Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊκής καλεί ως παρατηρητές την World Sailing και την ΕΟΕ στις εκλογές της

Η Ομοσπονδία Ιστιοπλοϊκής καλεί ως παρατηρητές την World Sailing και την ΕΟΕ στις εκλογές της

Τη διασφάλιση της διαφάνειας στην εκλογική διαδικασία για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ζητά με έγγραφο της προς τον Λευτέρη Αυγενάκη και την ΕΟΕ η παγκόσμια ομοσπονδία προτείνοντας προσωρινή διοίκηση

istioploioa
H World Sailing ενημερώθηκε από τους Ολυμπιονίκες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές της ιστιοπλοΐας μέσω επιστολής που έλαβε από αυτούς και όπως ανέφερε η ΕΙΟ, η World Sailing ενημερώθηκε και από την πλευρά της ελληνικής ομοσπονδίας.

Λαμβάνοντας λοιπόν υπόψη και τις δύο πλευρές, η World Sailing έκρινε πως με το υπάρχον καθεστώς δεν μπορούν να διεξαχθούν διαφανείς εκλογές. Αναγνωρίζοντας πως η ίδια ως παγκόσμια ομοσπονδία δεν μπορεί να παρέμβει στις εθνικές (αντίθετα με όσα ευαγγελίζονταν πέρσι τέτοια εποχή οι αιώνιοι ομοσπονδιάρχες) με επιστολή της προς τον αρμόδιο υφυπουργό αθλητισμού (Λευτέρη Αυγενάκη) αλλά και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ζητά να υπάρξει προσωρινή διοίκηση που θα οδηγήσει την ομοσπονδία μέχρι και τις εκλογές προκειμένου να διασφαλίσει πως οι εκλογές θα είναι… καθαρές. Η World Sailing με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, τονίζει ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην παρούσα διοίκηση και ζητά από τον Αυγενάκη και την ΕΟΕ να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της μέχρι τις εκλογές.

H World Sailing προχωρά ακόμα περισσότερο και σημειώνει ότι η ίδια έχει διεξάγει τις δικές της εκλογές με ηλεκτρονική διαδικασία και προσφέρεται να βοηθήσει στη διεξαγωγή των εκλογών της ΕΙΟ με την ηλεκτρονική διαδικασία.

Αυτή η εξέλιξη εκθέτει την απερχόμενη διοίκηση της ΕΙΟ με την παγκόσμια ομοσπονδία να συγχαίρει τους αθλητές και τις αθλήτριες που όρθωσαν ανάστημα, καταγγέλοντας την κατάχρηση εξουσίας που οδήγησε σε κακοποιήσεις σωματικές και ψυχικές. Φυσικά υπόλογοι είναι και όλοι όσοι ψήφισαν εις βάρος των αθλητών στα συμβούλια. Θα αναφερθούμε αναλυτικά σε αυτούς σε επόμενο κείμενο καθώς αποτελούν τη φυσική συνέχεια της απερχόμενης διοίκησης.

Ειδήσεις σήμερα:

Απόστολος Γκλέτσος: Ζητώ συγγνώμη - Εκμεταλλεύτηκα τη θέση μου ερωτικά σε δύο περιπτώσεις

Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους - Λένα Δροσάκη - Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Το κείμενο της καταγγελίας τους κατά του Πέτρου Φιλιππίδη

Εθνική σύνταξη σε λιγότερο από έναν μήνα σε όσους καταθέτουν στο εξής αίτηση συνταξιοδότησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης