Το... έχασε ο Αρτέτα: Οι δηλώσεις για την πτωτική πορεία της Άρσεναλ που κανείς δεν κατάλαβε (βίντεο)

Το... έχασε ο Αρτέτα: Οι δηλώσεις για την πτωτική πορεία της Άρσεναλ που κανείς δεν κατάλαβε (βίντεο)

Ούτε ο ίδιος ο Μικέλ Αρτέτα δεν πρέπει να κατάλαβε τι εννοούσε με την εξήγηση που έδωσε για την κάκιστη φόρμα της Άρσεναλ που βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της Premier League

arteta
Σαν άνθρωπο που τα... έχει χαμένα αντιμετωπίζουν από το μεσημέρι της Δευτέρας (21/12) οι οπαδοί των «κανονιέρηδων» -και όχι μόνο- με τον Ισπανό να δίνει μια όχι και τόσο πειστική εξήγηση για την τραγική πορεία που διαγράφει στην φετινή Premier League η ομάδα του Λονδίνου.

Κι αυτό γιατί ο πρώην συνεργάτης του Πεπ Γκουαρδιόλα ατη Μάντσεστερ Σίτι προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση βασισμένη σε ποσοστά επιτυχίας-αποτυχίας, που είτε είναι πολύ προχωρημένη για όσους έχουμε... βασικές ποδοσφαιρικές γνώσεις, είτε κάπου χάθηκε στην μετάφραση.

Για του λόγου το αληθές, οι δηλώσεις του Αρτέτα όπως τις μεταφέρουν τα βρετανικά δίκτυα:

«Πέρυσι κερδίσαμε ένα παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον ενώ είχαμε 25% πιθανότητες για να το πράξουμε, βάσει στατιστικών. Κερδίσαμε 3-2. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε 67% πιθανότητες νίκης και 9% το ενδεχόμενο της ήττας. Και χάσαμε. Χάσαμε.

Με 3% κόντρα στην Μπέρνλι και χάσαμε. Με 7% κόντρα στην Τότεναμ και χάσαμε. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να μας πάει και κάτι ακόμη για να πάρουμε αποτελέσματα, αλλά αυτό προφανώς δεν έρχεται αυτή την στιγμή. Λέγοντας αυτό, δεν έχει σημασία που χάνουμε, το μοναδικό πράγμα που έχει σημασία είναι ότι χάνουμε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και αυτό είναι που ακούμε».



Πάντως, σε κάποιες άλλες από τις δηλώσεις του, βγήκε αρκετό «ζουμί». Τα κυριότερα σημεία:

«Δεν σκέφτομαι το να αποχωρήσω γιατί θα σκεφτόμουν αρνητικά και αυτό είναι κάτι που δεν κάνω γενικά. Για την ώρα παραμένω όσο πιο θετικός γίνεται. Περνάμε πολλές δυσκολίες και το τελευταίο που θα ήθελα να σκεφτώ είναι να δημιουργηθούν κι άλλα προβλήματα στους επόμενους μήνες. Ξέρω πόσο υπεύθυνο είναι το πόστο που έχω. Δεν πιστεύω ότι περίμενε κανείς πως τα προβλήματά μας θα λυθούν μέσα σε λίγους μήνες.

Μέσα στον σύλλογο το μόνο που μου δείχνουν, που αισθάνομαι, είναι στήριξη, ενθάρρυνση και εμπιστοσύνη πως όλο αυτό θα το περάσουμε όλοι μαζί. Εγώ είμαι, πάντως, ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για τα αποτελέσματα και πρέπει να το αποδεχθώ. Δεν διαβάζω τα πάντα στα social media και αυτό συμβουλεύω να κάνουν και οι ποδοσφαιριστές μου. Δεν ξέρεις ποιος γράφει τι εκεί μέσα.

Γενικά υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι. Οι μαχητές και τα θύματα. Θέλουμε μαχητές και όχι θύματα. Ανθρώπους που θα συνεισφέρουν και θα είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για τον σύλλογο στην φάση που βρίσκεται».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων στο εμβόλιο της Pfizer

Βρετανία: Ασθενής που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό για 222 ημέρες θα κάνει Χριστούγεννα σπίτι του

Κορωνοϊός: Στο Ισραήλ ο πρώτος θάνατος ασθενούς που επαναμολύνθηκε
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης