Europa Conference League: Αυτή είναι η Αστάνα, η αντίπαλος του Άρη

Europa Conference League: Αυτή είναι η Αστάνα, η αντίπαλος του Άρη

Σε φουλ αγωνιστική κατάσταση, μια ομάδα έμπειρη, που θέλει να επιστρέψει ξανά στην κορυφή του Καζακστάν, η Αστάνα θα βρεθεί στον δρόμο του Άρη

αrissgoal
Η FC Astana μετράει μόλις δώδεκα χρόνια παρουσίας, αλλά παρόλα αυτά θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του Καζακστάν. Και αυτό γιατί στο παλμαρέ της έχει ήδη έξι πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα καθώς και πέντε Σούπερ Καπ. Μάλιστα, τον Αύγουστο του 2015 έγραψε ιστορία όταν έγινε η πρώτη ομάδα από την συγκεκριμένη χώρα που κατάφερε να αγωνιστεί σε ομίλους του Champions League με αντιπάλους τις Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Γαλατάσαραϊ. Και μπορεί να τερμάτισε τελευταία, αλλά κατάφερε να πάρει τέσσερις βαθμούς με ισάριθμες ισοπαλίες. Σπουδαία επιτυχία και την σεζόν 2017-18 όταν στο Europa League όχι μόνο μπήκε στους ομίλους, αλλά πήρε και την πρόκριση ως δεύτερη πίσω από την Βιγιαρεάλ, πριν αποκλειστεί στους 32 από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Πίσω από το σύλλογο βρίσκεται η εταιρία Σαμρούκ-Καζίνα, η οποία είναι Κολοσσός στην χώρα, αφού εκτός από των σιδηροδρομικό σύστημα του Καζακστάν, έχει στην ιδιοκτησία της το ταχυδρομείο, το πετρέλαιο καθώς κι εταιρίες γκαζιού και ουρανίου. Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Αστάνα θα βρει στον δρόμο της ελληνική ομάδα, αφού την σεζόν 2016/17 είχε αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στην φάση των ομίλων του Europa League γνωρίζοντας την ήττα με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ πήρε την ισοπαλία στην Αστάνα.

Η Αστάνα όταν αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό

Το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή την στιγμή μετά από 15 αγωνιστικές η ομάδα του Τιχόνοφ είναι πρώτη με 35 βαθμούς τρεις παραπάνω από την Καϊράτ.

ΑΣΤΕΡΙ: Μπορεί ο Άντε Ρουκάβινα να έχει φτάσει αισίως τα 37, αλλά μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που στην καριέρα του έχει φορέσει τις φανέλες των Ντόρτμουντ, Βιγιαρεάλ, Παρτιζάν, Βαγιαδολίδ, μετρώντας παράλληλα 57 συμμετοχές με την εθνική Σερβίας. Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Ρουκάβινα είναι με διαφορά ο πιο γνωστός της ποδοσφαιριστής. Στην Αστάνα βρίσκεται από το 2018 και μάλιστα στην πρώτη του σεζόν συνέβαλε τα μέγιστα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετράει 56 συμμετοχές συνολικά με την ομάδα του Καζακστάν έχοντας 2 πρωταθλήματα (2018, 2019) κι ένα Σούπερ Καπ (2019).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ένας θρύλος της Σπαρτάκ Μόσχας είναι ο προπονητής της Αστάνα. Ο λόγος για τον Αντρέι Τιχόνοφ ο οποίος έχει γράψει την δική του ιστορία με τους Μοσχοβίτες, αλλά και την εθνική Ρωσίας. Ο Τιχόνοφ ανέλαβε την Αστάνα τον Οκτώβριο του 2020 με στόχο να επαναφέρει την ομάδα στην κορυφή της χώρας. Και η αλήθεια είναι ότι τα πηγαίνει καλά προς τον στόχο αυτό, αφού έχει την ομάδα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Πριν την Αστάνα ο Τιχόνοφ έχει βρεθεί στους πάγκους των Ενισέι και Κρίλια. Στο τακτικό κομμάτι είναι φαν του 4-1-4-1 το οποίο είναι το βασικό του σύστημα, ενώ σε αρκετά παιχνίδια έχει χρησιμοποιήσει το 4-2-3-1.

ΕΔΡΑ: Αστάνα Αρένα. Η Αστάνα δεν έχει ιδιόκτητο γήπεδο και χρησιμοποιεί το Εθνικό Στάδιο της πόλης. Το Αστάνα Αρένα έχει χωρητικότητα 30.000 θέσεων, είναι ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Χτίστηκε το 2009 και ήταν υποψήφιο για να φιλοξενήσει κάποιο από τα παιχνίδια του Euro του 2020. Σχεδιασμένο σε ελλειπτική μορφή είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να είναι απόλυτα συμβατό με τις ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης