Ελλάδα-Νορβηγία 2-1: Νέα φιλική νίκη με καλό πρώτο ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Ελλάδα-Νορβηγία 2-1: Νέα φιλική νίκη με καλό πρώτο ημίχρονο - Δείτε τα γκολ

Θετικό πρόσημο και στο 2ο φιλικό της Εθνικής ομάδας, που συνεχίζει αήττητη, μετά τη νίκη 2-1 κόντρα στη Νορβηγία - Ένα καλό πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ (Μασούρας, Ανδρούτσος), αλλά και προβληματισμός για την παθητική στάση στο δεύτερο μέρος

5320729
Μετά το 1-1 στις Βρυξέλλες κόντρα στο Βέλγιο  η Εθνική Ελλάδας επικράτησε στο δεύτερο φιλικό επί της Νορβηγίας με 1-2, σε μια αναμέτρηση που διεξήχθη επί ισπανικού εδάφους. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πραγματοποίησε ένα πολύ καλό πρώτο μέρος στη Μάλαγα, σκοράροντας δύο φορές με τους Μασούρα (13') και Ανδρούτσο (21') χωρίς μάλιστα να κινδυνέψει ανασταλτικά. Το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική εικόνα, με τους Νορβηγούς να παίρνουν εμφανώς το πάνω χέρι, αλλά παρά την πίεση που άσκησαν, κατάφεραν μόνο να μειώσουν με τον Στράντμπεργκ στο 64'. Δέκα παιχνίδια (είτε επίσημα, είτε φιλικά) αήττητη συμπλήρωσε η Εθνική μας. Η τελευταία ήττα της ήταν στο φιλικό από την Αυστρία με 2-1 στις 7 Οκτωβρίου.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbwrj8k7cmzl-sf)


Έτσι ξεκίνησαν Νορβηγία και Ελλάδα
Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στο Βέλγιο άλλαξε σχηματισμό παρατάσσοντας την Εθνική Ελλάδας με 5-3-2 (ή 3-5-2 αν προτιμάτε) . Ο Βλαχοδήμος διατηρήθηκε στην εστία, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος και Τζαβέλλας αποτελούσαν την τριάδα στο κέντρο της άμυνας, με τους Ανδρούτσο και Τσιμίκα στη δεξιά και αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Στον άξονα ήταν η τριάδα των Μπουχαλάκη, Γαλανόπουλου και Μάνταλου και στην κορυφή ο Πέλκας με τον Μασούρα. Για τους Νορβηγούς ο Στάαλε Σολμπάκεν επέλεξε ένα 4-2-3-1. Ο Χάνσεν ήταν στο τέρμα, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγερ και Μέλινγκ τετράδα στην άμυνα, Μίντζιε και Μπεργκ στον άξονα και οι Τόρσμπι, Έντεγκααρντ και Ζακάριασεν τριάδα πίσω από το βαρύ πυροβολικό που ακούει στο όνομα Χάαλαντ.

Μασούρας και Ανδρούτσος «υπέγραψαν» ένα εξαιρετικό α' μέρος
Η Εθνική μας ομάδα πάταγε σταθερά από τα πρώτα λεπτά και μπορεί οι Νορβηγοί να ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτα στο 8' με σουτ του Μέλινγκ στην κλειστή γωνία που εξουδετερώθηκε από τον Βλαχοδήμο, ωστόσο η Ελλάδα ήταν αυτή που πήρε το προβάδισμα στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ήταν μια τέλεια συνεργασία τον Πέλκα και Μασούρα στο 13', με τον πρώτο να βλέπει την κίνηση του δεύτερου ανάμεσα στους Στράντμπεργκ και Άγερ και τον Μασούρα να παίρνει την κάθετη και να πλασάρει τον Χάνσεν για το 0-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbwpgqowbcq9-sf)
Κλείσιμο


Οι παίκτες του Φαν'τ Σχιπ μετά το προβάδισμα άρχισαν να πατάνε ακόμα πιο εύκολα στην περιοχή της νορβηγικής ομάδας και πέντε λεπτά αργότερα έπειτα από ένα κακό διώξιμο της άμυνας, ο Μάνταλος τροφοδότησε πλάγια μέσα στην περιοχή τον Ανδρούτσο, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο. Στο 21' όμως ο ίδιος παίκτης σημάδεψε σωστά και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων (0-2) στην Εθνική, σημειώνοντας το παρθενικό του γκολ με τη «γαλανόλευκη». Ο Πέλκας γέμισε, ο Τσιμίκας προσπάθησε να σουτάρει με την μπάλα να κοντράρει και τον Ανδρούτσο στην καρδιά της άμυνας της Νορβηγίας να βρίσκει με σουτ τα δίχτυα του Χάνσεν, παρά την προσπάθεια του Μέλινγκ να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbwpmc23ve2p-sf)


Ο Φαν'τ Σχιπ παρακολουθούσε ικανοποιημένος από τον πάγκο, καθώς οι παίκτες του εκτός των δύο γκολ δεν έδιναν κανένα δικαίωμα στη Νορβηγία να απειλήσει με τον σούπερ σταρ Χάαλαντ απομονωμένο κόντρα στην αμυντική τριάδα των Παπαδόπουλου, Μαυροπάνου και Τζαβέλλα. Η μόνη υποψία ευκαιρίας των παικτών του Σολμπάκεν πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου ήρθε στο 42' όταν ο Ζακάριασεν με κίνηση και διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε να νικήσει τον Βλαχοδήμο, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε με σχετική ευκολία.

Υπεροχή της Νορβηγίας, αλλά η Εθνική πήρε τη νίκη
Το ίδιο εύκολα ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε και το μακρινό σουτ του Μπεργκ στο 47', με τη Νορβηγία να ξεκινά το δεύτερο μέρος με τρεις αλλαγές καθώς ο Σολμπάκεν, εμφανώς προβληματισμένος με όσα έβλεπε, πέρασε στο ματς τους Τόρστβεντ, Ράιερσον και Σέρλοτ. Η Νορβηγία έδειξε πιο δραστήρια σε σχέση με το πρώτο μέρος, ωστόσο εξακολουθούσε να μην μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές απειλές για την ελληνική άμυνα. Από την πλευρά του ο Φαν'τ Σχιπ προχώρησε κι αυτός σε μαζεμένες αλλαγές τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα με τους Ζέκα, Μπακασέτα και Τζόλη να αντικαθιστούν Γαλανόπουλο, Μάνταλο και Μασούρα, με το 3-5-2 να διατηρείται.

Τελικά μια στατική φάση στο 64' έφερε τη μείωση του σκορ από πλευράς Νορβηγίας. Ο Έντεγκααρντ εκτέλεσε το κόρνερ στην καρδιά της άμυνας της Εθνικής και ο Στράντμπεργκ νικώντας τον Τζόλη έστειλε αρχικά την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Βλαχοδήμου και εν συνεχεία αυτή κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 1-2. Οι Νορβηγοί είχαν την καθολική υπεροχή στο δεύτερο μέρος, καθώς η Εθνική, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, δεν μπορούσε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει την μπάλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbwqv2av94o9-sf)


Ο Φαν'τ Σχιπ προχώρησε στο 75' σε ακόμα δύο αλλαγές με τους Παυλίδη και Σιώπη να περνούν στις θέσεις των Πέλκα και Μπουχαλάκη αντίστοιχα. Η Νορβηγία συνέχισε να πιέζει, είτε σε κανονική ροή αγώνα, είτε από στατικές φάσεις, όμως οι παίκτες της Εθνικής μας κράτησαν το 1-2 ως το τέλος.

Οι συνθέσεις:
Ελλάδα (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Παπαδόπουλος, Μαυροπάνος, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος (94'Μπακάκης), Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (75' Σιώπης), Γαλανόπουλος (57'Ζέκα), Μάνταλος (57' Μπακασέτας), Πέλκας (75' Παυλίδης), Μασούρας (57' Τζόλης)

Νορβηγία (Στάαλε Σολμπάκεν): Χάνσεν, Γκρέγκερσεν, Στράντμπεργκ, Άγερ (88' Χάνχε-Όλσεν), Μέλινγκ (69' Μπγιόρκαν), Μίντζιε (46' Σέρλοτ), Μπεργκ (69' Άουρσνες), Τόρσμπι (46' Τόρστβεντ), Έντεγκααρντ, Ζακάριασεν (46' Ράιερσον), Χάαλαντ

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης