ΑΕΚ: Στο στόχαστρο ο Νταντσένκο για το δεξί άκρο της άμυνας

ΑΕΚ: Στο στόχαστρο ο Νταντσένκο για το δεξί άκρο της άμυνας

Σύμφωνα με πληροφορίες η Α.Ε.Κ. κατέληξε στον 26χρονο Ουκρανό για το δεξί άκρο της άμυνάς της και είναι κοντά στο deal απόκτησης του από την Ρούμπιν Καζάν

oleg_aek
Επιτακτική ήταν η ενίσχυση της ΑΕΚ με έναν δεξιό μπακ τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε για την αναβάθμισή της στη συγκεκριμένη θέση. Άλλωστε εκτός από έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα για το δεξί άκρο της άμυνας, η Ένωση είχε και ποσοτική έλλειψη καθώς ουσιαστικά είχε μείνει με τον Μπακάκη ως μοναδικό διαθέσιμο και έπειτα τον νεαρό Ραντόνια, μιας και οι Βασιλαντωνόπουλος και Παουλίνιο τέθηκαν στο περιθώριο.

Ο Παναγιώτης Κονέ είχε εστιάσει στο συγκεκριμένο μέτωπο και τις τελευταίες ημέρες είχε εντείνει τις επαφές του, καταλήγοντας στον εκλεκτό. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr η ΑΕΚ βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του 26χρονου Ουκρανού δεξιού μπακ Όλεγκ Νταντσένκο, ο οποίος ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν και αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα, την ομάδα από την οποία η Ένωση είχε πάρει τον Ιονούτς Νεντελτσιάρου.

Ο Νταντσένκο με ύψος 1,78μ. αποτελεί έναν δεξιό μπακ ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε όλη την πλευρά. Η Ένωση αναζητούσε άλλωστε έναν παίκτη στη θέση αυτή με επιθετικά χαρακτηριστικά και ο Νταντσένκο είναι τέτοιος, μετρώντας μάλιστα τη φετινή σεζόν πέντε ασίστ σε 16 συμμετοχές με την Ούφα. Η ΑΕΚ βρίσκεται μια ανάσα από την ολοκλήρωση του deal για την αγορά του 26χρονου Ουκρανου μπακ από την Ρούμπιν Καζάν, με την οποία δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2023.

Ο Νταντσένκο αναδείχθηκε από τις ακαδημίες της Μέταλουργκ Ζαπορίζια και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στην Ντιναμό Κμελνίτσκι. Το 2012 πήρε μεταγραφή στην Τσερνομόρετς, παραμένοντας στην Οδησσό για τέσσερα χρόνια. Το 2016 έκανε το άλμα της καριέρας του στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την οποία ωστόσο πραγματοποίησε 12 συμμετοχές καθώς δινόταν ως δανεικός μέχρι το 2019 σε Τσερνομόρετς, Ανζί και Γενισέι Κράσνογιαρσκ.

Το 2019 η Ρούμπιν Καζάν ξόδεψε 1 εκατομμύριο ευρώ αποκτώντας τον με κανονική μεταγραφή από τη Σαχτάρ, με τον παίκτη να υπογράφει για τέσσερα χρόνια. Την περσινή σεζόν στην Ρούμπιν αποτελούσε τη βασική επιλογή στο δεξί άκρο της άμυνας, ωστόσο προς το τέλος της σεζόν έχασε τη θέση του από την ενδεκάδα και το καλοκαίρι που μας πέρασε μετακινήθηκε με τη μορφή δανεισμού στην Ούφα.

Η καριέρα του Όλεγκ Νταντσένκο σε αριθμούς:

Σεζόν 2020/21 Ούφα: 16 συμμετοχές, 5 ασίστ

Κλείσιμο
Σεζόν 2019/20 Ρούμπιν Καζάν: 20 συμμετοχές, 2 ασίστ

Σεζόν 2018/19 Σαχτάρ/Κράσνογιαρσκ: 23 συμμετοχές, 1 γκολ και 3 ασίστ

Σεζόν 2017/18 Ανζί: 29 συμμετοχές, τρία γκολ και 5 ασίστ

Σεζόν 2016/17 Τσερνομόρετς: 24 συμμετοχές

Σεζόν 2015/16 Τσερνομόρετς: 23 συμμετοχές, 1 ασίστ

Σεζόν 2014/15 Τσερνομόρετς: 18 συμμετοχές, 2 ασίστ

Σεζόν 2013/14 Τσερνομόρετς: 9 συμμετοχές, 1 ασίστ

Oleg Danchenko - Ukrainian Tank /  / Олег Данченко - защитник Черноморец Одесса

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Η καυτή φίλη του τενίστα Τόμιτς γκρίνιαξε για την καραντίνα στο ξενοδοχείο και δέχθηκε... απειλές για τη ζωή της!

Ιταλικά ΜΜΕ: «Συμφώνησε με τον Παπασταθόπουλο η Λάτσιο»

Ο Άρης συμφώνησε με τον Μήτρογλου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης