Μπενφίκα: Ο Ρουί Κόστα διαδέχεται τον Βιέιρα στην προεδρία μετά το σκάνδαλο και τη σύλληψη

Μπενφίκα: Ο Ρουί Κόστα διαδέχεται τον Βιέιρα στην προεδρία μετά το σκάνδαλο και τη σύλληψη

Ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα ανακοίνωσε την απόφαση να παυθεί από τα καθήκοντά του μετά τη σύλληψή του και στην προεδρία της Μπενφίκα θα τον αντικαταστήσει ο Ρουί Κόστα

rui_kosta
Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, συνελήφθη στο σπίτι του το απόγευμα της Τετάρτης (7/7) και πέρασε δύο νύχτες στο κρατητήριο, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες φορολογικής απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η ανάκριση του 72χρονου συνεχίστηκε την Παρασκευή (9/7), ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις αποκαλύψεις για τη διαδρομή του «βρώμικου» χρήματος από τις προμήθειες των μεταγραφών - εις βάρος των συμφερόντων της ίδιας της ομάδας - και τις off shore εταιρίες σε Ελβετία, Παναμά και Ντουμπάι.

Ο Βιέιρα ανακοίνωσε μέσω του δικηγόρου του την απόφαση να παυθεί από τα καθήκοντά του στο... όνομα του καλού της Μπενφίκα. Δεν πρόκειται για παραίτηση (όπως ξεκαθάρισε και ο δικηγόρος), παρά για προσωρινή παύση μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

Εν μέρει προς αυτήν την κατεύθυνση τον ώθησε και η αντιπολίτευση εντός των Αετών, καθώς θεωρεί ότι με αυτήν την υπόθεση κηλιδώνεται το όνομα του κλαμπ της πορτογαλικής πρωτεύουσας.

Η ουσία είναι, ωστόσο, ότι ο Ρουί Κόστα θα τον αντικαταστήσει. Ο νυν αντιπρόεδρος της ομάδας θα τοποθετηθεί στην κεφαλή αυτής και θ' ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.

Ο 49χρονος Πορτογάλος υπήρξε αρχηγός της Μπενφίκα, ενώ πέρασε και από το πόστο του τεχνικού διευθυντή μόλις κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια (2008). Ο πορτογαλικός Τύπος θεωρεί ότι ο Λουίς Φιλίπε Βιέιρα δεν θα βγει από τη μέσα τόσο εύκολα και θα διεκδικήσει την επάνοδό του στον προεδρικό θώκο (αν ξεμπλέξει βέβαια).

Αυτό φυσικά εξαρτάται και από την έκβαση της δικαστικής υπόθεσης. Έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση και στο παρελθόν, τα media της χώρας της Ιβηρικής ωστόσο εκτιμούν ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Οι εμφανίσεις της Σάρον Στόουν στο πλευρό 25χρονου ράπερ πυροδοτούν φήμες για ειδύλλιο (Φωτογραφίες)

Τραγωδία στη Νίκαια: Πώς χάθηκε μέσα σε λίγες στιγμές η 7χρονη Παναγιώτα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Στους γονείς της δολοφονημένης μητέρας η επιμέλεια του παιδιού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης