Stoiximan Basket League: Έκτακτο ΔΣ και μπελάδες για Ηρακλή

Stoiximan Basket League: Έκτακτο ΔΣ και μπελάδες για Ηρακλή

Η διοργανώτρια αρχή της Stoiximan Basket League συνεδριάζει εκτάκτως για να εφαρμόσει τον κανονισμό που επιβάλλει αφαίρεση δύο βαθμών στον «Γηραιό», ο οποίος χρησιμοποίησε τον Τζος Χάγκινς χωρίς κατατεθειμένο συμβόλαιο στον ΕΣΑΚΕ - Ουραγός ο Ηρακλής με μείον δύο βαθμούς, αν τιμωρηθεί!

5110738
Το θέμα έχει πολύ ψωμί, είναι πρωτοφανές (καταδεικνύει την ανεπάρκεια πολλών λειτουργικών θέσεων στο ελληνικό μπάσκετ) και θα είχε σκάσει πολύ νωρίτερα, αν οι «κυανόλευκοι» είχαν νικήσει τον Ιωνικό Νικαίας και είχαν φτάσει τις 6 νίκες! Τουλάχιστον, σε αυτή την περίπτωση και αν τιμωρηθούν, δεν θα έπεφταν στις 3 και θα κατρακυλούσαν στην τελευταία και 12η θέση της βαθμολογίας, αλλά θα ισοβαθμούσαν με τον Άρη και θα εκρεμμούσε το εξ΄' αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων.

Τι ακριβώς συνέβη; H EOΚ έκανε – κάτι σύνηθες για την εξοικονόμηση χρόνου – την εξυπηρέτηση στον team manager του «Γηραιού», Γιώργου Τσιάρα και εξέδωσε το δελτίο του Τζος Χάγκινς, θεωρώντας ότι ο παίκτης έχει υπογράψει συμβόλαιο, το οποίο έχει κατατεθεί στον ΕΣΑΚΕ. Κάτι που όμως δεν είχε συμβεί γιατί η ΚΑΕ Ηρακλής δεν είχε φορολογική ενημερότητα κι έτσι ήταν αδύνατο να παρουσιάσει επαγγελματικό συμβόλαιο.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, ο 26χρονος Αμερικανός playmaker, που αποκτήθηκε στην θέση του Σκάιλερ Μπόουλιν, χρησιμοποιήθηκε χωρίς να έχει υπογράψει και μάλιστα βοήθησε αρκετά την νέα του ομάδα (12π., 5ρ. & 3ασ. σε 22'). Αρχικά, για «καλή του τύχη», η ομάδα του έχασε από τον Ιωνικό και έτσι οι Νικαιώτες, που εν τω μεταξύ είχαν ανακαλύψει το θέμα, δεν υπέβαλαν ένσταση.

Έλα όμως, που η υπόθεση «πλήττει» τις υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή (Λάρισα και Μεσολόγγι), οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν έντονα και υπό το βάρος της αδικίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος αναμένεται να συγκαλέσει έκακτο Δ.Σ. Με θέμα την τιμωρία του Ηρακλή, που στην προκειμένη περίπτωση συνίσταται σε αφαίρεση δύο βαθμών.

Σε αυτή την περίπτωση, η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου θα πάει από τους 19 στους 17 βαθμούς και θα πέσει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αυτομάτως, τα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Άρη (είχε αναβληθεί) και με Μεσολόγγι (13/03), μετατρέπουν σε αγώνες επιβίωσης, αφού σε περίπτωση ηττών, ο ιστορικός σύλλογος της Θεσσαλονίκης θα βρεθεί κατάφατσα με τον υποβιβασμό από ένα εγκληματικό λάθος της διοίκησης.

Το ακόμη πιο φοβερό (κι ελληνικό) της ιστορίας είναι ότι σήμερα, η κυανόλευκη ΚΑΕ έστειλε φορολογική ενημερότητα στον ΕΣΑΚΕ και μάλιστα με ημερομηνία της Παρασκευής (26/02)! Μένει να δούμε πως θα κλείσει η συγκεκριμένη υπόθεση...

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα 


Μπαρτσελόνα: Συνελήφθη ο Μπαρτομέου για το σκάνδαλο Barcagate

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η... διαστημική τάπα και το ασύλληπτο νικητήριο κάρφωμα - Δεν έχετε ξαναδεί τέτοιες φάσεις

Ο Γκολομέεβ κινδυνεύει να χάσει το Τόκιο γιατί δεν παίρνει αναβολή από το στρατό!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης