Στο «κόκκινο» της πανδημίας η Αμερική: Νέο διπλό τραγικό ρεκόρ στις ΗΠΑ- Σχεδον 31 εκατ. κρούσματα σε όλη την ήπειρο

Στο «κόκκινο» της πανδημίας η Αμερική: Νέο διπλό τραγικό ρεκόρ στις ΗΠΑ- Σχεδον 31 εκατ. κρούσματα σε όλη την ήπειρο

Απο επιπλοκές του κορωνοϊού σε όλη την αμερικανική ήπειρο έχουν καταλήξει 787.000 ασθενείς, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

νοαοκομεια_ηπα
Η αμερικανική ήπειρος έχει καταγράψει σχεδόν 31 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2 και 787.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, δήλωσε χθες Τετάρτη η Καρίσα Ετιέν, η διευθύντρια του τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το οποίο είναι αρμόδιο για αυτή την περιφέρεια.

Στη Λατινική Αμερική, η Βραζιλία και η Κολομβία είναι τα δύο κράτη τα οποία καταγράφουν το τελευταίο διάστημα τους υψηλότερους αριθμούς νέων μολύνσεων, σύμφωνα με την ίδια.

Ωστοσο οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής συνεχίσουν να καταρρίπτουν τα αρνητικά ρεκορ το ένα μετά το άλλο. Χθες κατέγραψαν διπλό τραγικό ρεκόρ 3.700 και πλέον θανάτων ασθενών με την COVID-19 και 250.000 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η χώρα είναι αντιμέτωπη με τρομακτική αναζωπύρωση της πανδημίας εδώ και πάνω από έναν μήνα. Περίπου 113.000 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε αμερικανικά νοσοκομεία, σύμφωνα με τα δεδομένα του υπουργείου Υγείας των ΗΠΑ. Πρόκειται, και σε αυτή την περίπτωση, για τον υψηλότερο αριθμό που έχει καταγραφεί ποτέ από την εκδήλωση της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια.

Τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως μετράει το Μεξικό.Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 10.297 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 670 ασθενείς με την COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα έχει φθάσει ως εδώ τους 115.769 νεκρούς επί συνόλου 1.277.499 καταγεγραμμένων μολύνσεων, κατά τα επίσημα στοιχεία.



Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Σκέψεις για τοπικά lockdown πριν τις γιορτές - Στο τραπέζι νέα μέτρα για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα πανδημίας

Κορωνοϊός: «Φως στην άκρη του τούνελ» από τη μείωση των κρουσμάτων - Στο «κόκκινο» ο αριθμός των διασωληνωμένων

Καβάλα: Σοκ από την ιατροδικαστική έκθεση για τον 42χρονο επιχειρηματία - «Χτυπήθηκε πισώπλατα!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ