Κόμπι Μπράιαντ: Η ομίχλη αποπροσανατόλισε τον πιλότο - Οι συνομιλίες πριν τη μοιραία πτήση

Κόμπι Μπράιαντ: Η ομίχλη αποπροσανατόλισε τον πιλότο - Οι συνομιλίες πριν τη μοιραία πτήση

Νέα στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, σχετικά με τη συντριβή του ελικοπτέρου του Κόμπι Μπράιαντ, καταδεικνύουν την ομίχλη ως την αιτία αποπροσανατολισμού του πιλότου

kobe33
Η έρευνα για τα αίτια της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου που κόστισε τη ζωή στον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του Τζίτζι, κι ακόμη επτά άτομα συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Έτσι νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα που συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών, ο καιρός και η ορατότητα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο στον αποπροσανατολισμό του πιλότου. Στα εν λόγω έγγραφα, περιγράφεται λεπτομερώς το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας, χωρίς ωστόσο να αποτελούν το οριστικό πόρισμα. Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών αποκαλύπτει ότι πριν από κάθε πτήση με τον Μπράιαντ, δημιουργείτο ένα ομαδικό τσατ με στοιχεία για το ταξίδι. Τη συγκεκριμένη ημέρα είχαν εκφραστεί ανησυχίες για τις δυσμενείς καιρικές οι οποίες ωστόσο κατευνάστηκαν τόσο από τον πιλότο όσο και από τον συντονιστή πτήσης.

photo_document


Επιπλέον γίνεται λόγος και για την αναφορά του πιλότου Άρα Ζομπάγιαν, ο οποίος μέσω ασυρμάτου είχε ενημερώσει τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι πετούσε στα 4.000 πόδια, πάνω από πυκνά σύννεφα για να έχει καλύτερη ορατότητα, ενώ στην πραγματικότητα το ελικόπτερο έπεφτε, με αποτέλεσμα να συντριβεί στο Καλαμπάσας της Καλιφόρνια.

elikoptero2
kobe
Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό - Ανησυχία για θλάση

Δέκα χρόνια ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην ηγεσία του Ολυμπιακού: Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε

Βίντεο: Το συγκλονιστικό μήνυμα του Γιούργκεν Κλοπ σε 4χρονο που δίνει μάχη με τον καρκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης