Champions League: Ρεάλ και Σίτι πέρασαν στους 8 - Δείτε τα γκολ

Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκαν στους 8 του Champions League - Η Αταλάντα για 34 λεπτά είχε στριμώξει τη Ρεάλ (είχε επικρατήσει 1-0 στην Ιταλία), αλλά ένα τραγικό λάθος σ' εκείνο το σημείο έφερε το γκολ του Μπενζεμά και εκεί τελείωσαν όλα με τους μερένγκες να επικρατούν 3-1 - Αντιθέτως η Σίτι, έχοντας νικήσει 2-0 στη Γερμανία, πέτυχε δύο γρήγορα γκολ (12', 18') και μετά απλά δαιχειρίστηκε άψογα το ματς 

Δύο ομάδες, οι οποίες πέρσι είχαν συναντηθεί στους 16 της διοργάνωσης αναμενεται να σφραγίσουν σήμερα το βράδυ τα εισιτήρια τους για τα προημιτελικά του Champions League.

Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης έκαναν το πρώτο βήμα με τις εκτός έδρας νίκες που πέτυχαν εις βάρος των Γκλάντμπαχ και Αταλάντα αντίστοιχα και αγωνιζόμενες εντός έδρας έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα.

Ρεάλ-Αταλάντα
Έχοντας ταξιδέψει στο Μπέργκαμο με τρομερές απουσίες, η Ρεάλ ευνοήθηκε από την αποβολή του Φρόλιερ στο 17' και παρόλο που δεν έβγαλε μάτια με την απόδοση της πήρε τη νίκη λίγο πριν το φινάλε με το γκολ του Μεντί και έχει το μεγάλο προβάδισμα.

Ωστόσο με την εικόνα της να παραμένει μέτρια (νίκησε με γκολ στο φινάλε την Έλτσε) και την Αταλάντα να είναι μια ομάδα η οποία επιθετικά έχει τρομερή ποιότητα, αν δεν προσέξει μπορεί να μπλέξει σε μπελάδες.

Ο Ζιντάν δεν υπολογίζει και πάλι τους Καρβαχάλ, Μαριάνο, Οντριοθόλα Κασεμίρο και τον Αζάρ ο οποίος επέστρεψε για να υποστεί νέο μυϊκό τραυματισμό, ωστόσο επιστρέφουν Μαρσέλο και Ράμος.

Με εξαίρεση τον Φρόιλερ η Αταλάντα δεν έχει άλλες απουσίες βασικών με την ομάδα του Τζαμπέρο Γκασπερίνι να μετρά πέντε σερί εκτός έδρας νίκες στο Champions League!

Πιθανές ενδεκάδες
Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά – Μεντί, Ράμος, Βαράν, Νάτσο – Λ. Βάθκεθ, Κρόος, Βαλβέρδε, Μόντριτς – Βινίσιους, Μπενζεμά.

Αταλάντα: Γκολίνι – Τολόι, Ρομέρο, Παλομίνο – Μέλε, Πάσαλιτς, Ντε Ρον, Γκόσενς – Πεσίνα – Μούριελ, Σαπάτα

Μάντσεστερ Σίτι-Γκλάντμπαχ
Η Σίτι καθάρισε από το πρώτο ματς την πρόκριση με τον γνωστό τρόπο που διακρίνει φέτος το παιχνίδι της. Κυνική μπροστά, εκμεταλλεύτηκε τις δύο από τις τρεις μεγάλες φάσεις που έκανε και σχεδόν απροσπέλαστη αμυντικά (μία φορά απείλησε ο Πλεά στο 63') έβαλε τις βάσεις για να βρεθεί στα προημιτελικά και η αλήθεια είναι ότι αυτή η Γκλάντμπαχ δεν μπορεί να την απειλήσει.

Στα τελευταία έξι παιχνίδια τους (συνολικά 616 λεπτά) στο Champions League οι «πολίτες» δεν έχουν δεχθεί γκολ και δεδομένου ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα αναμένεται ένα δύσκολο βράδυ για την Μπορούσια.

Οι Γερμανοί προέρχονται από 6 σερί ήττες σε όλες της διοργανώσεις και αυτό συμπίπτει χρονικά με την ανακοίνωση του προπονητή της ομάδας Μάρκο Ρόζε ότι την επόμενη σεζόν θα αναλάβει την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Πιθανές ενδεκάδες
Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον - Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Ζιντσένκο - Ντε Μπρούινε, Φερναντίνιο, Γκιντογκάν - Μαχρέζ, Ζέσους, Στέρλινγκ.

Γκλάντμπαχ: Ζόμερ - Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Βεντ - Νόιχαους, Ζακάρια - Χόφμαν, Βολφ, Λαζάρο - Εμπολό

Ειδήσεις σήμερα

Κύπελλο Ελλάδας: ΑΕΚ - ΠΑΟΚ και ΠΑΣ Γιάννινα -Ολυμπιακός οι ημιτελικοί

Ιμπραΐμοβιτς: Επιστρέφει στην Εθνική Σουηδίας μετά από πέντε χρόνια

Euroleague: Σαντ-Ρος και ΜακΚίσικ συγκλονίζουν για τον ρατσισμό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr