La Liga, Μπαρτσελόνα-Έλτσε 3-0: Ο ρέκορντμαν Μέσι την επανέφερε στη 3η θέση - Δείτε τα γκολ

La Liga, Μπαρτσελόνα-Έλτσε 3-0: Ο ρέκορντμαν Μέσι την επανέφερε στη 3η θέση - Δείτε τα γκολ

Όσο ζει, ελπίζει (;) η Μπαρτσελόνα η οποία, με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, νίκησε εύκολα την Έλτσε στο «Καμπ Νόου» (3-0), επαμήλθε στη 3η θέση της La Liga και μείωσε στους 5 βαθμούς την απόστασή της από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, αν και με ματς περισσότερο

barcelonaaa
Η Έλτσε ήταν η ομάδα με τις περισσότερες επισκέψεις στο «Καμπ Νόου» σε επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη (17 ήττες – 7 ισοπαλίες σε 24 ματς) και επέκτεινε την «μαύρη» της επίδοση, παρ' ότι αντιστάθηκε για ένα ημίχρονο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c9i0y47gyte9-sf)


Όταν ο Λιονέλ Μέσι αποφάσισε, για άλλη μια φορά, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, η Μπαρτσελόνα επανήλθε στις νίκες (3-0), επέστρεψε στη 3η θέση της La Liga και βρίσκεται στο -5 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, αν και με ματς περισσότερο.

Ο Φρανσίσκο Τρινκάο ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης των Μπλαουγκράνα στο πρώτο ημίχρονο και έχασε τις δύο πιο σημαντικές ευκαιρίες, σε τετ – α – τετ που αποσόβησε ο Έντγκαρ Μπαδία, το δεύτερο με απίθανο τρόπο και με το ένα χέρι.

Κλείσιμο
Η Έλτσε, η οποία (αναμενόμενα) έπαιξε με φουλ αμυντική διάταξη και διάθεση, είχε και αυτή την δική της ευκαιρία, με τον άλλοτε εξτρέμ της ΑΕΚ, Λούκας Μπογέ, να σουτάρει άουτ από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Στο εξ' αναβολής ματς για την 1η αγωνιστική, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να κλείσουν τους διαδρόμους, οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τρόπο να γίνουν απειλητικοί και ο Μέσι, για να πάρει την μπάλα, υποχρεώνονταν πολλές φορές να γυρίσει μέχρι και πίσω από την σέντρα.

Ο Αργεντινός κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και, μετά την αλλαγή διάταξης από 4-3-3 σε 4-2-3-1 και τον Ουσμάν Ντεμπελέ αντί του Μίραλεμ Πιάνιτς, το έκανε με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου.

Έκανε μια από τις (όλο και πιο σπάνιες) κούρσες του, συνδυάστηκε με τον Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ και, μετά από τακουνάκι του Δανού, πλάσαρε εύστοχα τον Μπαδία, λυτρώνοντας τους Καταλανούς (48').

Το γκολ απελευθέρωσε την Μπάρτσα, η (18η, για να μην ξεχνιόμαστε) Έλτσε υποχρεώθηκε να πάρει ρίσκα και, ύστερα από εξαιρετική κούρσα του Φρένκι Ντε Γιονγκ, ο Ολλανδός σέρβιρε στον Μέσι το 2-0 (69'), με τον Λέο να φτάνει τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας στο +2 σε σχέση με τον Λουίς Σουάρες, στην μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ. Στο μεταξύ, για ανεξήγητο λόγο, ο Ρόναλντ Κούμαν είχε αλλάξει το 4-2-3-1 σε 4-3-3.

Ο Τζόρντι Άλμπα με κοντινή προβολή, ύστερα από νέο συνδυασμό Μέσι – Μπρέιθγουεϊτ και κεφαλιά – πάσα του Δανού (73'), έκλεισε το σκορ για μια Μπάρτσα που το Σάββατο (27/2, 17:15) δίνει καθοριστικό αγώνα με την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», για να δείξει αν παλεύει όντως για το πρωτάθλημα ή θα αρκεστεί στην διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Πικέ (77' Λενγκλέ), Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα (77' Ντεστ) – Ντε Γιονγκ, Πιάνιτς (46' Ντεμπελέ), Πέδρι – Τρινκάο (67' Μπουσκέτς), Μέσι, Μπρέιθγουεϊτ (76' Γκριεζμάν).

Έλτσε (Φραν Εσκριβά): Μπαδία – Μπαραγάν, Βερδού, Χοσέμα – Θιφουέντες (60' Φιδέλ), Μφουλού (81' λ. τρ. Λουίσμι), Ραούλ Γκούτι, Μοχίκα – Ριγκόνι (60' Τέτε Μορέντε), Πέρε Μίγια (72' Νίνο) – Μπογέ (72' Καρίγιο).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ρονάλντο έστειλε με το τζετ στην Ισπανία τη γάτα του για... αποθεραπεία

Ιτούδης: «Έχει τα πάντα ο Ολυμπιακός και μας δυσκολεύει στην έδρα του»

Μπαρτζώκας: «Πάνω από εγωισμούς ο Ολυμπιακός, θα δούμε τον Κουφό και για του χρόνου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης