Champions League, Ολυμπιακός-Πόρτο: Νίκη για την ευρωπαϊκή του συνέχεια

Champions League, Ολυμπιακός-Πόρτο: Νίκη για την ευρωπαϊκή του συνέχεια

Ολυμπιακός-Πόρτο απόψε στις 22:00 (Cosmote Sports 2 HD)- Τα πλάνα Μαρτίνς και Κοσνεϊσάο και η προιστορία των δύο ομάδων

5152073
Την συνέχεια του στην Ευρώπη διεκδικεί o Ολυμπιακός κόντρα στην Πόρτο στο Καραϊσκάκη απόψε στις 22:00 (Cosmote Sports 2 HD) για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League.

Οι «ερυθρόλευκοι» τερματίζουν στην 3η θέση και συνεχίζουν στο Γιουρόπα Λιγν μόνο αν κερδίσουν τους «Δράκους» στο Φάληρο για να μην χρειαστεί να ασχοληθούν τι θα γίνει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου στην Αγγλία οπού η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Μαρσέιγ, αλλιώς θέλουν τουλάχιστον το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα φέρουν οι Μασσαλοί στο Μάντσεστερ, αφού υπερτερούν της γαλλικής ομάδας σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Μαρτίνς: «Όπως με Μίλαν και Ερυθρό Αστέρα»

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη τύπου εμφανίστηκε σίγουρος πως η ομάδα του θα προκριθεί στους «32» του Europa League , όπως είχε κάνει κατά το παρελθόν και με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ.

«Τότε πίστευα πολύ, με Μίλαν, Ερυθρό Αστέρα και Άρσεναλ, το ίδιο μπορώ να δηλώσω και τώρα. Πρέπει να κάνουμε λιγότερα ατομικά λάθη από όσα έχουμε κάνει μέχρτι τώρα στον όμιλο και να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Έτσι θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Γνωρίζουμε την ποιότητα του ρόστερ της Πόρτο. Δεν γνωρίζουμε ποιους θα επιλέξει και αυτό είναι μειονέκτημα. Έχουμε χάσει παίκτες λόγω τραυματισμών και κορωνοϊού και αυτό δυσκολεύει την προετοιμασία. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα κάνουμε καλό παιχνίδι και έχουμε ποιότητα για να περάσουμε», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός των Πειραιωτών.

Συνέντευξη Τύπου (Ολυμπιακός - Πόρτο) / Press Conference (Olympiacos - FC Porto)



Τα πλάνα του Μαρτίνς

Κλείσιμο
Ο Μαρτίνς που στάθηκε στο… χτύπημα του κορωνοϊού στην ομάδα του και στις αρκετές απουσίες δεν μπορεί να υπολογίζει στους Χασάν, Μπρούμα, Βαλμπουενά και Ντρέγκερ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός προσανατολίζεται να παρατάξει την ομάδα με διάταξη 4-3-3 με το Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισε και Χολέμπας στην άμυνα, τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά και Καμαρά στη μεσαία γραμμή, ενώ μπροστά τους θα βρισκονται Φορτουνης, Βρουσάι ή Μασούρας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπι.
Θυμίζουμε ότι εκτός ευρωπαϊκής λίστας είναι οι Τ. Σίλβα (χαφ), Κάιπερς (επ/κος), Λοβέρα (χαφ) και Μπρούνο (μπακ-χαφ).

Η προπόνηση πριν την Πόρτο! / Training ahead of the match against FC Porto!



Κονσεϊσάο : «Δεν μας αρέσει να χάνουμε ούτε στην προπόνηση»!

Από την άλλη πλευρά η Πόρτο μετά τη λευκή ισοπαλία στο Μάντσεστερ εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Champions League για 4η φορά στις ισάριθμες τελευταίες παρουσίες της στους ομίλους, όμως σύμφωνα με τον προπονητή της Σέρτζιο Κοσνεϊσάο δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορη στο Καραϊσκάκη.
«Οι παίκτες πρέπει να βρίσκουν κίνητρο για κάθε παιχνίδι. Ως ομάδα, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε τώρα που προκριθήκαμε. Είναι σημαντικό μας. Οταν ο διαιτητής σφυρίξει τη σέντρα, δεν σε νοιάζει αν έχεις προκριθεί ή όχι. Δεν μας αρέσει να χάνουμε. Θα παίξουμε για την ιστορία της Πόρτο, αλλά και για να προσφέρουμε βαθμούς στην Πορτογαλία στο ειδικό ranking της ΟΥΕΦΑ», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός των «Δράκων»




Τα πλάνα του Κονσεϊσάο

Για τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό ο Κονσεϊσάο θα έχει στη διάθεσή του και τον Γκούγιτς που εξέτισε την ποινή του και τον Πέπε που φαίνεται πως ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του, αλλά και τον Λουμ που βγήκε από την καραντίνα. Είναι πιθανό να ξεκουράσει τον Κορόνα, ο οποίος προέρχεται απο τραυματισμό. Εκτός μένει για ακόμα ένα ματς ο πρώην ερυθρόλευκος Μαρκάνο.

Σύμφωνα με τα πορτογαλικά μέσα ο Κονσεϊσάο αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του στο Φάληρο με διάταξη 4-2-3-1 και τους Μαρτσεσίν – Νανού, Λέιτε, Σαρ, Ζαϊντού – Γκρούγιτς, Ουρίμπε - Ντίας, Φ. Αντερσον, Ναγκατζίμα – Τ. Μαρτίνεθ

Η προϊστορία των δυο ομάδων

Αυτό θα είναι το 19ο παιχνίδι του Ολυμπιακού με Πορτογαλική ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να μετρούν 8 νίκες, 2 ισοπαλίας και 8 ήττες, έχοντας πάρει την πρόκριση 4 φορές (3 από όμιλο, 1 σε νοκ άουτ), μια φορά την τρίτη θέση σε όμιλο του Champions League και 4 φορές αποκλείστηκαν (2 σε όμιλο, 2 σε νοκ άουτ).

Ο αποψινός αγώνας θα είναι ο 8ο απέναντι στους «Δράκους» . Πρώτη φορά που ο δυο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν το 1997 σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 με γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου εντός έδρας, το οποίο είχε ψηφιστεί καλύτερο της χρονιάς στη διοργάνωση και ηττήθηκε με 2-1 στην Πορτογαλία.

1997-09-17 ΟΣΦΠ-ΠΟΡΤΟ=1-0 CH.L


Ένα χρόνο μετά, στο Πόρτο, οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρώτη τους εκτός έδρας ισοπαλία με 2-2 και στον επαναληπτικό είχαν νικήσει με 2-1.

Το 1999-2000, ο Ολυμπιακός τίθεται ξανά αντιμέτωπος με την Πόρτο, και ενώ γνωρίζει την ήττα με 2-0 στο «Ντραγκάο», στο ΟΑΚΑ θα νικήσει ξανά με 1-0 με γκολ και πάλι του Στέλιου Γιαννακόπουλου, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου. Στο πρόσφατο παιχνίδι των δυο ομάδων στη Πορτογαλία για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 με γκολ των Βιέιρα στο 11′ και ο Ολιβέιρα στο 85′







Η...κόντρα Μαρτινς-Κοσνεϊσάο


Ο Πέδρο Μαρτίνς γνωρίζει πολύ καλά τον Σέρτζιο Κονσεϊσάο, καθώς οι δύο Πορτογάλοι έχουν βρεθεί στο παρελθόν 15 φορές αντιμέτωποι, με τον νυν προπονητή της Πόρτο να έχει νικήσει τον συμπατριώτη του 8 φορές, τον τεχνικό του Ολυμπιακού 4 φορές, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.

Η τελευταία νίκη του Μαρτίνς επί του Κονσεϊσάο, ήταν όταν ο νυν προπονητής του Ολυμπιακού βρισκόταν στο τιμόνι της Ρίο Άβε. Στις 11 Απριλίου 2016 επικράτησε της Βιτόρια Γκιμαράες του Κονσεϊσάο 2-0, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος Πορτογαλίας. Η πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2012 όταν ο Μαρτίνς με τη Μαρίτιμο επικράτησε της Ολανένσε του Κονσεϊσάο. Ήταν τα πρώτα βήματα και των δύο στην κορυφαία κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου.


Ο Γερμανός διαιτητής επιστρέφει στο Καραϊσκάκη μετά από 7 χρόνια

Τον Φέλιξ Μπριχ, όρισε η UEFA για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πόρτο, με τον Γερμανό διαιτητή να επιστρέφει στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" μετά από 7 χρόνια για να διαιτητεύσει παιχνίδι των «ερυθρολεύκων». Το 2013 ήταν παρών στην βαριά εντός έδρας ήττα των Πειραιωτών από την Παρί Σεν Ζερμέν με σκορ 1-4.

felix_brych


Τους Πορτογάλους ο Μπριχ τους έχει διευθύνει σε 5 παιχνίδια τους με τους «Δρακους» να μετρούν τρεις νίκες κόντρα σε Αθλετικ Μπιλμπάο, Σαχτάρ και ΑΠΟΕΛ, μία ισοπαλία με τη Ντιναμό στο Κίεβο και μια ήττα το 2017 από τη Γιουβέντους με 2-0 στο Πόρτο.

Ο Γερμανός ρέφερι ανήκει στην Elite κατηγορία των διαιτητών της UEFA, με παρουσία το 2014 στον τελικό του Europa League, ανάμεσα στη Σεβίλλη και την Μπενφίκα, αλλά και στα δύο τελευταία Μουντιάλ της Βραζιλίας (2014) και της Ρωσίας (2018).

Ο Φέλιξ Μπριχ, έχει επίσης σφυρίξει αγώνα του Παναθηναϊκού (Παναθηναϊκός-Ρέιντζερς 1-1 το 2008 και Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-3 το 2009), του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Μπενφίκα 1-4 το 2018) και της Ελλάδας (Βέλγιο-Ελλάδα 1-1 το 2017).

Βοηθοί του στο ματς της Τετάρτης, θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρκ Μπορς και Στέφαν Λουπ, ενώ στο VAR θα είναι οι Μάρκο Φριτς και Χαρμ Όσμερς. Τέταρτος ορίστηκε ο Λιθουανός Ντονάτας Ρούμσας.


Ειδήσεις σήμερα

Φαν'τ Σχιπ: «Φυσικά και στόχος μας είναι η πρόκριση για την τελική φάση»

Ρομέν Γκροζάν: «Σκέφτηκα τα παιδιά μου και είπα όχι, δεν θα πεθάνω τώρα»

Η σούπερ σέξι σύζυγος του Τζον Τέρι και τα γενέθλια των 40 χρόνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης