Κόμπι Μπράιαντ: Η ημέρα που έσβησε ο Black Mamba

Σαν σήμερα ένα χρόνο πριν, ο 42χρονος γκαρντ χάνει την ζωή του μαζί με την κόρη του Τζιάνα και άλλα επτά άτομα βυθίζοντας στην θλίψη ολόκληρο τον πλανήτη

kobe434
Η ώρα ήταν γύρω στις εννιά και κάτι όταν ο Κόμπι Μπράιαντ έδεσε την ζώνη ασφαλείας έχοντας δίπλα του την 13χρονη κόρη του Τζιάνα γι' αυτό που αποδείχτηκε η τελευταία πτήση της ζωής του.

Το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε αυτός και άλλα οχτώ άτομα σηκώθηκε στον αέρα πέρυσι μια τέτοια μέρα για μια σύντομη πτήση, μέχρι το Μπέρμπανκς της Καλιφόρνια.

Ο καιρός δεν ήταν καλός, αφού υπήρχε πυκνή ομίχλη και ο έμπειρος πιλότος, βασίστηκε περισσότερο στο ένστικτό του και λιγότερο στα όργανα. Η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη και μετά από δεκαπέντε λεπτά συνεχόμενων κύκλων, το ελικόπτερο προσέκρουσε σε έναν λόφο με μια εκκωφαντική έκρηξη.

Συντρίμμια και άνθρωποι έγιναν ένα πριν πέσει μια εκκωφαντική σιωπή, αυτή που ακολουθεί συνήθως μια εναέρια τραγωδία και λίγες ώρες μετά ο κόσμος πάγωσε στο άκουσμα της είδησης.

Κλείσιμο
Ο Black Mamba όπως αποκαλούσαν τον Κόμπι είχε φύγει για έναν άλλο μπασκετικό γαλαξία, εκεί ψηλά σκορπίζοντας απέραντη θλιψη σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Οι σταρ του NBA θρηνούσαν με λυγμούς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς ξέσπασε σε κλάμματα κατεβαίνοντας από το αεροπλάνο που μετέφερε τους Λος Άντζελες Λέϊκερς. Το πρηγούμενο βράδυ είχε περάσει τον Κόμπι Μπράιαντ σε πόντους καριέρας και ήταν επίσημα πλέον αυτός ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ.
Cobe____


kobe_3
Εκεί όπου μεγαλούργησε αυτός ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, που σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, για κάτι παραπάνω από δεκαπέντε χρόνια.

Κάποιοι τον θυμούνται ακόμη να προσπαθεί να σουτάρει σε ηλικία έξι ετών, ένα μικρό παιδάκι σε μια γειτονιά της Φιλαδέλφεια που έδειχνε ότι το θέλει πολύ. Στο Λύκειο του Λόουερ Μέριον έντεκα χρόνια μετά βγάζει μάτια και η φήμη για έναν πιτσιρικά με τρομερό ταλέντο φτάνει στα αυτιά του Τζέρι Γουέστ, του general manager των Λέικερς, ο οποίος αποφασίζει να τον τεστάρει.

Η δοκιμασία λαμβάνει χώρα λίγες εβδομάδες πριν από το draft του 1996 και ο Γουέστ ρίχνει στο παρκέ τον 18χρονο Κόμπι, απέναντι από τον πεντάκις πρωταθλητή και φοβερό αμυντικό Μάικλ Κούπερ.

Ο τελευταίος δεν χαρίζεται καθόλου στον «νέο» μαρκάροντας τον σκληρά, ρίχνοντας ακόμη και «ξύλο», όμως ο Κόμπι σκοράρει καμια εικοσαριά πόντους με αυτό το απίστευτο fade away σουτ που είχε.
Kobe_4

Η κορυφή και το συγκλονιστικό αντίο

Ο Γουέστ ξέρει ότι ανακάλυψε λαυράκι και στα draft o Κόμπι επιλέγεται από τους Σάρλοτ Χόρνετς και καταλήγει με ανταλλαγή στους Λέικερς, απο τους οποίους δεν θα φύγει ποτέ.

Ήταν ένας από τους ελάχιστους νέους πάιχτες που επιλέχτηκαν χωρίς να έχουν πάει στο κολλέγιο και λίγους μήνες μετά όλοι θα καταλάβουν το γιατί όταν ο πιτσιρικάς έρχεται για πρώτη φορά στην καριέρα του αντιμέτωπος με τον Μάικλ Τζόρνταν. Συναντιούνται στο παρκέ δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα και αμφότεροι δίνουν τα ρέστα τους σε ατομικπο επίπεδο, αφού ο ιπτάμενος Μάικλ σκοράρει 36 πόντους και ο Black Mamba 33.

Μέχρι το 2012 ο Κόμπι σαρώνει διακρίσεις σε ατομικό επίπεδο και στο τέλος της καριέρας του είχε φορέσει πέντε φορές το δαχτυλίδι του πρωταθλητή με τους Λος Άντζελες Λέικερς.
kobe_2
Κάποιοι δεν θα ξεχάσου ποτέ τους 81 πόντους που έριξε στους Τορόντο Ράπτορς-είναι η δεύτερη καλύτερη ατομική επίδοση όλων των εποχών στο ΝΒΑ μετά τους 100 του Τσάμπερλεν-άλλοι τα τρίποντα του τελευταίου δευτερολέπτου.

Kobe Bryant Top 10 Plays of Career



Kobe Bryant's TOP 40 Plays of His NBA Career!


Το τρίποντο της καρδιάς του όμως ανήκει στην Βανέσσα Λέιν, την γυναίκα που αγάπησε, παντρεύτηκε και μαζί απέκτησαν τέσσερα παιδιά που ολοκλήρωσαν την ευτυχία τους.

Εν αντιθέσει με άλλα ζευγάρια του ΝΒΑ, ο Κόμπι και η Βανέσα του θα συμπλήρωναν φέτος-αν ζούσε-είκοσι χρόνια έγγαμου βίου και ονειρεμένων στιγμών.
kobe_3_2

Λένε ότι η ζωή είναι στιγμές, ότι καθορίζεται από αυτές και στον μαγικό βίο του Κόμπι μια τέτοια στιγμή ήταν όταν αποφάσισε να σταματήσει το μπάσκετ.

Εξέφρασε τα συναισθήματα του με μια συγκλονιστική επιστολή η οποία τα λέει όλα και δημοσιοποιήθηκε πέντε χρόνια πριν από την ημέρα που σταμάτησε ο χρόνος, εκείνο το καταραμένο πρωινό:

«Αγαπημένο μου μπάσκετ,

Από τη στιγμή που φόρεσα τις κάλτσες του πατέρα μου και ξεκίνησα νοητά να εκτελώ νικητήρια σουτ στο θρυλικό Western Forum, ήξερα πως ένα πράγμα ήταν αληθινό. Σε ερωτεύθηκα. Σε αγάπησα τόσο, που σου έδωσα τα πάντα. Το μυαλό και το κορμί μου, το πνεύμα και την ψυχή μου. Ήμουν ένα εξάχρονο παιδί που σε αγάπησε έντονα. Δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει τρέχοντας από αυτό. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε παρκέ για να κυνηγήσω κάθε μπαλιά. Μου ζήτησες να παλέψω και σου έδωσα την καρδιά μου γιατί μου προσέφερες πολλά περισσότερα. Έπαιξα με ιδρώτα και με πόνο, όχι μόνο επειδή η πρόκληση με καλούσε, αλλά κι επειδή ΕΣΥ με φώναζες. Εκανα τα πάντα για ΕΣΕΝΑ, γιατί έτσι πρέπει να κάνεις όταν κάποιος σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο ζωντανός, όσο εσύ με άφησες να νιώσω.

Έδωσες σε ένα εξάχρονο παιδί το Laker Dream και για πάντα θα σε αγαπώ. Όμως, δεν μπορώ να σε αγαπώ τόσο αρρωστημένα για πολύ ακόμα. Αυτή τη χρονιά, είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να σου δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να αντέξει το σφυροκόπημα, το μυαλό μου θα το διαχειριστεί, όμως το σώμα μου ξέρει πως ήρθε η στιγμή να πω αντίο.

Και είμαι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω να φύγεις. Θέλω να το γνωρίζεις τώρα, ώστε και οι δυο να αδράξουμε κάθε στιγμή που μας απόμεινε. Τα καλά και τα άσχημα. Δώσαμε ο ένας στον άλλο όσα είχαμε.
Γνωρίζουμε και οι δυο, πως ό,τι κι αν κάνω μετά, θα είμαι πάντα αυτό το παιδί με τις γυρισμένες κάλτσες, τον κάδο με τα σκουπίδια στη γωνία και τα πέντε δευτερόλεπτα. Η μπάλα είναι στα χέρια μου. 5... 4... 3... 2... 1
Πάντα θα σε αγαπώ,
Kobe».
kobe_1
Ειδήσεις σήμερα:

Σπανούλης για Κόμπι: «Ήταν ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών»

Viral το πρόγραμμα αθλήτριας του UCLA στις ασκήσεις εδάφους με ραπ μουσική υπόκρουση

Kobe Bryant: Ένας χρόνος χωρίς τον Black Mamba - Φωτογραφίες από το δυστύχημα - Αφιερώματα από BBC, Forbes, Los Angeles Times
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης