Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 79-72: Επίδειξη ισχύος από τους Καταλανούς

Euroleague, Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης 79-72: Επίδειξη ισχύος από τους Καταλανούς

Αρνητικό ρεκόρ στο ξεκίνημα για τη «βασίλισσα» με μία νίκη και τέσσερις ήττες

asket_barca
Η Μπαρτσελόνα παρατάχθηκε στο Clásico δίχως τον Νίκολα Μίροτιτς όμως έκανε ασύλληπτο πρώτο ημίχρονο κι εν τέλει επικράτησε της Ρεάλ με 79-72. Αρνητικό ρεκόρ 1-4 για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε κακό φεγγάρι πραγματοποιώντας το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορίας της επί ημερών του Πάμπλο Λάσο στην άκρη του πάγκου, μετρώντας μόλις μια νίκη έπειτα από πέντε αγωνιστικές!

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα που παρατάχθηκε χωρίς τον Νίκολα Μίροτιτς, έκανε επίδειξη ισχύος στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε με +21 στο ημίχρονο κι εν τέλει πανηγύρισε τη νίκη στο Clásico.

Ο αγώνας

Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στην πρώτη περίοδο της αναμέτρησης στο Palau Blaugrana, εκεί όπου ο Κόρι Χίγκινς διαμόρφωσε το 14-11 και ο Κάιλ Κούριτς με 2/2 βολές έκανε το 18-14 με το οποίο ολοκληρώθηκε το δεκάλεπτο. Εν συνεχεία οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μπήκαν με τη βελόνα στο... κόκκινο, μετατρέποντας το εύθραυστο 25-21 στο 12' στο 48-27 του ημιχρόνου!

Σε αυτό το διάστημα οι Μαδριλένοι ευστόχησαν σε μόνο ένα σουτ εντός πεδιάς με τον Γκαρούμπα (33-25, 15:20) ενώ οι «μπλαουγκράνα» έκαναν επιμέρους σκορ 30-13, έχοντας 60-14 στην αξιολόγηση! Στο μεσοδιάστημα, ο Μπράντον Ντέιβις ήταν εκείνος που ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (32-21) και ο Χίγκινς διαμόρφωσε το σκορ του ημιχρόνου απέναντι στη Ρεάλ που φαινόταν να τα έχει χαμένα!

Κλείσιμο
Ακολούθως ο Χίγκινς διατήρησε τη διαφορά στο +21 (52-31, 23:11) ενώ η «Βασίλισσα» προσπάθησε να αντιδράσει, βρήκε ρυθμό στην επίθεση και μείωσε σε 60-50 με τον Γκαρούμπα, ρίχνοντας την παραγωγικότητα των Καταλανών και κλείνοντας την τρίτη περίοδο στο 64-52. Ο Σέρχιο Γιουλ το πήρε πάνω του και με ατομικές ενέργειες μείωσε σε 74-68 στο 1:40 για το τέλος. Παρ' όλα αυτά η Μπαρτσελόνα άντεξε στην πίεση κι επικράτησε με σκορ 79-72.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μπαρτσελόνα σούταρε με 62.2% στο δίποντο (23/37), κυριάρχησε σε όλες τις επιμέρους στατιστικές κατηγορίες κι έχτισε από νωρίς διαφορά ασφαλείας.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπράντον Ντέιβις μέτρησε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 τάπες σε 28:02.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ράντολφ έπαιξε μόλις 2:49, ο Λαπροβίτολα έμεινε στο μηδέν και ο Ταβάρες είχε μόλις 6 πόντους με 2/5 σουτ.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο πιτσιρικάς Σέρχι Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 7 πόντους και 9 ριμπάουντ στα 31:07 που έμεινε στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ ΚΛΕΙΔΙ: Η εμφάνιση της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Ρεάλ την κατάρρευση στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Μπαρτσελόνα τα «νεκρά» διαστήματα που επέτρεψαν στους Μαδριλένους να μαζέψουν τη διαφορά στο φινάλε και να μείνουν στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 18-14, 48-27, 64-52, 79-72.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα: 

Europa League: Ο Κεμάλ Ρουφ έβαλε γκολ από τα 50 μέτρα και έγραψε ιστορία (βίντεο)

Συναντήσεις FIFA-UEFA και Κλάτενμπεργκ με τους Big-4

Παναθηναϊκός: Ο Μπόλονι ετοιμάζει τον Μαουρίσιο για βασικό


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης