ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Τα στοιχεία που θα κρίνουν το ντέρμπι

Η επίθεση, η άμυνα και η… περίεργη πρωτιά του ΠΑΟΚ! Διαβάστε τα πιο σημαντικά στοιχεία της μεγάλης αναμέτρησης της Τετάρτης για να μη χάσετε λεπτό από τη δράση!

Main

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (13/01, 19:30), θέλοντας να δώσει… απαντήσεις, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» αισιοδοξούν να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους στο φετινό πρωτάθλημα και να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από τους ανταγωνιστές τους. Οι δύο ομάδες μάς έχουν συνηθίσει σε δυνατές αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια και οι φετινοί τους αριθμοί προμηνύουν μία ακόμα μεγάλη αναμέτρηση!

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Γκολ, γκολ γκολ!

Στα 11 από τα 12 τελευταία ματς του στο πρωτάθλημα, ο ΠΑΟΚ έχει βρει δίχτυα και μάλιστα στα 9 από αυτά έχει σημειώσει πάνω από δύο γκολ, δείχνοντας συνέπεια στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη έχει βρει δίχτυα σε όλα τα φετινά του παιχνίδια και τελευταία φορά που έμεινε στο μηδέν σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 12/07, για τα πλέι οφ της περσινής Σούπερ Λιγκ!

Oι δύο μονομάχοι της Τούμπας έχουν τις καλύτερες επιθέσεις της κατηγορίας, αν και η διαφορά μεταξύ τους είναι σημαντική: Ο Ολυμπιακός μετρά 42 συνολικά γκολ και ο ΠΑΟΚ 26, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι με διαφορά πρώτοι και στα γκολ ανά τελικές προσπάθειες, με 0.23. Εκμεταλλεύονται, δηλαδή, καλύτερα τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται. Αν το μοτίβο συνεχιστεί και στη Θεσσαλονίκη, αναμφίβολα θα παίξει τον δικό του ρόλο.

Στα πιο πρόσφατα παιχνίδια αμφότερων των μονομάχων, τα ματς δεν «κλειδώνουν» στο 1-0 ή στο 2-0. Οι  παίκτες του Μαρτίνος έχουν δει τις έξι από τις επτά τελευταίες αναμετρήσεις τους να ολοκληρώνονται με over 2.5 γκολ. Εκείνοι του Γκαρσία, από την πλευρά τους, μετρούν τρία over στα τέσσερα τελευταία. Είτε πρόκειται για επιθετικό μονόλογο Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ είτε για παιχνίδι που ο αντίπαλος σκοράρει, τα πολλά γκολ είναι ένα δεδομένο και για τους δύο.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ στην bwin! |21+

Βίοι αντίθετοι στην άμυνα

Μολονότι στην επίθεση τα πηγαίνουν καλά, η αμυντική λειτουργία έχει μόνο έναν νικητή κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός. Με εξαίρεση τα δύο σερί 2-0 με Λαμία και Αστέρα Τρίπολης, ο ΠΑΟΚ έχει δεχθεί τουλάχιστον ένα γκολ στα τελευταία του παιχνίδια. Έχει δει την εστία του να παραβιάζεται σε πέντε σερί αναμετρήσεις, ενώ συνολικά φέτος έχει δεχθεί 12 τέρματα. Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 6 γκολ παθητικό. Η διάσπαση, λοιπόν, της καλής αμυντικής λειτουργίας των φιλοξενούμενων αποτελεί ένα βασικό ζητούμενο για τον «δικέφαλο».

Παράδοση στο under στα μεταξύ τους

Αν και παραδοσιακά αποτελούν επιθετικές ομάδες, όταν έρχεται η ώρα των μεταξύ τους αναμετρήσεων τα δεδομένα αλλάζουν! Τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς «ερυθρόλευκων» και «ασπρόμαυρων» για όλες τις διοργανώσεις, ανεξαρτήτως έδρας, έχουν έρθει under 2.5 γκολ. Το παιχνίδι που… έσπασε τον κανόνα ήταν το ματς Κυπέλλου της Τούμπας τον Μάρτιο του 2020, στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 2-0, για να κάνει τελικά ο ΠΑΟΚ την ανατροπή και να φύγει με τη νίκη (3-2). Στις δύο τελευταίες αναμετρήσεις της Τούμπας για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με το ίδιο σκορ: 1-0.

Πρώτος στα δοκάρια! 

Ο ΠΑΟΚ έχει μια... ασυνήθιστη πρωτιά στα στατιστικά του ελληνικού πρωταθλήματος, καθώς είναι πρώτος στα δοκάρια, με 7 στο σύνολο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, από την πλευρά τους, έχουν δει τις προσπάθειές τους να σταματούν 4 φορές στο δοκάρι. 

bwin: ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με μεγάλες αποδόσεις και πληθώρα επιλογών! | 21

«Καθαρίζει» στο πρώτο ημίχρονο

 Η τάση του Ολυμπιακού να «πετά» τα πρώτα ημίχρονα των αγώνων του, η οποία τον συνόδευσε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, δείχνει να ανήκει στο παρελθόν. Οι παίκτες του Μαρτίνς έχουν σημειώσει τουλάχιστον ένα γκολ στα πρώτα ημίχρονα των οκτώ από τα εννέα τελευταία παιχνίδια τους, «κλειδώνοντας» από νωρίς τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει στο πρώτο 45λεπτο των αγώνων του στα τρία από τα τέσσερα πιο πρόσφατα. Μένει να δούμε αν η ομάδα που θα καταφέρει να σκοράρει πρώτη στο ντέρμπι της Τούμπας, θα πάρει και τη νίκη!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+


21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης