Άλισον: Μια κεφαλιά στο 95' «σώζει» την χρονιά της Λίβερπουλ και... τη ζωή του (βίντεο)

Άλισον: Μια κεφαλιά στο 95' «σώζει» την χρονιά της Λίβερπουλ και... τη ζωή του (βίντεο)

Η σεντερφορίσια κεφαλιά του Άλισον Μπέκερ κόντρα στην Γουέστ Μπρομ (1-2) δεν κράτησε μόνο ζωντανές τις ελπίδες της Λίβερπουλ για συμμετοχή στο Champions League, αλλά μπορεί να αποτελέσει μια νέα αρχή, ώστε ο τερματοφύλακας-σκόρερ να αποβάλει πολύ από το ψυχολογικό βάρος που απέκτησε μετά τον τραγικό θάνατο του πατέρα του

alisson-becker-arthro
Η σεζόν για την Λίβερπουλ ήταν κακή μετά από την κατάκτηση του τροπαίου του Τσάμπιονς Λιγκ (2019) και την πιο πρόσφατα αυτού της Πρέμιερ Λιγκ (2020), και αυτό οφείλεται στην απουσία του Βίρτζιλ φαν Ντάικ από το κέντρο της άμυνας εξαιτίας του σοβαρού τραυματισμού του σε ντέρμπι με την Έβερτον, τους συνεχόμενους τραυματισμούς σε άμυνα και κέντρο αλλά και την κακή απόδοση ορισμένων παικτών της όπως ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο Φιρμίνο και ο Άλισον Μπέκερ.

Κι αν ο πρώτος κινδυνεύει να χάσει την συμμετοχή με την εθνική Αγγλίας στο επερχόμενο Euro γιατί δεν θυμίζει σε τίποτα τον περσινό κορυφαίο δεξιό φουλ-μπακ, αν ο δεύτερος «χάθηκε» στα... περιφερειακά του καθήκοντα και εκεί που σκόραρε με το σταγονόμετρο σταμάτησε να βγάζει ακόμη και τελικές (γιατί καλά τα γύρω-γύρω αλλά μην ξεχνάμε την δουλειά στην θέση 9), ο τρίτος είχε έναν πολύ πιο προσωπικό και αν μη τι άλλω σημαντικό λόγο για να δει την απόδοσή του να μειώνεται. Συγκεκριμένα, στις 24 Φεβρουαρίου ο πατέρας του Βραζιλιάνου πορτέρο, Ζοσέ Αγκοστίνιο Μπέκερ, έβρισκε τραγικό θάνατο έξω από την πόλη Ρινκάο ντου Ινφέρνο ενώ είχε πάει για κολύμπι σε λίμνη κοντά στο εξοχικό του σπίτι.

000_9A467P
Όλοι δίπλα του...
«Είμαι πολύ συγκινημένος εξαιτίας του τελευταίου μήνα και όσων συνέβησαν στην οικογένειά μου. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου και από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έπαιζα μπάλα με τον πατέρα μου. Θα ήθελα να μπορεί να δει το γκολ μου αλλά είμαι σίγουρος ότι το είδε με τον Θεό και πανηγύριζε γι’ αυτό. Αυτό είναι για την οικογένειά μου, τα παιδιά στην ομάδα. Τι μάχη. Κάποιες φορές μαχόμαστε και μαχόμαστε, αλλά κάποια πράγματα απλώς δεν συμβαίνουν. Είμαι πολύ χαρούμενος που τους βοήθησα με το τέρμα μου γιατί παλεύουμε όλοι μαζί έχοντας ως στόχο το Τσάμπιονς Λιγκ. Το κερδίσαμε μια φορά και όλα ξεκινάνε από την στιγμή που θα προκριθείς. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος απ’ όσο είμαι τώρα. Είχα μείνει εκτός συνεντεύξεων για πολύ καιρό. Ήταν δύσκολα γιατί όταν μιλάω γίνομαι πολύ συναισθηματικός», σχολίασε μετά το τέλους του ματς της Κυριακής ο Άλισον, που πνίγηκε στις αγκαλιές των συμπαικτών του αλλά και αυτή του Γιούργκεν Κλοπ.

Ολόκληρη η φάση του γκολ στην τελευταία φάση του ματς κόντρα στην Γουέστ Μπρομ (1-2) και οι πανηγυρισμοί που ακολούθησαν :



Κλείσιμο
Όλοι εμείς οι εξωτερικοί μόνο στη θεωρία μπορούμε να σκεφτούμε το πως πέρασε το προηγούμενο διάστημα, βάζοντας στο ζύγι το γεγονός πως δεν είχε την δυνατότητα να παραστεί στην κηδεία και να σταθεί στο πλευρό των δικών του εξαιτίας των περιορισμών για την Covid-19, αλλά φυσικά και από την αγωνιστική του συμπεριφορά, με τις εμφανίσεις του ειδικά εκείνες τις ημέρες να είναι τραγικές.

Όμως τι μπορείς να ζητήσεις από κάποιον που έχει όλες κι όλες λιγότερες από οκτώ ημέρες για να πάρει τα πάνω του πριν ξαναπατήσει χορτάρι και πρέπει να σταματήσει μια ομάδα με το υλικό της Τσέλσι, ματς στο οποίο τον γλίτωσε το VAR; Τι μπορεί να του πει κανείς για τα λάθη του με αντιπάλους τη Γουλβς, την Ρεάλ Μαδρίτης και την Άστον Βίλα; Ναι, κακές τοποθετήσεις, χαλαρές αντιδράσεις, αλλά μπορείτε να σκεφτείτε πως είναι να παίζεις το σπορ χωρίς να έχεις δίπλα σου εκείνον που σε έκανε να το αγαπήσεις πριν φτάσεις να βιοπορίζεσαι απ’ αυτό, αμοιβόμενος με χρήματα που «θα τρώνε και τα τρισέγγονα»; Το είχε πει κι ο Αντριάνο την περασμένη εβδομάδα. Κάποια πράγματα όπως τα λεφτά δεν έχουν καμία δύναμη και σημασία μπροστά σε κάποια άλλα.
000_9A46C8
Η... πατρική αγκαλιά του Κλοπ στον Άλισον
 
Το τέλος της σεζόν μπορεί να βρει την Λίβερπουλ μακριά από τους στόχους της (αν και μετά την Τετάρτη και το ματς με την Μπέρνλι είναι φαβορί για τετράδα - clean sheet για τον Άλισον), αλλά κάτι μικρές νίκες σαν κι αυτή είναι εκείνες που θα την κάνουν να κοιτάξει μπροστά με στόχο να αναγεννηθεί ακόμη μία φορά από τις στάχτες της. Για τον ίδιο τον Άλισον ούτε για δικαίωση, ούτε για εξιλέωση πρόκειται, αλλά για μια στιγμή που πέραν πάσης αμφιβολίας μπορεί να τον βοηθήσει να σταθεί και πάλι γερά στα πόδια του.

Ειδικά από την στιγμή που την κεφαλιά του θα την ζήλευαν και οι πιο σπουδαίοι σέντερ φορ...

Ειδήσεις σήμερα: 

Με το πρόσχημα ότι θα τους πλήρωναν, άδειασαν δύο λογαριασμούς στην Δράμα!

«Ανησυχίες» των Τούρκων: «Οι ΗΠΑ θέλουν στρατιωτική βάση και στην Σαμοθράκη»

«Ανταρσία» Ρεπουμπλικανών σε ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων για την εισβολή στο Καπιτώλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης