Real Madrid Basketball Camp: Αρχή δουλειάς με συμβουλές από τον Τσαρτσαρή

Real Madrid Basketball Camp: Αρχή δουλειάς με συμβουλές από τον Τσαρτσαρή

«Αφήστε τα tablet και χαρείτε το παιχνίδι», η προτροπή του Κώστα Τσαρτσαρή στους δεκάδες αθλητές που συγκεντρώθηκαν  στο κλειστό του Μίλωνα 

ρεαλ_μπασκετ_ακαδημιες
Το απόγευμα της Δευτέρας (5/7) στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Μίλωνα άρχισε το Real Madrid Foundation Basketball Clinic με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών που πήραν μια πρώτη -και πολύ καλή- γεύση της εξειδικευμένης δουλειάς που γίνεται. Ταυτόχρονα είχαν την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούν τον Κώστα Τσαρτσαρή, ο οποίος τους μίλησε για τις αξίες του αθλητισμού, του μπάσκετ, της φιλίας και της συνεργασίας.

Το πρόγραμμα της προπόνησης περιλάμβανε βελτίωση ατομικών δεξιοτήτων, με πολύ μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια. Είναι γνωστό, άλλωστε ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά και μια μεγάλη σχολή μπάσκετ, όπως η Real Madrid το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Η επιμονή και η υπομονή των προπονητών ήταν τα στοιχεία εκείνα που ξεχώρισαν ταυτόχρονα με τη μεγάλη διάθεση των παιδιών που φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Οι προπονητές είχαν να λένε για το επίπεδο της δουλειάς αλλά και για τη θέληση των παιδιών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να βελτιωθούν.

Προς το τέλος του προγράμματος, οι δεκάδες αθλητές του Real Madrid Foundation Basketball Clinic συγκεντρώθηκαν (τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο) στο κλειστό του Μίλωνα προκειμένου να υποδεχθούν τον πρώτο υψηλό καλεσμένο.




Οι συμβουλές του Κώστα Τσαρτσαρή

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες όλων των εποχών με πληθώρα τίτλων τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο ήταν κοντά τους. Για να τους μιλήσει, να τους δώσει συμβουλές και να απαντήσει με προθυμία στις ερωτήσεις τους.

«Αυτό στο οποίο συμμετέχετε είναι κάτι ξεχωριστό, εγώ στην ηλικία σας δεν είχα τέτοιες ευκαιρίες» είπε ο Κώστας Τσαρτσαρής. «Για την ακρίβεια, δεν είχα καν μπασκέτα. Είχα φτιάξει μια από χαρτί και όποτε η μπάλα χτυπούσε εκεί, έπεφτε! Να βγαίνετε να παίζετε, με τους φίλους σας. Αφήστε τα tablet και χαρείτε το παιχνίδι»

Μάλιστα δε δίστασε να τους πει ότι πρέπει να αναπτύσσουν τις αξίες της συνεργασίας και της φιλίας. «Δεν είναι απαραίτητο ότι θα γίνουν όλοι κορυφαίοι παίκτες. Όμως σίγουρα θα αποκτήσετε φίλους κι αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του ομαδικού αθλητισμού. Όπως επίσης ότι θα γίνετε καλοί συμπαίκτες. Ποιος είναι ο καλός συμπαίκτης; Αυτός που όταν αστοχείς σε ενθαρρύνει και είναι δίπλα σου. Θα σου χτυπήσει την πλάτη και θα πει ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια».

Κλείσιμο
Ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ θυμήθηκε την εποχή που αναγκάστηκε να μετακομίσει και να παίξει μπάσκετ στη μακρινή Ισλανδία, μόλις είχε αποφοιτήσει από το Λύκειο μάλιστα. Και βέβαια υπογράμμισε στα παιδιά ότι θα πρέπει πάντα να ακολουθούν τα όνειρά τους.

real1


Ο Κώστας Τσαρτσαρής απαντώντας σε ερωτήσεις των αθλητών, επεσήμανε τα εξής:

«Πάντα πήγαινα με ενθουσιασμό σε κάθε αγώνα. Αν προετοιμαστείς σωστά, κοιμηθείς και φας όπως πρέπει και είσαι σίγουρος για τον εαυτό σου, αυτό θα συμβαίνει»

«Οι πιο δύσκολοι αντίπαλοί μου ήταν εκείνοι που αντιμετώπιζα στην προπόνηση. Διότι εκεί έπρεπε να αποδείξω ότι αξίζω να παίζω»

«Στην αρχή της καριέρας μου το είδωλό μου ήταν ο Στόγιαν Βράνκοβιτς και μετά ο Κέβιν Γκαρνέτ».

Φυσικά ο Κώστας Τσαρτσαρής θυμήθηκε την τεράστια εμπειρία του θριάμβου επί των ΗΠΑ στην Ιαπωνία, στο Παγκόσμιο του 2006 με την Εθνική ομάδα. Αλλά και τις σπουδαίες εμπειρίες του σε Νήαρ Ηστ, Περιστέρι και Παναθηναϊκό.

Η δουλειά συνεχίζεται… Με περισσότερο ενθουσιασμό αλλά κι εκπλήξεις.


Ειδήσεις σήμερα

Euro 2020: Στον τελικό του Γουέμπλεϊ η Ιταλία - Μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι κόντρα στην Ισπανία - Δείτε τα γκολ

EURO 2020, Ιταλία - Ισπανία: Τα πειράγματα του Κιελίνι στον Άλμπα πριν τα πέναλτι - Δείτε βίντεο

ΝΒΑ, Μπακς-Σανς: Στο παρκέ ο Γιάννης, κάνει σουτάκια και καρφώνει λίγο πριν τον πρώτο τελικό - Αγωνία αν θα παίξει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης