Άγριο κράξιμο από Τσέφεριν για την European Super League: «Οι 12 σκέφτονται μόνο τις τσέπες τους»

Άγριο κράξιμο από Τσέφεριν για την European Super League: «Οι 12 σκέφτονται μόνο τις τσέπες τους»

Αιχμηρός και φανερά εκνευρισμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του για την δημιουργία της European Super League ο πρόεδρος της UEFA,  Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος «τα έχωσε» στους 12 συλλόγους κατηγορώντας τους ότι καταστρέφουν το άθλημα με μόνο στόχο το κέρδος  - Σε αποκλεισμό των παικτών που θα συμμετάσχουν στη νεοσύστατη διοργάνωση από τα Μουντιάλ και τα Euro, θα προχωρήσει η UEFA

ceferin
Το ντόμινο εξελίξεων συνεχίζεται από το βράδυ της Κυριακής και μετά, με τον πρόεδρο της UEFA να κάνει επίσημη τοποθέτηση για τιμωρία όσων παίξουν στη νέα λίγκα, εν μέσω ευθείων βολών προς τους 12 συλλόγους που αποφάσισαν να ταράξουν τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δεδομένα εν τη μία νυκτί.

«Η UEFA μοιράζει το 90% των κερδών στο παιχνίδι. Στο ίδρυμα για τα παιδιά, στο γυναικείο και νεανικό ποδόσφαιρο. Η Super League είναι μόνο για να βγάλει λεφτά σε αυτήν την δωδεκάδα. Η UEFA είναι υπέρ του ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει καμία ενότητα, μόνο οι τσέπες τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις λίγκες, τους συλλόγους, εκτός από τους 12. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μπόρις Τζόνσον και τον Μανουέλ Μακρόν που σέβονται τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Αυτή η ιδέα είναι σαν να φτύνουμε στο πρόσωπο όσους αγαπούν το ποδόσφαιρο. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας το πάρουν», σχολίασε ο Τσέφεριν, ο οποίος ελάχιστα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αναφέρει :

«Δεν μπορώ να τονίσω πιο δυναμικά ότι όλοι είναι ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις ασεβείς προτάσεις, προτάσεις οι οποίες δεν έχουν άλλο στόχο παρά το ίδιον όφελος και οι οποίες τροφοδοντούνται από την απληστία και τίποτα άλλο. Είμαστε όλοι ενωμένοι απέναντι σε αυτό το ηλίθιο σχέδιο. Είναι εντελώς αντίθετο με αυτό που θα έπρεπε να είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τέτοια αλλαγή. Οι παίκτες που θα παίζουν στην κλειστή λίγκα δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα Μουντιάλ και τα Euro. Ζητάμε από όλους να σταθούν στο ύψος τους και από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βεβαιωθούμε πως όλο αυτό θα λήξει υπέρ μας».

Η απόφαση των 12 ομάδων να ξεκινήσουν δικό τους πρωτάθλημα έχει ξεσηκώσει τους πάντες στον χώρο του ποδοσφαίρου, με τις πρώτες κυρώσεις να γίνονται γνωστές από τα πλέον επίσημα χείλη και να έρχονται λίγο καιρό μετά την δημοσιοποιημένη πρόθεση της FIFA να «κόψει» από τις διοργανώσεις της τους παραβάτες.

«Ποιοι μεγάλοι σύλλογοι;»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η επίθεση που έκανε ο 53χρονος στους «μεγάλους συλλόγους», ξεστομίζοντας ακόμη μία ατάκα που θα συζητηθεί. «Οι όπως τους αποκαλούν μεγάλοι σύλλογοι, είναι ξεκάθαρο πως δεν ήταν πάντα μεγάλοι σύλλογοι. Η Γιουβέντους ήταν στην Σέριε Β, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, λοιπόν, δεν ξέρω καν που ήταν. Θα υπάρξουν ποινές για όλους στα πλάισια του νόμου, προφανώς», δήλωσε.

Ερωτηματικά για την συνέχεια του Champions League και του Europa League

Ερωτηματικά εγείρονται και για την συνέχεια των Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, με τον Τσέφεριν να δηλώνει πως πρέπει να υπάρξει άμεση τιμωρία στους συλλόγους. «Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στους συλλόγους. Τα κλαμπ πρέπει να αποκλειστούν το συντομότερο δυνατό από όλες τις διοργανώσεις μας και πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους ποδοσφαιριστές», τα λόγια του. Υπενθυμίζεται πως στους 12 είναι ανάμεσά τους οι τρεις εκ των τεσσάρων που βρίσκονται στα ημιτελικά του UCL, Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, ενώ Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελούν τις  2/4 τελευταίες ομάδες του UEL.

«Θα προσπαθήσουμε να επιβάλλουμε κυρώσεις στους συλλόγους. Τα κλαμπ πρέπει να αποκλειστούν το συντομότερο δυνατό από όλες τις διοργανώσεις μας και πρέπει να ισχύσει το ίδιο και για τους ποδοσφαιριστές»

«Δεν ήξερα ότι έχω φίδια δίπλα μου»

Στην συνέχεια των δηλώσεών του, ο Τσέφεριν δεν χαρίστηκε στον πρόεδρο της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, τον οποίο χαρακτήρισε «φίδι».

«Δεν έχω δει ποτέ έναν άνθρωπο να λέει τόσα πολλά ψέματα μαζεμένα και τόσο επίμονα όσο αυτός. Μιλήσαμε το βράδυ του Σαββάτου και το μόνο που έκανε ήταν να λέει ψέματα. Δεν ήξερα ότι έχουμε φίδια τόσο κοντά μας, αλλά τώρα ξέρω. Η απληστία έχει κάνει τις ανθρώπινες αξίες να χαθούν. Είναι απίστευτο. Ο Ανιέλι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση απ' όλους», είπε σχετικά. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως πέραν των επαγγελματικών σχέσεων οι δύο άνδρες διατηρούσαν και προσωπική φιλία, με τον Ανιέλι να έχει βαφτίσει τον εξάμηνο γιο του Τσέφεριν!

Πάει για την Παρασκευή η απόφαση για τις έδρες του Euro

Κλείσιμο
Για την Παρασκευή αναβλήθηκε η λήψη της τελικής απόφασης όσον αφορά τα γήπεδα στα οποία θα διεξαχθεί το ερχόμενο Euro, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να δηλώνει επί του θέματος : «Αναβάλαμε την απόφαση μέχρι την Παρασκευή. Πρέπει να κανονίσουμε κάποια πράγματα για τρία γήπεδα τα οποία μπορεί να αποκλειστούν».

Ειδήσεις σήμερα: 

Σταθερά πρώτο το Ισραήλ στους εμβολιασμούς - Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Η πτώση του Βωβού: Στο σφυρί άλλα 88 ακίνητα της «γυάλινης αυτοκρατορίας»

Συνελήφθη ξανά σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη ο Θέμης Αδαμαντίδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης