Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας: «Ξεκάθαρα ρατσιστικό, καμία άλλη ερμηνεία»

Πρόεδρος αντιρατσιστικού συμβουλίου Ρουμανίας: «Ξεκάθαρα ρατσιστικό, καμία άλλη ερμηνεία»

Ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι το το «negru» που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ στον Γουεμπό,  είναι ξεκαθάρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία

epeisodia_paris_2
Απίστευτο περιστατικό στο Παρίσι στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Μπασάκσεχιρ που στοιχειοθετεί προφανές σκηνικό στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Οι άνθρωποι της τουρκικής ομάδας αποχώρησαν στο 18' από το παιχνίδι σε ένδειξη διαμαρτυρίας, κατηγορώντας τον 4ο διαιτητή για ρατσιστική επίθεση στον μαύρο βοηθό προπονητή του Μπουρούκ.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται οι άνθρωποι της Μπασάκ, ο Ρουμάνος 4ος διαιτητής, Σεμπάστιαν Κολτέσκου αποκάλεσε «νέγρο» τον Καμερουνέζο βοηθό προπονητή της ομάδας, Πιέρ Γουεμπό και αφού τον προκάλεσε τον απέβαλε από το παιχνίδι.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7nq9498vtd5-sf)


Κάποιος από τη διαιτητική ομάδα (ήταν όλοι Ρουμάνοι) προσπαθούσε να εξηγήσει πως είναι πρόβλημα της ρουμανικής γλώσσας και πως το "Ala negru", δηλαδή το "τον μαύρο", που χρησιμοποίησε ο Κολτσέσκου, δεν ήταν ρατσιστικό.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο πρόεδρος του αντιρατσιστικού συμβουλίου της Ρουμανίας υποστήριξε ότι αυτό που είπε ο Ρουμάνος διαιτητής του Παρί - Μπασακσεχίρ στον Γουεμπό είναι ξεκαθάρα ρατσιστικό και πως δεν υπάρχει καμία άλλη ερμηνεία.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: ''Είναι ρατσισμός χωρίς καμία δυνατότητα ερμηνείας. Θα μπορούσε να έχει αναγνωρίσει τον προπονητή με τόσες πολλές άλλες λεπτομέρειες και να αγνοήσει το χρώμα του".

Ειδήσεις σήμερα

Φαν'τ Σχιπ: «Φυσικά και στόχος μας είναι η πρόκριση για την τελική φάση»

Ρομέν Γκροζάν: «Σκέφτηκα τα παιδιά μου και είπα όχι, δεν θα πεθάνω τώρα»

Η σούπερ σέξι σύζυγος του Τζον Τέρι και τα γενέθλια των 40 χρόνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης