Στο στόχαστρο οργανωμένων συμμοριών οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν - Προσλαμβάνουν σεκιούριτι οι Παριζιάνοι

Στο στόχαστρο οργανωμένων συμμοριών οι παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν - Προσλαμβάνουν σεκιούριτι οι Παριζιάνοι

Οι οικίες των Ντι Μαρία, Μαρκίνιος έγιναν στόχος ληστών το βράδυ της Κυριακής, την ώρα που η Παρί υποδέχονταν τη Ναντ, με τις οικογένειες των δύο ποδοσφαιριστών να περνούν δύσκολες στιγμές - Tον Ιανουάριο οι ληστές είχαν χτυπήσει τα σπίτα των Ικάρντι, Ρίκο και η διοίκηση της Παρί αποφάσισε να παρέχει ιδιωτική ασφάλεια σε όλους τους ποδοσφαιριστές της

paris-saint-germain-0
Σε... μάστιγα εξελίσσονται τα τελευταία χρόνια οι ληστείες στα σπίτια ποδοσφαιριστών, την ώρα που αυτοί έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις με τις ομάδες τους και ειδικά στην Παρί Σεν Ζερμέν τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι περισσότερα από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή ομάδα.

Συγκεκριμένα από το 2018 έως και σήμερα έχουν καταγγελθεί 7 ληστείες (!!!), αλλά στις δύο τελευταίες το επιπλέον στοιχείο που έχει προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι το ότι στο σπίτι βρίσκονταν τόσο η οικογένεια του Άνχελ Ντι Μαρία όσο και του Μαρκίνιος.

Λίγο μετά την έναρξη του 2ου ημιχρόνου του αγώνα Παρί-Ναντ, ο Λεονάρντο, τεχνικός διευθυντής της Παρί, ενημερώθηκε από την αστυνομία για την ληστεία στο σπίτι του Ντι Μαρία και μετά από επικοινωνία του με τον τεχνικό της ομάδας Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αμέσως ο παίκτης έγινε αλλαγή και έφυγε από το γήπεδο.

Όπως αποκαλύπτουν τα γαλλικά ΜΜΕ οι ληστές κρατούσαν ως ομήρους την οικογένεια του παίκτη (τη σύζυγο και τις δύο κόρες του) έως ότου του αποκαλύψουν που έχουν τα χρήματα και τα κοσμήματα με τη συνολική λεία να εκτιμάται σε 500.000 ευρώ!

di-maria


Κλείσιμο
Το σπίτι του Ντι Μαρία είναι στη συνοικία Neuilly-sur-Seine, μία από τις ακριβότερες της γαλλικής πρωτεύουσας (εκεί είναι πολλές πρεσβείες και τα γραφεία των μεγαλύτερων πολυεθνικών) και σχετικά κοντά βρίσκεται και το σπίτι του Μαρκίνιος, το οποίο επίσης επισκέφθηκαν οι ληστές χθες το βράδυ.

Εκεί βρίσκονταν οι γονείς του Βραζιλιάνου κεντρικού αμυντικού με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο πατέρας του Μάρκος χτυπήθηκε στο στήθος και στο πρόσωπο από τους κακοποιούς που επίσης απέσπασαν αντικείμενα μεγάλης αξίας.

Τον περασμένο Ιανουάριο με διαφορά μιας εβδομάδας οι ληστές είχαν χτυπήσει τα σπίτια του Σέρχιο Ρίκο (αναπληρωματικός τερματοφύλακας) και του Μάουρο Ικάρντι (Αργεντινός επιθετικός) οι οποίοι βρίσκονταν με την ομάδα σε εκτός έδρας αγώνες και επιστρέφοντας ανακάλυψαν ότι είχαν κάνει φτερά κοσμήματα και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Marquinhos_


Η αλυσίδα των συγκεκριμένων περιστατικών ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2018 όταν παραβιάστηκε η οικεία του Ερίκ Τσουπό-Μοτίνγκ με τους διαρρήκτες να φεύγουν με τρομερή λεία που περιελάμβανε δεκάδες πολυτελείς τσάντες, δώδεκα ρολόγια Rolex και Hublot και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 600 χιλ. ευρώ.

Ένα μήνα αργότερα είχαμε τη ληστεία στο σπίτι του τότε αρχηγού Τιάγκο Σίλβα ο οποίος «έχασε» τιμαλφή η αξία των οποίων υπολογίστηκε ότι ήταν μεγαλύτερη του 1.2 εκατ. ευρώ, ενώ το 2019 οι ληστές τίμησαν και την οικεία του πρώην παίκτη της Παρί Ντάνι Άλβες.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα χθεσινά περιστατικά προκάλεσαν την έντονη ανησυχία στη διοίκηση της Παρί που αποφάσισε να παρέχει 24ώρη προστασία σε όλους τους ποδοσφαιριστές και τα μέλη του προπονητικού τιμ προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα: 

Γερμανία: Ήττα του CDU και της AfD οι εκλογές σε Βάδη - Βυρτεμβέργη και Ρηνανία - Παλατινάτο

Ποιες ατομικές επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με συντελεστή 4,5% φέτος

AstraZeneca: Ο έλεγχος σε 17 εκατ. εμβολιασμένους δείχνει ότι δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος θρόμβων



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης