Δείτε τα γκολ του Champions League: Πρόκριση στους «8» για Τσέλσι και Μπάγερν

Δείτε τα γκολ του Champions League: Πρόκριση στους «8» για Τσέλσι και Μπάγερν

Η Τσέλσι με μια ολοκληρωτική εμφάνιση επικράτησε 2-0 της Ατλέτικο εντός έδρας και βρέθηκε με δυο νίκες στους «8» του Champions League - Στο έτερο ματς η Μπάγερν Μονάχου ντούμπλαρε τις νίκες κόντρα στη Λάτσιο (2-1) και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 6-2

ziyehh
Με τις αποψινές αναμετρήσεις (17/3) συμπληρώθηκε το ψηφιδωτό των προημιτελικών του Champions League, με τις Μπάγερν και Τσέλσι να είναι τα δύο τελευταία κομμάτια που έλειπαν από αυτό.

Οι Βαυαροί πανηγύρισαν την πρόκριση στην "Allianz Arena" απέναντι στην Λάτσιο επικρατώντας με 2-1 (είχαν νικήσει και 4-1 στο πρώτο ματς) ενώ οι Λονδρέζοι άφησαν εκτός συνέχειας την πρωτοπόρο της La Liga, Ατλέτικο, νικώντας 2-0 (είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤH LIVE ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Τσέλσι - Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0: Αναγεννημένη και... απόρθητη στους «8»

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9zyv7hj2k7d-sf)


Η Τσέλσι του Τούχελ ξέρει να κρατάει το μηδέν, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει και ξέρει να προκρίνεται!!! Οι Μπλε μετά τη νίκη στη Μαδρίτη, κατάφεραν να «εγκλωβίσουν» και στο Λονδίνο την Ατλέτικο, επικράτησαν 2-0 και βρέθηκαν στα προημιτελικά του Champions League! Οι Μαδριλένοι ήταν σκιά του καλού τους εαυτού, δεν είχαν καθαρό μυαλό, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα κι έμειναν εκτός διοργάνωσης!

Φώναξε για πέναλτι η Ατλέτικο, απάντησε με γκολ η Τσέλσι

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9zwyckuhg6x-sf)
Κλείσιμο

Καλός ρυθμός με το... καλησπέρα του ματς, με την Ατλέτικο να πιέζει ψηλά, αλλά την Τσέλσι να αντιδρά ιδανικά και να μην αφήνει τους Μαδριλένους να γίνουν απειλητικοί. Αντίθετα, όταν οι Μπλε αποφάσισαν να γίνουν επιθετικοί, οι Ισπανοί τα έβρισκαν δύσκολα. Στο 26' είχαμε τη φάση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της Ατλέτικο. Ο Αθπιλικουέτα έκανε το λάθος, φαίνεται να τραβά τον Καράσκο που βγήκε απέναντι από τον Μεντί, αλλά ο διαιτητής δεν έδειξε παράβαση.

Η Τσέλσι μετά το ημίωρο ανέβασε την απόδοσή της, κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, εκμεταλλεύθηκε τις αμυντικές αδυναμίες της αντιπάλου και βρήκε δίχτυα. Ο Χάβερτς ξεκίνησε υπέροχα την κούρσα, μοίρασε στον Βέρνερ, ο Γερμανός έκανε εξαιρετική ασίστ και ο Ζίγιεχ πέτυχε το 1-0. Η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των γηπεδούχων, αντίθετα, οι Μπλε κυκλοφορούσαν εξαιρετικά τη μπάλα, είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους και στο 45’ θα μπορούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ του Κόβασιτς πέρασε άουτ.

Κράτησε εύκολα η Τσέλσι
Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά και στο 48’ ο Ομπλακ είχε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Ζίγιεχ! Ο Σουάρες έμεινε χωρίς γκολ για 28ο σερί εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση, τη θέση του πήρε ο Κορέα, αλλά η Ατλέτικο δεν ήταν σε θέση να φανεί απειλητική. Η Τσέλσι ήταν εξαιρετικά στημένη και δεν άφηνε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Οι Μαδριλένοι δεν είχαν καθαρό μυαλό και κάποιες ατομικές προσπάθειες του Ζοάο Φέλιξ δεν είχαν αποτέλεσμα.

Οι Μπλε είχαν πολλές δυνάμεις και στο 84’ απέκτησαν και αριθμητικό πλεονέκτημα, μιας και η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες, όταν ο Σάβιτς χτύπησε τον Ρούντιγκερ. Η Ατλέτικο θα μπορούσε να ισφοαρίσει στις καθυστερήσεις με τον Φέλιξ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Αντίθετα, η Τσέλσι είδε τον Εμερσον λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του να πετυχαίνει γκολ και να διαμορφώνει το 2-0!

Tσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο (90' Τσίλγουελ), Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Κόβασιτς, Καντέ, Ζίγιεχ (77' Πούλισικ), Χάβερτς (90' Εμερσον), Βέρνερ (83' Οντόι)

Ατλέτικο: Ομπλακ, Σάβιτς, Τρίπιερ (69' Λεμάρ), Χιμένες, Λόντι (46' Ερμόσο), Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (53' Ντεμπελέ), Γιορέντε, Σουάρες (59' Κορέα), Φέλιξ


Μπάγερν - Λάτσιο 2-1: Με ρεκόρ «βασίλισσα» των προημιτελικών

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9zyqlinqdk9-sf)


Έτσι κι αλλιώς η νίκη (1-4) της είχε εξασφαλίσει την πρόκριση. Η νικήτρια της περσινής διοργάνωσης, Μπάγερν, έκαμψε και στο Μόναχο την αντίσταση της Λάτσιο με τα γκολ των Λεβαντόβσκι και Τσούπο-Μοτίνγκ. Βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League και περιμένει την αντίπαλό της στην κλήρωση της Παρασκευή (19/3, 13:00)

Ο Μάνουελ Νόιερ δεν ξεπέρασε τη γρίπη που τον ταλαιπωρεί, ο Κίνγσλεϊ Κομάν τις ενοχλήσεις και αμφότεροι έμειναν εκτός. Ο Αλεξάντερ Νίμπελ υπερασπίστηκε την εστία των Βαυαρών. Η Μπάγερν είχε από το πρώτο λεπτό την πρωτοβουλία των κινήσεων και ήλεγχε το ρυθμό. Στο τέταρτο λεπτό ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι γύρισε στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά, αλλά ο Ατσέρμπι απομάκρυνε πριν κάνει την προβολή ο Γκνάμπρι.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη κάθε φορά που δημιουργούσαν κάτι αξιόλογο, το άφηναν ημιτελές. Καθώς το πρώτο μισάωρο πέρασε χωρίς την κλασική ευκαιρία αρκούσε μία ανόητη κίνηση του Μουρίκι για να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε ν' ανοίξει το σκορ. Ο επιθετικός της Λάτσιο αγκάλιασε τον Γκορέτσκα και τον γκρέμισε, ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι στο 31ο λεπτό.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι το εκτέλεσε και ήταν εύστοχος κόντρα στον πρώην συμπαίκτη του, Πέπε Ρέινα.

Αυτό ήταν το 13ο γκολ του Πολωνού με εκτέλεσε πέναλτι (13/13 εύστοχα). Μόνον οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν περισσότερα, 16 και 19 αντίστοιχα. Ήταν παράλληλα το 26ο του «Λέβα» σε νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

Το δεύτερο μέρος τελείωσε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και τους φιλοξενούμενους απλά να περιμένουν. Στο 67ο λεπτό ο Λεβαντόβσκι έκανε το σουτ κεντρικά εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι και ύστερα αναπαύτηκε στην αγκαλιά του Ρέινα.

Στο 71ο λεπτό ο Φλικ πέρασε τον Τσούπο-Μοτίνγκ κι αυτός βρήκε δίχτυα ύστερα από δύο λεπτά. Υποδέχτηκε την κάθετη του Αλάμπα και πλάσαρε ιδανικά προ του Ρέινα κάνοντας το 2-0.

Η Λάτσιο κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 82ο λεπτό με τη συνεργασία των δύο αλλαγών του Σιμόνε Ιντζάκι. Ο Περέιρα εκτέλεσε το φάουλ και ο Παρόλο στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Νίμπελ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Μπάγερν (Χάνζι Φλικ): Νίμπελ, Παβάρ, Μπόατενγκ (46' Ζίλε), Αλάμπα, Ερνάντεθ, Κίμιχ (77' Μαρτίνεθ), Γκορέτσκα (64' Ντέιβις), Σανέ, Μίλερ (71' Μουσιάλα), Γκνάμπρι, Λεβαντόβσκι (71' Τσούπο-Μοτίνγκ).

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ρέινα, Λατσάρι (57' λ,τρ Παρόλο) - Μάρουσιτς, Ατσέρμπι, Ράντου - Φάρες (46' λ.τρ Λούλιτς), Λουίς Αλμπέρτο (75' Κατάλντι), Εσκαλάντε (84' Άκπα-Άκπρο), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Κορέα, Μουρίκι (55' Περέιρα).


Στις χθεσινές αναμετρήσεις (16/3) το εισιτήριο για τα προημιτελικά πήραν οι Ρεάλ και Μάντσεστερ Σίτι:

Ρεάλ Μαδρίτης-Αταλάντα 3-1 (34' Μπενζεμά, 60' Ράμος ΠΕΝ, 84' Ασένσιο - 83' Μουριέλ)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9z41nrdg2ep-sf)


Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ 2-0 (12' Ντε Μπρόινε, 18' Γκουντογκάν)


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9z437sto4nd-sf)


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ο Πολ Γκασκόιν «κούφανε» τους πάντες με τα ακατάληπτα ιταλικά του σε ριάλιτι - Δείτε βίντεο

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Λάμπης Κωνσταντινίδης βάζει... θεσσαλονικιώτικη υπογραφή στη Γαλλία

«Κόλαση» στην ΕΠΟ με νέο υποψήφιο πρόεδρο και τέσσερις παλαίμαχους υποψήφιους για την Εκτελεστική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης