Φιλικός αγώνας, Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Ισοπαλία αυτοπεποίθησης - Δείτε τα γκολ

Φιλικός αγώνας, Βέλγιο-Ελλάδα 1-1: Ισοπαλία αυτοπεποίθησης - Δείτε τα γκολ

Με γκολ του Τζαβέλλα στο 66' η Εθνική ομάδα πήρε «φιλική» ισοπαλία 1-1 στο Βέλγιο, έχοντας σε σπουδαία βραδιά τον Γιώργο Μασούρα, παρότι έχασε δύο ευκαιρίες

5318435
Η Εθνική Ελλάδας αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με το Βέλγιο στο φιλικό που διεξήχθη στο «King Baudouin Stadium». Ο Αζάρ άνοιξε το σκορ στο 20' και ισοφάρισε ο Τζαβέλλας στο 66'.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ:
Το Βέλγιο ξεκίνησε το παιχνίδι με διάταξη 3-4-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μινιολέ. Η τριάδα της άμυνας απαρτίστηκε από Αλντερβάιρελντ, Ντεναγιέρ και Μπογιατά. Στη μεσαία γραμμή από δεξιά προς τα αριστερά έπαιξαν οι Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ και Αζάρ, ενώ στην επίθεση ήταν οι Ντοκού (δεξιά), Καράσκο (αριστερά) και Λουκακού.


Η Ελλάδα παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ανδρούτσο, Παπαδόπουλο, Τζαβέλλα και Τσιμίκα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Γαλανόπουλος, ο Μασούρας ξεκίνησε στο δεξί φτερό, ο Γιαννούλης στο αριστερό και ο Μπακασέτας πίσω από τον Παυλίδη.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbu9wmprrqvt-sf)


Κλείσιμο
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ
Στο 3' ο Αλντερβάιρελντ γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω, χωρίς όμως να κοιτάξει ότι ο Μασούρας παραμόνευε. Ο εξτρέμ της Εθνικής κινήθηκε στην πλάτη του Μπογιατά, βρέθηκε απέναντι στον Μινιολέ, έκανε το πλασέ αλλά νικήθηκε. Και η δεύτερη τελική του φιλικού ανήκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Στο 10' ο Μασούρας κινήθηκε εντυπωσιακά από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στον άξονα όπου βρισκόταν ο Μπακασέτας, το πλασέ στην κίνηση του οποίου μέσα από την περιοχή απέκρουσε ο Μινιολέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbu7o4vruwtt-sf)


ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ Ο ΑΖΑΡ
Από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Ο 19χρονος εξτρέμ της Ρεν, Γερεμί Ντοκού, προκάλεσε προβλήματα στον Τσιμίκα και τον Γιαννούλη. Στο 20' από λάθος πάσα του Παυλίδη ο Αζάρ έδωσε στον Καράσκο, αυτός ξαναπέρασε στον Αζάρ κι εκείνος με πλασέ από κοντά έγραψε το 1-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbu7xop6qnld-sf)


Η ελληνική ομάδα δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να κυκλοφορήσει, ενώ ο Ντόκου στο 28' εξέθεσε την αριστερή πλευρά της ελληνικής άμυνας, αλλά το γύρισμά του κόπηκε από τον Παπαδόπουλο. Τέσσερα λεπτά νωρίτερα ο Βλαχοδήμος σταμάτησε το πλασέ του Αλντερβάιρελντ, ενώ στο 36' το πλασέ του Αζάρ από αριστερά, μετά από γύρισμα του Ντοκού, κατέληξε στο δεξί δοκάρι κι έξω.

Αν εξαιρεθεί ο τσαμπουκάς του Τζαβέλλα με τον Λουκακού λίγο πριν από τη συμπλήρωση 40 λεπτών, δεν είδαμε κάτι άλλο αξιοσημείωτο μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ Ο ΜΑΣΟΥΡΑΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΕ Ο ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Δεν έκανε αλλαγές ο Τζον Φαν'τ Σχιπ με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, σε αντίθεση με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ που πέρασε εκτός αγώνα τον MVP του πρώτου μισού, Ντοκού, και τον Λουκακού. Το πρώτο 15λεπτο πέρασε χωρίς φάση άξια αναφοράς, αλλά με το Βέλγιο να κρατά μπάλα, αλλά να μην απειλεί. Στο 60' μπήκε ο Κούτρης αντί του Τσιμίκα και ο Γιαννούλης γύρισε αριστερός μπακ. Ο Πέλκας στο ίδιο λεπτό αντικατέστησε τον Παυλίδη και πήρε θέση πίσω από τον επιθετικό, όπου πέρασε ο Μασούρας, με δεξιό εξτρέμ τον Μπακασέτα.

Στο 61' ο Μινιολέ άπλωσε το χέρι και έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μασούρα, ενώ στο 62' ο αφύλαχτος στο δεύτερο δοκάρι Πέλκας αστόχησε σε κεφαλιά μετά το κόρνερ του Μπακασέτα. Ώσπου στο 66' έγινε το 1-1. Ο Μασούρας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου χτύπησε στο αριστερό δοκάρι και ο Τζαβέλλας που πήρε το ριμπάουντ σκόραρε με πλασέ στην κίνηση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbu9a1zzmz6p-sf)


ΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΤΟΥ ΣΑΛΙΑΚΑ
Η Εθνική είχε πολύ καλή παρουσία στο δεύτερο ημίχρονο, πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρώτο. Στο 69' αντικαταστάθηκαν και οι δύο αμυντικοί χαφ, με αποτέλεσμα να μπουν Σιώπης και Ζέκα. Στο 80' αντικαταστάθηκε ο Ανδρούτσος από τον Σάλιακα, ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, σε ηλικία 24 ετών, ως παίκτης του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο ίδιο λεπτό ο Ολλανδός προπονητής έριξε στον αγώνα τον Μάνταλο αντί του Μπακασέτα, με αποτέλεσμα ο Πέλκας να τραβηχτεί δεξιά και ο Μάνταλος να πάρει θέση πίσω από τον Μασούρα (ο Κούτρης συνέχισε ως αριστερός εξτρέμ).

Με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία η Εθνική μας δεν επέτρεψε στο Βέλγιο να απειλήσει. Ο Βλαχοδήμος δεν ανησύχησε σχεδόν καθόλου στο δεύτερο 45λεπτο και το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Μινιολέ (90' Σελς), Αλντερβάιρελντ (82' Τίλεμανς), Μπογιατά, Ντεναγιέρ, Μενιέ, Ντεντονκέρ, Πρατ, Αζάρ (74' Τροσάρντ), Ντοκού (46' Μέρτενς), Καράσκο (74' Σαντλί), Λουκακού (46' Μπατσουαγί).

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σχιπ): Βλαχοδήμος, Ανδρούτσος (80' Σάλιακας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (60' Κούτρης), Μπουχαλάκης (69' Ζέκα), Γαλανόπουλος (69' Σιώπης), Μασούρας, Μπακασέτας (80' Μάνταλος), Γιαννούλης, Παυλίδης (60' Πέλκας).

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης