Δημήτρης Κυρσανίδης: Ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης με παρκούρ

Δημήτρης Κυρσανίδης: Ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης με παρκούρ

Ένα μοναδικό freerunning training στα ιστορικά σημεία της Θεσσαλονίκης - Με τη ματιά του ντόπιου και του αθλητή parkour του Red Bull, ο Δημήτρης Κυρσανίδης μας ξεναγεί στην Πόλη του μέσα από ένα freerunning training

dk-hometown-tour-thessaloniki-parkour-istoria__4__2
Παρκούρ στα ιστορικά μνημεία και τα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης κάνει ο αθλητής Δημήτρης Κυρσανίδης, ξεναγώντας μας στις ομορφιές της πόλης μέσα από ένα μοναδικό freerunning training στα ιστορικά σημεία της Θεσσαλονίκης.




Τα σημεία της πόλης

Στο Λευκό Πύργο για βόλτες

Ο Λευκός Πύργος αποτελεί πόλο έλξης, καθώς βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο στην Παραλία της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 2006 λειτουργεί μόνιμα ως Μουσείο Πόλης της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης μαζί με τα Κάστρα είναι τα δύο αγαπημένα σημεία του Δημήτρη Κυρσανίδη στην πόλη, λόγω της υπέροχης θέας όταν κάθεται και αράζει με την παρέα του.

dk-hometown-tour-thessaloniki-parkour-istoria__4_
Ο Δημήτρης έχει περάσει κατά καιρούς αρκετές ώρες προπόνησης στη Νέα Παραλία, έχοντας για background στο training routine του τον Λευκό Πύργο.

Κλείσιμο
Υπάρχει ένα σημείο στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ο DK να έχει συνδέσει με συγκεκριμένο trick; Ο Δημήτρης σχολιάζει: «Δεν υπάρχει κάποιο trick που να κάνω σε συγκεκριμένο σημείο της πόλης. Κάθε φορά που θέλω να κάνω κάτι και να το απογειώσω, διαλέγω μέρη όπως τα Κάστρα, όπου βρίσκω κάποια μεγαλύτερα υψώματα με εντυπωσιακό background και τη Νέα Παραλία που έχει καθαρό τοπίο και ό,τι και να κάνεις αναδεικνύεται πολύ πιο εύκολα».

dk-hometown-tour-thessaloniki-parkour-istoria__1_
Στα Κάστρα για προπόνηση Ο αθλητής του Red Bull, Δημήτρης Κυρσανίδης ξεκίνησε την προπόνησή του στην Ηλιούπολη Θεσσαλoνίκης κυριολεκτικά όπου έβρισκε. Πάνω από παγκάκια, κάγκελα, αυτοκίνητα, σε πάρκα, μπροστά από εκκλησίες, σχολεία κλπ, η προπόνηση γινόταν παντού. Το μέρος που πήγαινε περισσότερο όμως το οποίο ήταν και το σημείο που τον βοήθησε να εξελιχθεί, ήταν το «πράσινο πάρκο», στη γειτονιά του. Αμέτρητες αναμνήσεις, άπειρες ώρες προπόνησης, βίντεο, φωτογραφίες...

Το αγαπημένο του playground είναι τα Κάστρα που του προσφέρουν εντυπωσιακά υψώματα για flips και ένα νέο πεδίο για να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Αν έπρεπε να στείλει μια καρτ ποσταλ σε όλο τον κόσμο για να τους δείξει τη Θεσσαλονίκη, ο Δημήτρης θα έστελνε τα Κάστρα γιατί η ιστορία που κρύβεται από πίσω και η μαγική θέα είναι πράγματα που δε βρίσκεις εύκολα σε μια πόλη κι είναι από μόνα τους πολύ εντυπωσιακά. Αν πρέπει να ξεχωρίσει κάποιο από τα tricks θα ήταν το triple aerial twist και το τεράστιο gainer από μεγάλο ύψος. «Ίσως ήταν από τα πιο δύσκολα tricks του βίντεο που έβγαλα και μάλιστα την τρίτη μέρα των γυρισμάτων ενώ το σώμα μου ήταν πολύ ταλαιπωρημένο. Το πέτυχα με την πρώτη», δήλωσε.

Στο Ωραιόκαστρο βρίσκεται η next-gen του parkour

Παλαιότερα οι περισσότεροι αθλητές parkour συνήθως συγκεντρώνονταν στο κέντρο της πόλης και στα πάρκα κάθε περιοχής, κυρίως στα δυτικά, πλέον οι περισσότεροι προπονούνται στο γυμναστήριό του DK στο Nouvelle Ωραιοκάστρου για μεγαλύτερη ασφάλεια. Εκεί περνάει πολλές ώρες προπονώντας τη νέα γενιά αθλητών parkour, αλλά δε χάνει κι ο ίδιος την ευκαιρία να δοκιμάσει νέες ασκήσεις και tricks που θα τα εντάξει στην καθημερινή του προπόνηση μέχρι να τα τελειοποιήσει. «Αισθάνομαι ευλογημένος που μου δίνεται αυτή η δυνατότητα από τώρα και μπορώ να δείξω 5 πράγματα σε άτομα όλων των ηλικιών, να τους εξηγήσω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν βάσει της εμπειρίας μου, ώστε να αποφύγουν πιθανούς τραυματισμούς από απλά λάθη που εγώ έκανα μικρός επειδή δε γνώριζα, καθώς δεν είχα ποτέ κάποιον προπονητή στη ζωή μου. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που τα παιδιά ενδιαφέρονται και θέλουν να μάθουν. Ένα μεγάλο μπράβο στους γονείς αυτών των παιδιών που δε «κολλάνε» κι ακούν τις επιθυμίες τους».
SI202010300771_news_2
Η Καμάρα για τους φοιτητές

Η Καμάρα αποτελεί σημείο συνάντησης των φοιτητών. Όλοι την αποκαλούν «Καμάρα», όμως λίγοι τη γνωρίζουν ως Θριαμβική Αψίδα του Γαλέριου. Η νίκη είναι το κύριο θέμα του ανάγλυφου διάκοσμου του μνημείου όπου απεικονίζονται πολεμικές σκηνές. H αγαπημένη του στιγμή για εξερεύνηση στην πόλη είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας, το καλοκαίρι περισσότερο το απόγευμα, και το χειμώνα νωρίς το μεσημέρι. Με το φως έρχεται και όρεξη. Το βράδυ του αρέσει να κάνει editing & βόλτες.

Στα Λαδάδικα για διασκέδαση

Τα Λαδάδικα αποτελούν μια ιστορική συνοικία της πόλης.Η προέλευση του ονόματος προέρχεται από το εμπόριο λαδιού που γινόταν στο παρελθόν. Σήμερα τα Λαδάδικα αποτελούν προστατευόμενη περιοχή πολιτιστικής αξίας, συγκεντρώνοντας αμέτρητες επιλογές διασκέδασης.
SI202010300759_news
Ειδήσεις σήμερα:

Τρόμος για 22χρονη: Γνωρίστηκαν στο Facebook, βγήκαν ραντεβού και... την βίασε!

Πρίγκιπας Χάρι: Η Μέγκαν μου είπε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν το έκανε για χάρη μου

Μπιλ Γκέιτς: Γιατί φορά ακόμα τη βέρα του παρά την ανακοίνωση διαζυγίου με τη Μελίντα;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης