Μαρία Σάκκαρη-Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις στους 4 του Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη-Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις στους 4 του Roland Garros

Το ελληνικό τένις βιώνει στιγμές απόλυτης δόξας με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη να γράφουν ιστορία - Για πρώτη φορά δύο Ελληνες  βρίσκονται στα ημιτελικά του Roland Garros και διεκδικούν με πολλές αξιώσεις τη συμμετοχή τους στον τελικό ενός Grand Slam

tsitsipas-sakkari343
Η ελληνική αντισφαίριση γιορτάζει! Τα χρυσά Ελληνόπουλα του τένις έχουν καταφέρει να καθηλώσουν ολόκληρο το έθνος μπροστά από την τηλεόραση για να παρακολουθήσει τα μοναδικά τους κατορθώματα στις χωμάτινες επιφάνεις του Roland Garros.

Ακόμη κι αν η διάκριση στο τένις λόγω της φύσης του αθλήματος είναι ατομική, εντούτοις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν καταφέρει να υψώσουν στις πλάτες τους την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου.

Δύο έλληνες στα ημιτελικά του Roland Garros

Η παρουσία δύο Ελλήνων στην ελίτ του παγκόσμιου τένις συνιστά ένα πραγματικά ιστορικό και συνάμα παράδοξο γεγονός που έκανε ακόμη και την ίδια την Σάκκαρη στις δηλώσεις της να σημειώνει πως αδυνατεί να το συνειδητοποιήσει.

Κι αν το Ευρωμπάσκετ του 1987 και Euro του 2004 γαλούχησαν, ενέπνευσαν και οδήγησαν ολόκληρες γενιές στα μπασκετικά παρκέ και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οι δύο κορυφαίοι τενίστες φιλοδοξούν να μυήσουν το ελληνικό κοινό στον μαγικό (και δυσπρόσιτο μέχρι σήμερα) κόσμο της αντισφαίρισης.
tsitsipas_roland_art
sakkari35


Οι θριαμβευτικές προκρίσεις στους 4!

Κλείσιμο
Το βράδυ της Τρίτης (8/6) Ο Έλληνας πρωταθλητής προσπέρασε και το εμπόδιο του Ντανίλ Μεντβέντεφ του οποίου επικράτησε με 3-0 (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Roland Garros που θα γίνει αύριο Πέμπτη, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Με αυτή τη νίκη ο Στέφανος πάει στον τέταρτο ημιτελικό σε Γκραντ Σλαμ στην καριέρα του και δεύτερο στο Γαλλικό Όπεν.

Αντίπαλός του θα είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, με τη μάχη να είναι προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής (11/6).

«Κοντά στο "δέκα" η εμφάνισή μου, στοχεύω ψηλά»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbykl6wr9na1-sf)


Ακολούθως σειρά πήρε ο σημερινός θρίαμβος της Μαρίας Σάκαρη (9/6) επί της της περσινής κατόχου του Roland Garros Ίγκα Σβιόντεκ.

Συγκεκριμένα, με τη θριαμβευτική της επικράτηση με 2-0 σετ (6-4, 6-4), κατέστη η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης, με τον τίτλο να είναι δύο βήματα μακριά!

Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της στο Νο9 της παγκόσμιας κατάταξης που μέχρι στιγμής δεν είχε χάσει σετ στο φετινό τουρνουά, ενώ πλέον έχει να ξεπεράσει το Νο33 Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα για να βρεθεί στον τελικό.

«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, έχουμε δρόμο ακόμη»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbz4s36xfoy1-sf)


Το δυναμικό δίδυμο Τσιτσιπάς και Σάκκαρη που μεταμόρφωσε το ελληνικό τένις

Γεννημένη στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου 1995, στις φλέβες της κυλούν αθλητικά γονίδια, καθώς είναι η μεγάλη κόρη της μεγάλης Ελληνίδας τενίστριας Αγγελικής Κανελλοπούλου και εγγονή του παλαίμαχου τενίστα και προπονητή Δημήτρη Κανελλόπουλου.

Με Σπαρτάτικο πείσμα και επιμονή να την διακρίνουν, από τα 15 της έλεγε πως “είμαι διατεθειμένη να κάνω ό,τι χρειάζεται, ώστε να ικανοποιήσω τη δίψα που έχω να διακριθώ σε διεθνή τουρνουά”.

Το 2012 σημείωσε την παρθενική της εμφάνιση με την Εθνική Ελλάδας στο Fed Cup. Η πρώτη στης WTA νίκη ήρθε στον 1ο γύρο του Australian Open το 2016, όπου έφθασε μέχρι τον 2ο γύρο ξεκινώντας από τα προκριματικά.

Το 2015 πραγματοποίησε την πρώτη της παρουσία σε διοργάνωση Grand Slam καθώς αγωνίστηκε στο Αμερικανικό Όπεν φτάνοντας μέχρι τον πρώτο γύρο, ξεκινώντας την προσπάθειά της από τα προκριματικά.

Από τότε η κορυφία πρωταθλήτρια, δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε μία από τις τέσσερις διοργανώσεις grand slam, όπου έφτασε μέχρι τον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν (1η φορά : 2020) και τον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον (1η φορά : 2017), του Roland Garros (1η φορά : 2018), αλλά και του Αμερικανικού Όπεν (1η φορά : 2017).
sakkari334

Οι ισχυροί δεσμοί με την οικογένειά της

Για τη σχέση της με τη μητέρα της έχει δηλώσει: «Η σχέση με τη μητέρα μου είναι ΤΕΛΕΙΑ, αν και πολλοί μπορεί να πιστεύουν πως δεν είναι, έχει πει η Μαρία σε παλαιότερη της συνέντευξη. Ποτέ δεν είδα ανταγωνιστικά τη μητέρα μου και ποτέ δεν ήταν ο στόχος που θα ήθελα να καταρρίψω.

Για εμένα είναι «η μανούλα μου» που με αγκαλιάζει με χαϊδεύει και με παρηγορεί. Με ακολουθεί όσο πρέπει και όσο χρειάζεται να βρίσκεται κοντά μου και σύγχρονως από πίσω μου».

Ιδιαίτερη αδυναμία έχει βέβαια και στον παππού της: «Ο παππούς μου πιστεύω πως ήταν είναι και θα είναι ο godfather του ελληνικού τένις, γιατί είναι από τους λίγους προπονητές στην Ελλάδα που έχει βγάλει τόσους πολλούς πρωταθλητές. Η σχέση μας, είναι μοναδική, αν και αυτός έχει πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από εμένα από ό,τι είχε στην μαμά μου. Είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος».

sakkari__1__2
Ο «Ελ Γκρέκο» του τένις  Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Έλληνας τενίστας στα μόλις 22 του χρόνια θεωρείται από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του παγκόσμιου τένις, κατακτώντας με τις επιδόσεις του τα διεθνή κορτς. Γεννημένος στις 12 Αυγούστου του 1998, προέρχεται επίσης από μια οικογένεια με βαριά αθλητική κληρονομιά, με μητέρα του την ρωσίδα πρώην τενίστρια Τζούλια Αποστόλι και παππού του τον σοβιετικό ποδοσφαιριστή και μάνατζερ Σεργκέι Σάλνικοφ, ο δρόμος του αθλητισμού για τον νεαρό Στέφανο δεν ήταν απλά μια επιλογή αλλά η προδιαγεγραμμένη του μοίρα.
tsitsipas
Έτσι, έγινε ο πρώτος Έλληνας που μπήκε στους 100 καλύτερους τενίστες και ο πρώτος (και μέχρι σήμερα ο μοναδικός) που κατέκτησε τίτλο Γκράν Σλαμ της περιόδου Open στην κατηγορία εφήβων (Junior), όταν κατέκτησε το διπλό του Γουίμπλεντον αγοριών το 2016 με συμπαίκτη τον Eσθονό Κένεθ Ράισμα. Ενώ, στη συλλογή του μετρά συνολικά επτά τίτλους, γεγονός που θα ζήλευε και το ίδιο του το ίνδαλμα ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος σε ηλικία 21 ετών έφτασε στον τέταρτο γύρο του Γουίμπλετον.

Το υπέροχο ταξίδι του προς την κορυφή είχε ως αφετηρία τον Οκτώβριο του 2017 από την Αμβέρσα, όπου κατέγραψε την πρώτη του μεγάλη νίκη (απέναντι στον Γκοφέν του Top-10), κερδίζοντας την παρθενική του πρόκριση σε ημιτελικό του ATP tour. Ακολούθησαν θρίαμβοι απέναντι σε μεγάλα «αστέρια» του παγκοσμίου τένις (όπως ο Τιμ, ο Τζόκοβιτς και ο Ζβέρεφ), αλλά και οι δυο τελικοί κόντρα στον Ναδάλ.


Αναλυτικά οι τίτλοι του:

Ο πρώτος τίτλος επιπέδου ATP που κατέκτησε στην καριέρα του ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν το 2018 στο τουρνουά Στοκχόλμης απέναντι στον Λετονό, Έρνεστς Γκούλμπις, με 2-0 σετ (6-4, 6-4). Το 2019 ήταν η καλύτερη χρονιά του, όσον αφορά στους τίτλους, αφού κατέκτησε τρία τρόπαια.

Το Open 13 της Μασσαλίας απέναντι στον Μικαΐλ Κουκούσκιν (2-0, 7-5, 7-6), το Estoril Open κόντρα στον Πάμπλο Κουέβας (2-0, 6-3, 7-6) και το ATP Finals κερδίζοντας στον τελικό τον Ντομινίκ Τιμ (6-7, 6-2, 7-6).

Πέρσι, έκανε το back to back στην Μασσαλία, επικρατώντας απέναντι στον Φίλιξ Οζέ Αλιασίμ με 2-0 σετ (6-3, 6-4).

Φέτος, κατέκτησε τον τίτλο στο Μόντε Κάρλο και στη Λιόν. Στο Masters του Μόντε Κάρλο κέρδισε με 6-3, 6-3 τον Αντρέι Ρούμπλεφ και στον τελικό του γαλλικού τουρνουά τον Κάμερον Νόρι, επίσης με 6-3, 6-3.
tsitsipas_xwma_art

Η εκπροσώπηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη έχουν αν μη τι άλλο ένα γεμάτο από αθλητικές υποχρεώσεις καλοκαίρι, ωστόσο δεν πρόκειται να λείψουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έχοντας άλλωστε κερδίσει το δικαίωμα συμμετοχής. Το αποκορύφωμα όμως είναι, πως φαίνεται πως συμφώνησαν να παίξουν και μαζί στο μικτό διπλό.

Θα φορέσουν επί της ουσίας τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας και θα αγωνιστούν ως ομάδα, αφού χάρη στο νούμερο 5 της Παγκόσμιας Κατάταξης του Τσιτσιπά και το 18 της Σάκκαρη, έχουν το ράνκινγκ να είναι στα 16 του τουρνουά στο Τόκιο.
Sakkari-Tsitsipas


Μιχαέλα Λάκη: Το wonderkid του ελληνικού τένις που εντυπωσιάζει στο Roland Garros Juniors

Τα χνάρια του Στέφανου και της Μαρίας ακολουθεί και η μόλις 16 ετών, Μιχαέλα Λάκη, που στην παρθενική της συμμετοχή στο Rolland Garros κατάφερε να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης στην κατηγορία Juniors!

Συγκεκριμένα, η νεαρή τενίστρια πέτυχε μεγάλη ανατροπή στον «εμφύλιο» απέναντι στην Σοφία Κωστούλα που αγωνίζεται όμως για το Βέλγιο, κερδίζοντας με 2-1 σετ (4-6, 6-2, 7-6)!

Η Λάκη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, είδε την αντίπαλό της να σερβίρει για το ματς, αλλά κατάφερε να κάνει τρομερή ανατροπή με εντυπωσιακή εμφάνιση στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ, σε ένα ματς που κράτησε 2 ώρες και 37 λεπτά!
laki-tennis3
Ειδήσεις σήμερα 

Με σύμμαχο τον Αραούχο η ΑΕΚ

Φήμες για Ολυμπιακό και Μπίρκι

Φουλάρει για Εντσάμ-Τζαβέλλα η ΑΕΚ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης