Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας: Υποψήφια πρόεδρος η Νίκη Αναστασίου

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Νίκης Αναστασίου για τη θέση της προέδρου στην ΕΙΟ και της Εριφύλης Βαρδάκη για την Επιτροπή Ανοιχτής Θάλασσας

4891845
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Την ήμερα που τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Δ.Ο.Ε. για την ίση συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς του αθλητισμού, η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας ανακοινώνει μία νέα επαναστατική αλλαγή η οποία σηματοδοτεί την πραγματική ανανέωση και την πρόοδο της Ιστιοπλοΐας μας. Είναι οι υποψηφιότητες δύο γυναικών για την προεδρία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Ανοιχτής Θαλάσσης, της Νίκης Αναστασίου και της Εριφύλης Βαρδάκη, γυναίκες που εδώ και πολλά χρόνια έχουν δουλέψει και δουλεύουν με αφοσίωση στο πλευρό των Ομίλων για το καλό του αθλήματος .

Δήλωση της Νίκης Αναστασίου
«Πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών που θα αποτελέσει μετά από μεγάλο διάστημα το πρώτο στάδιο λύτρωσης για το άθλημά μας και την χαμένη του αξιοπρέπεια .

Ξεκινάμε σήμερα μαζί μια καινούργια δημιουργική και προοδευτική περιπέτεια στο αγαπημένο μας άθλημα. Το μαζί είναι μία έννοια που έχω υποστηρίξει και υπηρετήσει σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα που μετείχα και μετέχω. Γιατί πιστεύω στην ομάδα που συν-εργάζεται , αλλά και στο καινούργιο που εμπεριέχει ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και πάθος για ανανέωση ,αλλαγές, μικρές επαναστάσεις.

Ταυτόχρονα, αποδίδω τον μέγιστο σεβασμό στις ρίζες μου, γιατί αυτό διδάχτηκα από την οικογένειά μου. Γι΄αυτό τιμώ απεριόριστα την Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας από την  οποία ξεκίνησε η επαναστατική  ανανέωση και η γιγάντωση της  ιστιοπλοΐας σε όλη την Ελλάδα και από την οποία ξεκίνησαν και διδάχτηκαν όλα τα σημερινά στελέχη του χώρου μας μεταξύ των οποίων και εγώ.  Η μνήμη είναι ένα σπουδαίο προτέρημα και δεν την θάβω ,όταν πιστεύω πως δεν την χρειάζομαι πια.

Κλείσιμο
Η Κίνηση Φίλων Ιστιοπλοΐας με τις επαναστατικές της ανατροπές έβγαλε από το τέλμα το άθλημά μας και έφτασε την Ομοσπονδία στη 2η θέση στο πρόγραμμα ΧΙΛΩΝ της Γ.Γ.Α. μεταξύ 48 ομοσπονδιών, με 25-30 μετάλλια κάθε χρόνο από τους αθλητές και τις αθλήτριές μας σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα και την τεράστια ανάπτυξη της Περιφέρειας.
Η επιλογή να είμαι υποψήφια Πρόεδρος στις εκλογές του Μαρτίου σηματοδοτεί την μεγάλη ανανέωση στο άθλημά μας.

Μία γυναίκα επικεφαλής σε μία μεγάλη Ομοσπονδία και σε ένα πλήρως ανανεωμένο ψηφοδέλτιο που περιλαμβάνει νέους ανθρώπους, άξιους Προέδρους Ομίλων,  γυναίκες, αθλητές, αθλητές ΑμεΑ, διακεκριμένους επιστήμονες που όλοι τους από διάφορες θέσεις και  με διαφορετικούς τρόπους έχουν δώσει την ψυχή τους για το καλό του αθλήματός μας.

Με γνώση ,θέληση, όραμα και εμπειρία αφήνουμε πίσω μας την εσωστρέφεια και συνεχίζουμε τη δουλειά μας για περισσότερα παιδιά στην Ιστιοπλοΐα, μεγαλύτερη ώθηση στην Περιφέρεια, υψηλό πρωταθλητισμό όχι μόνο στο Κέντρο, περισσότερα μετάλλια κάθε χρόνο.»

Βιογραφικό της Νίκης Αναστασίου
Μέλος του Ομίλου «ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ για ΟΛΟΥΣ»

Γεννήθηκα στη Νίκαια του Πειραιά και έχω έναν γιο και μία εγγονή.
Αποφοίτησα από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκα ως καθηγήτρια Μέσης Εκπ/σης στο 3ο Λύκειο Π. Φαλήρου, ενώ για αρκετά χρόνια υπήρξα συνεργάτης της Υπουργού Πολιτισμού Μελίνας Μερκούρη.
Ήμουν δραστήριο μέλος του γυναικείου κινήματος για πολλά χρόνια.

Από το 2002 έως και το 2008 υπήρξα αναπληρώτρια Έφορος Ιστιοπλοΐας στον Ολυμπιακό.
Το 2003 ξεκίνησα να οργανώνω την Ιστιοπλοΐα ΑμεΑ στην Ελλάδα με πρώτο στόχο τη συμμετοχή Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα όταν το Ελληνικό πλήρωμα κατηγορίας SONAR κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την 8η θέση με αποτέλεσμα η πατρίδα μας να αποκτήσει πλέον τους πρώτους παραολυμπιονίκες στην ιστορία της. Από τότε και με μεγάλη προσπάθεια επιτέλους η Ιστιοπλοΐα ΑμεΑ αναπτύσσεται δυναμικά με στόχο να απλωθεί σε όλη την Ελλάδα.

Ήμουν Διευθύντρια των Οργανωτικών Επιτροπών σε 2 Παγκόσμια πρωταθλήματα Finn (1998, 2002) ,στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 (2008) και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας ΑμεΑ (2009) , καθώς και υπεύθυνη στη διοργάνωση πολλών διεθνών αγώνων « Athens Eurolymp Week».

Από το 2016 συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. κατ΄αρχάς ως Αντιπρόεδρος Διεθνών Σχέσεων . Από τη θέση μου αυτή ξεκίνησα το θεσμό των συναντήσεων και της στενής συνεργασίας των Ιστιοπλοϊκών Ομοσπονδιών του Group D (10 χώρες) της World Sailing που αναβάθμισε τις διεθνείς σχέσεις της Ε.Ι.Ο. και είχε ως αποτέλεσμα την προώθηση νέων προσώπων, γυναικών –αθλητριών, στις Επιτροπές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Τον Νοέμβριο του 2019 έγινα Γεν. Γραμματέας της Ε.Ι.Ο. Από τη θέση αυτή βοήθησα ουσιαστικά, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, να εγγραφούν 123 Όμιλοι στο Μητρώο Σωματείων της ΓΓΑ και να λάβουν την κρατική χρηματοδότηση.

Βιογραφικό Εριφύλης Βαρδάκη
Αντιπρόεδρος στην ΕΑΘ/ΕΙΟ έως και πρόσφατα.

Η Εριφύλη Βαρδάκη είναι Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βόλου Ανοικτής
Θαλάσσης , στο Δ.Σ. του οποίου συμμετείχε επίσης και από τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γενικού Γραμματέα.
Από το 1983 έως και σήμερα, ασχολείται ανελλιπώς με την ιστιοπλοΐα Ανοικτής Θαλάσσης παίρνοντας μέρος σε αγώνες τόσο με το τότε ιδιόκτητο σκάφος της ALALUM όσο και ως πλήρωμα σε άλλα σκάφη , αλλά και παρακολουθώντας διάφορα σεμινάρια επιμόρφωσης.

Το μεγαλύτερο όμως διάστημα τα τελευταία χρόνια ασχολείται κυρίως με τη διοργάνωση αγώνων στην Περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος και έχει διατελέσει μέλος αλλά και πρόεδρος σε πολλές Επιτροπές Αγώνων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Τελείωσε την Ελληνο-Γαλλική Σχολή Saint Joseph στο Βόλο, συνέχισε τις σπουδές της στη Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας και μετά την αποφοίτηση της από αυτή ακολούθησαν οι σπουδές της στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ παράλληλα εργαζόταν και μεγάλωνε και μόνη της τον γιό της..

Εργάσθηκε αρχικά ως υπεύθυνη Λογιστηρίου σε ιδιωτική Επιχείρηση και από τον Οκτώβριο 1984 έως τον Δεκέμβριο 2019 που υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης, υπηρέτησε ως ελεγκτής επιχειρήσεων πρώτα στο τ.ΕΤΕΜ και κατόπιν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ενώ από το 2012 υπηρέτησε ως προϊσταμένη του Τμήματος Οικοδομοτεχνικών και Δημοσίων έργων αλλά και ως αναπληρώτρια Διεύθυνσης του Περιφερειακού Υποκαταστήματος ΕΦΚΑ Μαγνησίας

Για περισσότερα από 30 χρόνια είναι εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.



Ειδήσεις σήμερα: 


Έγραψε ιστορία ο Αντετοκούνμπο: Πρώτος Έλληνας MVP του All Star Game!

Μπαρτσελόνα: Νέος πρόεδρος ο Τζουάν Λαπόρτα!

Δείτε όλα τα γκολ από τα κορυφαία Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης