Αυγενάκης: 13 άμεσα μέτρα στον αθλητισμό για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας

Αυγενάκης: 13 άμεσα μέτρα στον αθλητισμό για την καταπολέμηση της σεξουαλικής βίας

Πρωτοβουλίες, άμεσα εφαρμόσιμες στον αθλητισμό, για την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας

avgenakis
Πλέγμα 13 πρωτοβουλιών, που θα εφαρμοστούν άμεσα στον αθλητισμό για τον εντοπισμό, την καταπολέμηση και την εξαφάνιση της σεξουαλικής βίας και κακοποίησης, αλλά και την αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και κατάχρησης εξουσίας, παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Η ηγεσία και οι φορείς του αθλητισμού οφείλουμε να προστατεύουμε τα παιδιά και τους νέους εντός του χώρου του αθλητισμού, εντός της αθλητικής οικογένειας! Οφείλουμε να τους διασφαλίσουμε ένα υγιές και ασφαλές αθλητικό περιβάλλον, που να συμβάλλει στην αθλητική και ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών και των νέων και να θωρακίζει τις ολυμπιακές αξίες του αθλητισμού σε όλους τους χώρους, στο σύνολο της κοινωνίας» τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, προσθέτοντας ότι «ο αθλητισμός επηρεάζει θετικά συνολικά την κοινωνία. Αυτή την περίοδο, είδαμε, για μια ακόμη φορά, τη δύναμη της επιρροής του. Και για μια ακόμη φορά μας εμπνέει με τις αξίες του, για να δημιουργήσουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία. Και είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε»!

Ο κ. Αυγενάκης εξήγγειλε, σ’ αυτή την κατεύθυνση, τα εξής 13 μέτρα, που ορισμένα εξ αυτών έχουν ήδη δρομολογηθεί και τα υπόλοιπα προγραμματίζονται:

* Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (Help Desk)
* Αθλητικός Συνήγορος
* Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης
* Κώδικες Ακεραιότητας: (Κώδικας Δεοντολογίας, Πειθαρχικός Κώδικας)
Κλείσιμο
* Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών
* Αθλητική Ψυχολογία
* Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών
* Μητρώο Αθλητικών Σωματείων
* Μητρώο Προπονητών
* Κλιμάκιο Ελέγχου Αθλητικών Φορέων
* «ΧΙΛΩΝ» - Μετράμε, Αξιολογούμε, Βελτιώνουμε
* Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025
* Καμπάνια (Σποτάκια – βιντεομηνύματα)

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάλεσε όλη την αθλητική οικογένεια «να θέσουν σε εφαρμογή, από κοινού, τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αναχαίτιση και την οριστική εξαφάνιση των θλιβερών φαινομένων» υπογραμμίζοντας ότι «η βούληση είναι σαφής. Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα! Πολεμάμε κάθε μορφή κακοποίησης στον αθλητισμό! Και λέμε: «Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, μην ανέχεσαι». Πλέον, πρέπει να φοβάται ο θύτης και όχι το θύμα! Δουλεύουμε όλοι μαζί για ένα νέο, φωτεινό, σύγχρονο, δίκαιο, διαφανές και δημοκρατικό αθλητικό οικοδόμημα»!

Ειδήσεις σήμερα: 

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ολονύχτια μάχη με τα χιόνια - Ποιοι δρόμοι έκλεισαν– Πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Ποια σχολεία κλείνουν - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Βυθίστηκαν ξανά στο σκοτάδι Σκιάθος, Σκόπελος, Αλόννησος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης