Ναόμι Οσάκα: Η «αντάρτισσα» του τένις που κάνει άνω-κάτω το Roland Garros

Ναόμι Οσάκα: Η «αντάρτισσα» του τένις που κάνει άνω-κάτω το Roland Garros

Το «νούμερο δύο» της παγκόσμιας κατάταξης αποφάσισε να μην παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου - Θέλει -όπως λέει- να προστατεύσει την ψυχική της υγεία - Της επιβλήθηκε πρόστιμο και την απείλησαν με αποβολή από το τουρνουά

naomi09
«Γλώσσα» στους δημοσιογράφους βγάζει η 23χρονη σταρ του τένις, Ναόμι Οσάκα, κάνοντας άνω-κάτω το Roland Garros, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ότι δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη Τύπου, καθώς, όπως λέει, θέλει να προστατεύσει την ψυχική της υγεία.

Για την απόφασή της να αγνοήσει τους κανόνες των αγώνων, επιβλήθηκε στην 23χρονη Γιαπωνέζα πρόστιμο, ύψους 15 χιλιάδων δολαρίων.



Η ίδια εξέφρασε την ελπίδα τα χρήματα που θα πληρώσει ως πρόστιμο να δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση για την ψυχική υγεία.

Εκτός όμως από το πρόστιμο που της επιβλήθηκε, οι διοργανωτές των τεσσάρων Γκραν Σλαμ την προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει με αποκλεισμό από τα κορυφαία τουρνουά τένις, αν επιμείνει στην απόφασή της.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN, χθες, η Ναόμι Οσάκα νίκησε την Ρουμάνα Παρίτσια Μαρία Τιγκ, στον πρώτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Στη συνέχεια όμως αρνήθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, κάτι υποχρεωτικό για όλους τους τενίστες, και για το λόγο αυτό της επιβλήθηκε το πρόστιμο των 15 χιλιάδων δολαρίων.

Παράλληλα, οι διοργανωτές των τεσσάρων Γκραν Σλαμ -Ρολάν Γκαρός, Αυστραλιανό Όπεν, Ουίμπλεντον, Αμερικανικό Όπεν- κούνησαν... το δάκτυλο στην 23χρονη «αντάρτισσα» του τένις προκειμένου να την μεταπείσουν.

«Ενημερώσαμε την Ναόμι Οσάκα ότι αν συνεχίσει να αγνοεί τις υποχρεώσεις της απέναντι στον Τύπο κατά τη διάρκεια του τουρνουά, θα είναι αντιμέτωπη με περαιτέρω συνέπειες για παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας», αναφέρουν οι διοργανωτές των Γκραν Σλαμ.



«Οι επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις επιφέρουν σκληρότερες κυρώσεις», επισημαίνουν οι διοργανωτές «συμπεριλαμβανομένης της αποβολής από το τουρνουά και της διενέργειας έρευνας για σημαντικό παράπτωμα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερα σημαντικά πρόστιμα και αποκλεισμό από μελλοντικά Γκραν Σλαμ».

Πάντως, μετά το πρόστιμο και την προειδοποίηση, δεν φαίνεται να ίδρωσε το... αυτί της κορυφαίας νεαρής τενίστριας.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Ναόμι Οσάκα έγραψε:

«Ο θυμός είναι μια έλλειψη κατανόησης. Η αλλαγή κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται άβολα».

Πάντως, η ίδια είχε προαναγγείλει μέσω των social media από τις 27 Μαΐου ότι δεν θα παραχωρήσει καμία συνέντευξη Τύπου στο Ρολάν Γκαρός.



«Συχνά νιώθω ότι οι άνθρωποι δεν έχουν κανένα σεβασμό για την ψυχική υγεία των αθλητών και αυτό φαίνεται κάθε φορά που παρακολουθώ μια συνέντευξη Τύπου ή που συμμετέχω σε αυτή», έγραψε η πρωταθλήτρια του τένις ανακοινώνοντας την απόφασή της.

«Πολλές φορές μας κάνουν ερωτήσεις που έχουμε δεχθεί πολλαπλές φορές ή ερωτήσεις που φέρνουν αμφιβολίες στο μυαλό μας και απλά δεν πρόκειται να υποβάλλω τον εαυτό μου σε ερωτήσεις όσων αμφιβάλουν για εμένα», ανέφερε ακόμη, εξηγώντας την απόφασή της.

Ειδήσεις σήμερα:
Ολυμπιακοί Αγώνες: Είσοδος στα στάδια με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Δε θα πιστέψετε τι αυτοκίνητο έχει ο πλούσιος, Πρωταθλητής Ευρώπης...

«Έδειξε» τον υπεύθυνο της φυγής του από τη Ρεάλ ο Ζιντάν: Ο Πέρεθ με κατηγόρησε και δεν μ' εμπιστεύθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης