FIBA, UEFA: Συνάντηση κορυφής Ζαγκλή, Τσέφεριν

FIBA, UEFA: Συνάντηση κορυφής Ζαγκλή, Τσέφεριν

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Αλεξάντερ Τσέφεριν, βρέθηκε στα γραφεία της FIBA όπου συζήτησε με τον γενικό γραμματέ της Διεθνούς Ομοσπονδίας μπάσκετ Ανδρέα Ζαγκλή για διάφορα ζητήματα που αφορούν τα δύο σπορ

FIBA_FIFA2
Ο Ανδρεάς Ζαγκλής κι ο Αλεξάντερ Τσέφεριν είχαν την ευκαιρία να συζητούν από κοντά όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα δύο δημοφιλέστερα αθλήματα, ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς και τις επιπτώσεις που έχει η πανδημία σε όλο το φάσμα του αθλητισμού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κομμάτι των διεθνών συλλογικών διοργανώσεων και την ανάγκη προστασίας του Ευρωπαϊκού μοντέλου, το οποίο εδώ και χρόνια έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα με την Euroleague (η οποία λειτουργεί στα πρότυπα μιας κλειστής λίγκας αδιαφορώντας για τα εθνικά πρωταθλήματα), ενώ και στο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι υπάρχουν εδώ και χρόνια συζητήσεις για τη δημιουργία μιας Super League που θα παίζουν μόνο οι ισχυροί του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η συνάντηση των δύο ανδρών ήρθε να επιβεβαιώσει τη σημασία και τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει ο αθλητισμός στην σημερινή κοινωνία και να λειτουργήσει παράλληλα ως μια κοινή πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών για την ανάπτυξη μπάσκετ και ποδοσφαίρου στην Ευρώπη και όχι μόνο.

«Η UEFA και η FIBA μοιράζονται κοινές αξίες που στηρίζονται στην αλληλεγγύη και στις ανοικτές διοργανώσεις», σχολίασε ο κ. Τσέφεριν ο οποίος στην επίσκεψη του στο Σπίτι του Μπάσκετ δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του όταν είδε τη φανέλα του Γκόραν Ντράγκιτς την οποία φορούσε ο συμπατριώτης του όταν οδήγησε τη Σλοβενία στην κατάκτηση του Eurobasket 2017.

«Υπάρχει μια πολυετής και θεμελιωμένη σχέση συνεργασίας μεταξύ της FIBA και της UEFA και είμαστε κάτι πολύ περισσότερο από απλοί γείτονες (σ.σ. η απόσταση μεταξύ των δύο «αρχηγείων» είναι λίγα χιλιόμετρα). Κι είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και συνεργαζόμαστε για την προώθηση τους», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ζαγκλής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης