Επιμένει η Μπαρτσελόνα: «Δεν είναι λάθος η λίγκα των πλουσίων »

Επιμένει η Μπαρτσελόνα: «Δεν είναι λάθος η λίγκα των πλουσίων »

Με επίσημη ανακοίνωση, η Μπαρτσελόνα πήρε θέση αναφορικά με τους λόγους και τις ανάγκες ίδρυσης της European Super League, δείχνοντας αμετακίνητη ως προς τη συμμετοχή της

barca_omadiki
Υπερασπίζεται κι επίσημα την επιλογή της να ενταχθεί ως ιδρυτικό μέλος στη European Super League η Μπαρτσελόνα. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τζουάν Λαπόρτα, ο οποίος επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας μιας κλειστής Λίγκας όπως η ESL, ο σύλλογος της Καταλονίας εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «ιστορικό λάθος» σε περίπτωση που το κλαμπ απείχε από το νέο εγχείρημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ειδικά βάσει των τωρινών κοινωνικο-οικονομικών συνθηκών, είναι απαραίτητο να προβούμε σε δομικές αλλαγές που στοχεύουν στην εγγύηση της οικονομικής βιωσιμότητας και αξιοπιστίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, βελτιώνοντας το θέαμα που προσφέρεται στους οπαδούς και αυξάνοντας την κοινωνική βάση στην οποία στηρίζεται το ποδόσφαιρο.

Με αυτούς τους όρους, η διοίκηση της Μπαρτσελόνα αποδέχθηκε ως επείγον ζήτημα να γίνει μέλος, ως ιδρυτικό κλαμπ, της Super League, μιας διοργάνωσης που η ουσία της είναι να αυξήσει την ποιότητα και την ελκυστικότητα του θεάματος, ενώ ταυτόχρονα ως αδιαπραγμάτευτη αρχή της ομάδας, να αναζητήσει νέες φόρμουλες για την αλληλεγγύη προς ολόκληρο το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα.

Η απόφαση πάρθηκε με την πεποίθηση ότι μια ενδεχόμενη άρνηση να γίνουμε μέρος σε αυτό το εγχείρημα ως ιδρυτικό μέλος θα ήταν ιστορικό λάθος. Ως σύλλογος παγκόσμιας εμβέλειας και απήχησης, υπερασπιζόμαστε την ηγετική στάση του συλλόγου, που είναι ουσιώδες μέρος της ταυτότητας και του αθλητικού, κοινωνικού πνεύματος του συλλόγου»
Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ακόμα ένα επίτευγμα «σταθμός» για το Perseverance της NASA - Παρήγαγε για πρώτη φορά οξυγόνο στον Άρη!

Τέμπεστ Στορμ: Πέθανε η εξωτική χορεύτρια που «τα είχε» με τον Έλβις και είχε ασφαλίσει το στήθος της για 1 εκατ. δολάρια!

Αγώνας επιβίωσης στη Μιανμάρ: «Λιμός θα πλήξει τη χώρα», προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης