Αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία για το «gracias negrito» ο Καβάνι

Αντιμέτωπος με βαριά τιμωρία για το «gracias negrito» ο Καβάνι

Πάνω από τρεις αγωνιστικές ενδέχεται να λείψει από τις υποχρεώσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Έντινσον Καβάνι, που κλήθηκε σε απολογία από την FA για σχόλιο σε story στο Instagram το οποίο χαρακτηρίστηκε ρατσιστικό

cavani-negrito
Μετά τη νίκη των «κόκκινων διαβόλων» επί της Σαουθάμπτον, κατά την οποία πέτυχε δύο τέρματα παίζοντας τεράστιο ρόλο στην διαμόρφωση του τελικού 2-3, ο Ουρουγουανός φορ θέλησε να ευχαριστήσει κοντινό του πρόσωπο με repost στο Instagram, χρησιμοποιώντας την λεζάντα «Gracias negrito» το οποίο μεταφράζεται: «Ευχαριστώ μαυρούλη».

Με το που ενημερώθηκε πως υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ρατσιστικό το σχόλιό του, ο Καβάνι κατέβασε το ποστ αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. «Είμαι απολύτως κατά του ρατσισμού και έσβησα το μήνυμα, μόλις μου εξήγησαν ότι μπορεί να ερμηνευτεί με διαφορετικό τρόπο. Θα ήθελα, ειλικρινά, να ζητήσω συγνώμη γι' αυτό», είχε πει ο ίδιος μεταξύ άλλων στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, ωστόσο δεν φαίνεται να έπεισε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία (FA) η οποία του απήγγειλε βαριές κατηγορίες, χαρακτηρίζοντας το ποστ (αναφερόμενη στον Κανονισμό Ε3.1) «προσβλητικό ή/και καταχρηστικό ή/και ακατάλληλο ή/και πως έφερε το παιχνίδι σε ανυποληψία».

Τέλος, γίνεται αναφορά και για τον κανονισμό Ε3.2, «καθώς (το ποστ) περιελάμβανε μια αναφορά είτε ρητή είτε υπονοούμενη σε χρώμα ή/και φυλή ή/και εθνική καταγωγή».

Ο Καβάνι έχει διορία να απολογηθεί έως τις 4 Ιανουαρίου, την ώρα που η Γιουνάιτεντ σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει πως τόσο ο σύλλογος όσο και οι ποδοσφαιριστές του «μάχονται κατά του ρατσισμού και θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με την FA, με άλλους οργανισμούς αλλά και κάνοντας τις δικές μας εκστρατίες έχοντας κατά νου αυτόν τον σκοπό. Ο Έντινσον και ο σύλλογος ξεκαθάρισαν πως δεν ήταν κακόβουλο το σχόλιο, ωστόσο παίκτης και σύλλογος θα σκεφτούν την κλήση της FA και θα απαντήσουν αναλόγως».

Ειδήσεις σήμερα

Γερμανία: Επίσημη διάψευση πληροφοριών για «επιλογή» των ασθενών με την COVID-19 που διασωληνώνονται

ΗΠΑ: Σε δημόσιο εμβολιασμό αύριο ο Μάικ Πενς και την επόμενη εβδομάδα ο Τζο Μπάιντεν

Στο «κόκκινο» της πανδημίας η Αμερική: Νέο διπλό τραγικό ρεκόρ στις ΗΠΑ- Σχεδον 31 εκατ. κρούσματα σε όλη την ήπειρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης