La Liga, Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 0-3: Ο «ιστορικός» Μέσι και η αφιέρωση στον Ουαγκέ του ΠΑΟΚ-Δείτε βίντεο

La Liga, Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα 0-3: Ο «ιστορικός» Μέσι και η αφιέρωση στον Ουαγκέ του ΠΑΟΚ-Δείτε βίντεο

Ο Μέσι σημείωσε το 644ο γκολ του με τη Μπαρτσελόνα, με το οποίο ξεπέρασε τον μύθο Πελέ στη λίστα των  σκόρερ όλων των εποχών με έναν σύλλογο

barca_messi
Με τον πολύ κεφάτο Λιονέλ Μέσι να σκοράρει και να γίνεται ο πρώτος παίκτης σε γκολ με την ίδια ομάδα, ξεπερνώντας τον Πελέ (644 έναντι 643), η Μπαρτσελόνα πέρασε με άνεση από την έδρα της «λίγης» Βαγιαδολίδ (3-0) και παρέμεινε στην πέμπτη θέση της La Liga.

Ο Κλεμάν Λενγκλέ, με κεφαλιά ύστερα από άψογη σέντρα του Μέσι, άνοιξε το σκορ στο 21΄, αφιερώνοντας το γκολ στον τρομερά άτυχο Μούσα Ουαγκέ, ο οποίος τραυματίστηκε παίζοντας για τον ΠΑΟΚ, αλλά ως γνωστόν έχει συμβόλαιο με τους Μπλαουγκράνα.




Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Μπάρτσα και νυν της Βαγιαδολίδ, Τζόρντι Μασίπ, αρνήθηκε το γκολ στον Μέσι σε τρεις περιπτώσεις, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στην κεφαλιά του Λενγκλέ, αλλά και στο κοντινό πλασέ του Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ (35'), ύστερα από σέντρα – σουτ του Ντεστ, μετά από απίθανη πάσα του (πανταχού παρόντα) Μέσι.

Ο Αργεντινός, σε μια εμφάνιση που θύμισε το ένδοξο (και όχι τόσο μακρινό) παρελθόν, έτρεχε, πίεζε, έκλεβε, μοίραζε και έδειχνε να συνεννοείται με κλειστά μάτια με τον 18χρονο Πέδρι, ο οποίος εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην Μπάρτσα.

Και οι δύο τους συνδυάστηκαν άψογα στο 65', ώστε ο Μέσι να πετύχει ένα ιστορικό γκολ, αφού νίκησε (επιτέλους) τον Μασίπ και έφτασε τα 644, ξεπερνώντας τον Πελέ ως ο παίκτης με τα περισσότερα τέρματα σε μια ίδια ομάδα.


Κλείσιμο


Ο Λέο δεν σταμάτησε εκεί, έψαξε και άλλο γκολ, είχε δοκάρι λίγο πριν από το φινάλε, με την Βαγιαδολίδ να ανεβαίνει σημαντικά στο δεύτερο 45λεπτο, αλλά να μην καταφέρνει να σκοράρει, εξαιτίας του (επίσης κεφάτου) Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν.





Βαγιαδολίδ (Σέρχιο Σάντσεθ): Μασίπ – Ερβίας, Ερνάντεθ, Χάβι Σάντσεθ (79' Σέρτζι Γκουαρδιόλα), Μαρτίνεθ – Χότα (57' Ορεγιάνα), Μίτσελ (57' Ρόκε Μέσα), Αλκαράθ, Όσκαρ Πλάνο (57' Κίκε Πέρεθ) – Βάισμαν, Μάρκος Αντρέ (48' Τόνι Βίγια).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα, Αραούχο (71' Ουμτιτί), Λενγκλέ – Ντεστ, Πιάνιτς, Ντε Γιονγκ (71' Μπουσκέτς), Τζόρντι Άλμπα (71' Ζούνιορ Φίρπο) – Μέσι, Πέδρι (81' Κοουτίνιο) – Μπρέιθγουεϊτ.

Πηγή:gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Ολυμπιακός: Στο προσκήνιο και πάλι ο Ρέαμπτσιουκ

Ζιντάν: «Με ενοχλεί που η Μπαρτσελόνα μιλάει για διαιτησία»

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-4: Φουλ για την υπεράσπιση του League Cup-Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης