Champions League: Ποια ήταν η λέξη που αντάλλαξαν Μπόνο και Χάαλαντ και τι σημαίνει

Champions League: Ποια ήταν η λέξη που αντάλλαξαν Μπόνο και Χάαλαντ και τι σημαίνει

Τόσο ο γκολκίπερ της Σεβίλλης, όσο και ο φορ της Ντόρτμουντ όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι στην εκτέλεση πέναλτι στον αγώνα Ντόρτμουντ-Σεβίλλη για τους 16 του Champions League ξεστόμισαν τη λέξη «Κιρικότσο» πίσω από την οποία κρύβεται μια απίθανη ιστορία

Haaland
Γιασίν Μπόνο και Έρλινγκ Χάαλαντ ενεπλάκησαν σε μια όμορφη διαμάχη στον χθεσινό αγώνα της Ντόρτμουντ με τη Σεβίλλη. Ο γκολκίπερ των Ανδαλουσιάνων ακούστηκε να φωνάζει «Κιρικότσο», πριν ο Νορβηγός φορ εκτελέσει το πέναλτι το οποίο απέκρουσε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9t8duckihzd-sf)


Ο διαιτητής διέταξε επανάληψη κρίνοντας πως ο Μαροκινός είχε βγει από τη γραμμή της εστίας του και ο Χάαλαντ δεν λάθεψε ξανά φωνάζοντας εκείνος αυτή τη φορά «Κιρικότσο» μετά το 2-0.

Τι σημαίνει όμως αυτή η... μαγική λέξη; Πίσω της κρύβεται μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Αυτό ήταν το όνομα ενός φανατικού φίλου της Εστουδιάντες στην Αργεντινή, ο οποίος πήγαινε τακτικά και στις προπονήσεις της ομάδας. Όμως κάθε φορά που αυτό συνέβαινε, κάποιος παίκτης μυστηριωδώς τραυματιζόταν!

Κλείσιμο


Ο Κάρλος Μπιλάρδο, προπονητής των «φοιτητών» στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ήταν πολύ προληπτικός, αλλά αντί να απαγορεύσει στον οπαδό της ομάδας του να πηγαίνει στις προπονήσεις, αποφάσισε να τον αξιοποιήσει σαν… όπλο. Τον έβαλε να υποδέχεται τις αποστολές των αντιπάλων στο γήπεδο της Εστουδιάντες στρέφοντας πάνω τους την γκαντεμιά του.

Η Εστουδιάντες με τον Κιρικότσο στο ρόλο αυτό κατόρθωσε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1982 χάνοντας μόνο ένα ματς. Ήταν το μοναδικό στο οποίο ο Κιρικότσο ΔΕΝ πήγε να υποδεχτεί τους αντιπάλους. Έκτοτε το όνομα του οπαδού απέκτησε… μυθικές διαστάσεις και έγινε συνώνυμο της ευχής για κακοτυχία σε έναν αντίπαλο. Η φήμη του «Κιρικότσο» δεν άργησε να βγει έξω από τα σύνορα της Αργεντινής και να φτάσει σε πολλές άλλες χώρες.

Ο θρύλος λέει ότι ο Ζοάν Καπντεβίγια το φώναξε στον Άριεν Ρόμπεν όταν βγήκε τετ-α-τετ απέναντι στον Κασίγιας στον τελικό του Μουντιάλ του 2010. Ο Ολλανδός φορ απέτυχε να σκοράρει και η Ισπανία πήρε τον τίτλο.

Πηγή:www.sport-fm.gr



Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΠΟ: Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία ο Ζαγοράκης

Ολυμπιακός - Άρσεναλ: Τα «ερυθρόλευκα» κανόνια θέλουν να γράψουν ιστορία!

Μήνυμα Μαρινάκη για τα 96 χρόνια του «δαφνοστεφανωμένου»: Ο Ολυμπιακός είναι τρόπος ζωής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης