Europa League, ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4: Ήττα-«ταφόπλακα» και αποκλεισμός - Δείτε τα γκολ

Europa League, ΑΕΚ-Μπράγκα 2-4: Ήττα-«ταφόπλακα» και αποκλεισμός - Δείτε τα γκολ

 Εφιάλτης Νο2 για την ΑΕΚ, καθώς μια βδομάδα μετά το κάζο από την Ζόρια, ηττήθηκε με 4-2 από την Μπράγκα στο ΟΑΚΑ κι αποκλείστηκε και επίσημα από τη συνέχεια στο Europa League  - Η Ένωση δεν μπήκε ποτέ στο ματς αφού στο 9' έχανε με 0-2! Ολιβέιρα και Βασιλαντωνόπουλος τα «κιτρινόμαυρα» γκολ

livaja_braga
«Αντίο» και στις μαθηματικές ελπίδες που της είχαν απομείνει για πρόκριση είπε η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας την ήττα με 2-4 από την Μπράγκα, που ήταν και η τέταρτη στα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ένωσης στον όμιλο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jey55kwos1-sf)


Η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ ήταν για ακόμη μια φορά η αμυντική της λειτουργία με την Μπράγκα να σκοράρει τρεις φορές στο πρώτο μέρος με τους Τόρμενα (7'), Εσγκάιο (9') και Ρικάρντο Όρτα (45') τελειώνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Η Ένωση είχε μειώσει στο 31' με τον Ολιβέιρα, ο οποίος νωρίτερα είχε σπαταλήσει μια ανεπανάληπτη ευκαιρία σε κενή εστία. Στο δεύτερο μέρος η Μπράγκα βρήκε και ένα τέταρτο γκολ με τον MVP της αναμέτρησης τον Γκαλένο στο 83', ενώ ο Βασιλαντωνόπουλος ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση των 90' διαμόρφωσε απλά το τελικό 2-4.

Με 4-2-3-1 η ΑΕΚ και τις αναμενόμενες αλλαγές ο Καρέρα
Ο Μάσιμο Καρέρα παρέταξε το σχήμα που είχε δοκιμάσει στην τελευταία προπόνηση στα Σπάτα και με τα πρόσωπα που είχε στο μυαλό του. Ένα 4-2-3-1 δηλαδή με τον Χνιντ να επιστρέφει στο κέντρο της άμυνας πλάι στον Νεντελτσιάρου, με τους Ινσούα και Μπακάκη στα πλάγια της αμυντικής γραμμής και Τσιντώτα στο τέρμα. Ο Γαλανόπουλος ήταν με τον Σιμόες τα δύο χαφ, καθώς ο Κρίστιτσιτς έμεινε εκτός με ενοχλήσεις, και ο Μάνταλος σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Οι Λιβάια και Αλμπάνης ήταν στα δύο άκρα και ο Ολιβέιρα επέστρεψε στην κορυφή της επίθεσης. Ανάλογο σχηματισμό επέλεξε, όπως αναμενόταν, και ο Κάρλος Καρβαλιάλ ο οποίος έβαλε ό,τι καλύτερο διέθετε στην επίθεση με τους Γκαλένο και Ρικάρντο Όρτα στα άκρα και τον Παουλίνιο στην κορυφή.

Εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο, αμυντική λειτουργία για θλίψη και 1-3!
Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν... εφιαλτικό για την Ένωση καθώς η Μπράγκα με εξαιρετικό passing game σε δύο ευκαιρίες σκόραρε δύο γκολ εκμεταλλευόμενη την αδιανόητη αδράνεια της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων. Αρχικά στο 7' ο Σεκέιρα σε «κομπίνα» από εκτέλεση κόρνερ έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, ο Χνιντ... κοίταζε με τα μάτια τον Τόρμενα και αυτός έβαλε την προβολή κάνοντας το 0-1.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jcnfmtb989-sf)


Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ της Μπράγκα, όταν ο Γκαλένο «άδειασε» τον Μπακάκη, έφερε συρτά την μπάλα στην περιοχή, αυτή πέρασε μέσα από τα πόδια του Τσιντώτα και ο Εσγκάιο που είχε «τρυπώσει» την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-2!

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jcqt5l66ax-sf)


Η ΑΕΚ έπρεπε να συνέλθει από το σοκ και το κατάφερε, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 19' ο Ολιβέιρα έχασε αυτά που δεν... χάνονται όταν ο Αλμπάνης έπειτα από κλέψιμο του Γαλανόπουλου και πάσα του Μάνταλου τον βρήκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πορτογάλος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ! Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάια έπιασε την κεφαλιά και ο Ματέους εντυπωσιακά έβγαλε σε κόρνερ! Στο 31' όμως ήρθε η μείωση του σκορ. Ο Τόρμενα γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Μπρούνο Βιάνα, ο Ολιβέιρα κυνήγησε την φάση, έκλεψε, πέρασε τον Ματέους και σε άδεια εστία έκανε το 1-2.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jd6ly9g5ft-sf)


Η Ένωση πάταγε καλύτερα πλέον, έχοντας ξεπεράσει το... ναυάγιο του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο ακόμα μια κάκιστη αμυντική αντίδραση έφερε και το τρίτο γκολ της Μπράγκα με τη συμπλήρωση του 45λεπτου. Ρικάρντο Όρτα και Γκαλένο συνδυάστηκαν, ο δεύτερος πέρασε πάλι τον Μπακάκη και γύρισε στον Όρτα που πλάσαρε και έγραψε το 1-3, καθώς ο Τσιντώτας δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jdhl2atkfl-sf)


Απλά «σφραγίστηκε» και τυπικά ο αποκλεισμός, πήρε χρόνο ο Λιβάι Γκαρσία
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Καρέρα πέρασε τον Βασιλαντωνόπουλο στη θέση του Μπακάκη, ο οποίος είχε τεράστιο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Γκαλένο. Η ΑΕΚ πάτησε σε δύο τρεις περιπτώσεις στα αντίπαλα καρέ και έβγαλε μια φάση με γυριστό του Ολιβέιρα στο 51' έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο. Από την άλλη η πορτογαλική ομάδα είχε ρίξει ρυθμούς, περιμένοντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Καρέρα πέρασε στο ματς τους Ανσαριφάρντ και Τάνκοβιτς αντί των Ολιβέιρα και Αλμπάνη τόσο για να φρεσκάρει την επίθεσή του, όσο και για να τους δώσει ρυθμό ενόψει Παναθηναϊκού.

Οι κιτρινόμαυροι πάντως δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, με την Μπράγκα να συνεχίζει τη συντήρηση δυνάμεων καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, έχοντας και μια τελική με τον εξαιρετικό Γκαλένο στο 73' την οποία μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας. Ένα λεπτό αργότερα ο Λιβάι Γκαρσία έκανε την επανεμφάνισή του μετά από δύο μήνες όπως αναμενόταν, παίρνοντας τη θέση του Μάνταλου για να πάρει κι αυτός ρυθμό. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε με μείωση του σκορ έπειτα από κόρνερ του Λιβάια και κεφαλιά του Χνιντ, με τον Ματέους να μπλοκάρει εντυπωσιακά.

Στο 83' ωστόσο ήρθε και το τέταρτο γκολ της Μπράγκα που ολοκλήρωσε τον περίπατό της στην Αθήνα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΚ, ο Γκαλένο με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-4.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jemy9uy7zd-sf)


Στο 87' ο Τσιντώτας γλίτωσε το πέμπτο τέρμα σταματώντας τον Ρικάρντο Όρτα, με την ΑΕΚ δύο λεπτά αργότερα να βρίσκει ένα δεύτερο γκολ με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος με ένα σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-c7jeqn1gcdzd-sf)


*Ο Ινσούα συμπλήρωσε κάρτες καιν θα χάσει την εκτός έδρας αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τη Λέστερ.

MVP: Ο Γκαλένο με δύο ασίστ, ένα γκολ και με εξαιρετικές κινήσεις από την αριστερή πλευρά ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης. Ήταν πραγματικά ασταμάτητος, κάνοντας ό,τι ήθελε από τα αριστερά.

Στο ύψος του: Ο Γαλανόπουλος με την επιστροφή του στην ενδεκάδα έκανε ένα σταθερό ματς. Ήταν σε όλους τους χώρους με αρκετό τρέξιμο, έκοβε και έκλεβε ενώ βοηθούσε και δημιουργικά.

Αδύναμος κρίκος: Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν σε... θαλασσοταραχή. Αλλά ο πιο αδύναμος ήταν ο Μπακάκης, ο οποίος δεν μπορούσε με τίποτα να σταματήσει τον Γκαλένο από την πλευρά του. Έτσι προήλθαν τα δύο από τα τρία γκολ της Μπράγκα στο πρώτο μέρος.

Η γκάφα: Έγιναν αρκετές στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ, αλλά η μεγαλύτερη ήταν στην επίθεση με τη χαμένη ευκαιρία του Ολιβέιρα σε κενή εστία! Και η Μπράγκα είχε τη δικιά της πάντως στο γκολ του Ολιβέιρα με την ασυνεννοησία των Τόρμενα και Μπρούνο Βιάνα.

Το στραγάλι: Ο Βούλγαρος ρέφερι Καμπάκοφ είχε μια καλή διαιτησία, μοιράζοντας σωστά τις κίτρινες όποτε χρειάστηκε.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ πλήρωσε το εφιαλτικό πρώτο δεκάλεπτο και την γενικότερη κάκιστη αμυντική της λειτουργία σε ακόμα ένα παιχνίδι. Μετά το σοκ του πρώτου δεκαλέπτου αντέδρασε παράγοντας ευκαιρίες, ωστόσο η άμυνα... έμπαζε από τα δεξιά της Ένωσης και το ματς είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο μέρος. Ο Καρέρα έκανε τις αναμενόμενες αλλαγές στην ενδεκάδα έχοντας και το κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή. Ουσιαστικά σε αυτό είχε επικεντρωθεί κυρίως η ΑΕΚ πριν το ματς καθώς η διεκδίκηση του τίτλου αποτελεί προτεραιότητα, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει ότι η ευρωπαϊκή παρουσία της Ένωσης στον όμιλο δεν ήταν απογοητευτική. Η Ένωση είπε και τυπικά «αντίο» στην Ευρώπη, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό και καλείται πλέον να τα δώσει όλα για τη διεκδίκηση του τίτλου στο υπόλοιπο της σεζόν. Αλλά πρωτίστως θα πρέπει να διορθώσει την αμυντική της λειτουργία, η οποία γέμισε... θλίψη!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μπακάκης (46' Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (74' Γκαρσία), Αλμπάνης (60' Τάνκοβιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (60' Ανσαριφάρντ)

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Σεκέιρα, Τόρμενα, Μπρούνο Βιάνα (46' Κάρμο), Εσγκάιο, Κάστρο (78' Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57' Φρανσέρτζιο), Μεντέιρος (57' Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα, Γκαλένο, Παουλίνιο (70' Γκιλιέρμε)

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός για το υπόλοιπο του 2020 ο Χάαλαντ

Έφτασε τα 750 γκολ ο Κριστιάνο Ρονάλντο - Δείτε τα όλα σε βίντεο

«Βόμβα» Νεϊμάρ: «Του χρόνου θέλω να παίζω ξανά με τον Μέσι»!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης