Premier League, Άρσεναλ-Τσέλσι 3-1: Οι «κανονιέρηδες» είναι ακόμα εδώ - Δείτε τα γκολ

Premier League, Άρσεναλ-Τσέλσι 3-1: Οι «κανονιέρηδες» είναι ακόμα εδώ - Δείτε τα γκολ

Στο δεύτερο μεγάλο ντέρμπι της Boxind Day στο Λονδίνο η ψυχωμένη Άρσεναλ επικράτησε 3-1 της Τσέλσι  - «Άπιαστο» φάουλ του Τζάκα από το ημίχρονο και γκολ... ποίημα του Σακά

lacazettealex
Νίκη... βάλσαμο! Η Άρσεναλ πήρε το λονδρέζικο ντέρμπι, επικράτησε 3-1 της Τσέλσι και ανάσανε! Για 85 λεπτά η ομάδα του Αρτέτα άφησε εκτός Emirates τον κακό της εαυτό, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα τέρματα. Στα τελευταία λεπτά το άγχος εμφανίστηκε, αλλά ο Λένο ήταν εκεί για να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί των επτά αγώνων χωρίς τρίποντο. Στους 17 βαθμούς η Άρσεναλ, στην 6η θέση οι Μπλε!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c82yvtwa88uh-sf)


Το καλύτερο α’ μέρος της Άρσεναλ!
Ηταν το καλύτερο φετινή ημίχρονο της Άρσεναλ! Τι και αν οι Gunners είχαν πολλές απουσίες βασικών, τι και αν ο Αρτέτα παρουσίασε αρκετούς νεαρούς (τρεις κάτω των 20 ετών), η ομάδα του ήταν εξαιρετική στημένη, πολύ καλή στο ανασταλτικό κομμάτι και με ουσία στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι «εγκλώβισαν» τους Μπλε, δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν και είναι χαρακτηριστικό πως η Τσέλσι είχε μόνο μια ευκαιρία, στο 13' όταν το φάουλ του Μάουντ βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού. Αντίθετα, η Άρσεναλ μετά το 20' πατούσε καλύτερα, κυκλοφορούσε σωστά και στο 25' πλησίασε στο γκολ, αλλά η απειρία του Σμιθ Ρόου της... κόστισε! Στο 33' οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Τίρνεϊ από τον Τζέιμς. Ο Λακαζέτ δεν αστόχησε κι έφτασε τα 6 γκολ στη σεζόν. Αντίδραση από την Τσέλσι; Καμία! Αντίθετα, η Άρσεναλ στο 44' με ένα εντυπωσιακό φάουλ του Τζάκα πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων! Το απίθανο είναι, πως η ομάδα του Αρτέτα είχε σημειώσει συνολικά δυο γκολ στο α' μέρος των 11 τελευταίων της αγώνων στην Premier League.

Γκολάρα Σάκα και ευκαιρίες…
Ο Λάμπαρντ έκανε πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε τον Οντόι στο ματς, αλλά η Τσέλσι γι’ ακόμα μια φορά δε βρήκε λύσεις. Η Άρσεναλ ήταν στα καλύτερά της, αφού στο 56’ ο Σάκα με ωραία ατομική ενέργεια και απίθανο τελείωμα πέτυχε το 3-0! Οι Μπλε δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν, ενώ οι Gunners με εξαιρετική κυκλοφορία θα μπορούσαν να βρουν δίχτυα τόσο στο 61’ όσο και στο 64’, αλλά και στις δυο περιπτώσεις ο Μαρτινέλι νικήθηκε από τον Μεντί. Ο Λάμπαρντ ρίσκαρε περισσότερο με την είσοδο του Χάβερτς, αλλά δεν άλλαξε κάτι. Η πρώτη ευκαιρία της ομάδας του στην επανάληψη ήρθε στο 75’, αλλά η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα πέρασε άουτ. H Αρσεναλ είχε διάθεση για περισσότερα τέρματα, πίεσε ψηλά κι έχασε καλές ευκαιρίες. Στο 83’ ο Μεντί διόρθωσε τη γκάφα του με υπέροχη επέμβαση στο σουτ του Λακαζέτ, ενώ στο 84’ η σουτάρα του Μεντί τράνταξε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια ο Γάλλος νίκησε τον Χόλντινγκ.

Λίγο έλειψε να γίνει ροντέο…
Ο κακός εαυτός της Άρσεναλ εμφανίστηκε στα τελευταία λεπτά και λίγο έλειψε να έρθουν τα πάνω κάτω. Στο 86’ ο Έιμπραχαμ με το στήθος πέτυχε το 3-1, αν και χρειάστηκε το VAR για να μετρήσει το τέρμα. Η Τσέλσι τα έπαιξε όλα για όλα και στο 88’ η κεφαλιά του Τιάγκο Σίλβα πέρασε μόλις άουτ. Οι ανασφάλειες… επέστρεψαν και η πίεση των Μπλε έφερε πέναλτι στο 91’, το οποίο και κέρδισε ο Μάουντ. Ωστόσο, ο Ζορζίνιο νικήθηκε από τον εξαιρετικό Λένο και οι ελπίδες για ανατροπή σβήστηκαν!

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγερίν, Χόλντινγκ, Μάρι, Τίρνεϊ, Ελνένι, Τζάκα, Σακά, Σμιθ – Ρόουκ (65' Γουίλοκ), Μαρτινέλι (71' Πεπέ), Λακαζέτ (90' + 2' Μουστάφι)

Τσέλσι: Μεντί, Τζέιμς, Ζούμα, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Κόβασιτς (46' Ζορζίνιο), Καντέ (74' Χάβερτς), Μάουντ, Πούλισικ, Έιμπραχαμ, Βέρνερ (46' Χάντσον – Οντόι)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Λουτράκι: Άφησε... οδηγίες για την κηδεία του, μοίρασε την περιουσία του και αυτοκτόνησε!

Ντοκουμέντo: Ο Ζολώτας περιγράφει τις αντιδράσεις για την ιστορική του ομιλία

Παπαθανάσης: Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις για το lockdown – Δύσκολη η πρόβλεψη για την εστίαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης