρι που έκανε...

Κι αν στο Τόκιο οι κερκίδες ήταν άδειες από κόσμο, στο Σιούαρντ όλο το... χωριό είχε μαζευτεί στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σιδηροδρομικού σταθμού ξεσπώντας σε απίστευτους πανηγυρισμούς στο φινάλε της ιστορικής κούρσας.

Crowd cheers as Seward’s Lydia Jacoby wins gold in 100-meter breaststroke Olympic swimming finals
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης