Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Νγκμπακοτό

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Νγκμπακοτό

Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Κογκολέζος εξτρέμ, Γενί Νγκμπακοτό ο οποίος χαρακτήρισε το τριφύλλι «μυθικός σύλλογο»

ngkaboto
Ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού μέχρι το καλοκαίρι του 2022 είναι και επίσημα ο Γενί Νγκμπακοτό.

Ο 29χρονος Κογκολέζος εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από την Γκινκάμπ(21 συμμετοχές, 5 γκολ και 1 ασίστ) ήρθε την Κυριακή στην Αθήνα και την Δευτέρα υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο διεθνής άσος δεν αποτέλεσε ποτέ stand by περίπτωση για την υπόθεση Μεντόζα και θα ντυνόταν στα πράσινα ανεξάρτητα από την κατάληξη στην υπόθεση του Κολομβιανού εξτρέμ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Γενί Ενγκμπακοτό από τη γαλλική Γκινγκάμπ. Το συμβόλαιο συνεργασίας με τον Κογκολέζο μέσο έχει διάρκεια 1,5 χρόνο. Ο Ενγκμπακοτό διάλεξε τον αριθμό 23 για τη φανέλα του στο Τριφύλλι.

O Γενί Ενγκμπακοτό γεννήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 1992 στην πόλη Κρουά της Γαλλίας. Εντάχθηκε από μικρός στην ακαδημία της Κλεμανσό και στα 15 του μετακόμισε στην ακαδημία της Μετς, όπου έκανε και τα πρώτα επαγγελματικά βήματά του το 2010 σε ηλικία 18 ετών.

Κλείσιμο
Πριν φτάσει στην πρώτη ομάδα, πάντως, κέντρισε το ενδιαφέρον από σκάουτερς κορυφαίων συλλόγων όπως της Μπαρτσελόνα, της Τσέλσι, της Τότεναμ, αλλά τελικά παρέμεινε στο γαλλικό σύλλογο. Στη Μετς κατέγραψε πάνω από 200 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις ενώ σκόραρε 51 γκολ.

Το 2016 τον απέκτησε η αγγλική ΚΠΡ στην οποία αγωνίστηκε για ενάμισι χρόνο στην Championship παίζοντας σε 29 αγώνες και πετυχαίνοντας 5 γκολ. Τον Ιανουάριο του 2018 πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Γαλλία, φορώντας τη φανέλα της Γκινγκάμπ. Έως τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό πρόλαβε να αγωνιστεί σε 80 παιχνίδια και να σκοράρει 16 γκολ.

Παρότι αγωνίστηκε στις εθνικές Κ17 και Κ18 της Γαλλίας, το 2017 επέλεξε την εθνική Ανδρών της πατρίδας των γονιών του, το Κονγκό, με το οποίο έχει καταγράψει δύο συμμετοχές και ένα γκολ».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Γιατρός Μαραντόνα, την ώρα του θανάτου: «Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός»!

Παναθηναϊκός: Τα βρήκε με Φορτούνα για Εμμανουηλίδη

Κούμαν: «Θέλουν να βλάψουν τον Μέσι και την Μπαρτσελόνα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης