Πέδρι: Ο 17χρονος «νέος Ινιέστα» απορρίφθηκε από την Ρεάλ και γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα

Πέδρι: Ο 17χρονος «νέος Ινιέστα» απορρίφθηκε από την Ρεάλ και γράφει ιστορία με την Μπαρτσελόνα

Ο 17χρονος Πέδρι ζει το δικό του ποδοσφαιρικό όνειρο, αφού στο ντεμπούτο του στο Champions League, σκόραρε το τέταρτο γκολ της Μπαρτσελόνα - Τα πρώτα του βήματα στη Λας Πάλμας, ο Αντρές Ινιέστα και η απόρριψή του από τη Ρεάλ

pedri2232
Η ζωή του νεαρού Πέδρι θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι που ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων «in media res».

Ένα βράδυ του Οκτωβρίου στο Καμπ Νου ο μόλις 17 ετών Πέδρο Γκονζάλεθ Λόπεθ ή κατά κόσμον Πέδρι κλήθηκε να γράψει το πρώτο μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της ζωής του. Στο 63' λεπτό της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Φερεντσβάρος, ο μικρόσωμος άσος μπήκε ως αλλαγή του συνομίληκου του Ανσού Φατί, καταφέρνοντας μάλιστα να σκοράρει το τέταρτο γκολ των Καταλανών.

Οι μπλαουγκράνα πέρασαν έτσι στα... κιτάπια των ρεκόρ για μια ακόμη φορά, καθώς έγιναν η πρώτη ομάδα στα χρονικά του Champions League με δύο 17χρονους σκόρερ στο ίδιο ματς.




Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Λας Πάλμας

«Είναι ο νέος Ινιέστα, έχει φοβερή ντρίμπλα, είναι απίστευτα τεχνίτης»

Γεννημένος στις 25 Νοεμβρίου του 2002 στην πόλη Tegueste του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού της Τενερίφης υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στα 16 του χρόνια στην Λας Πάλμας. Το ισπανικό κλαμπ αγωνιζόταν στη Segunda Division με τον ταλαντούχο πιτσιρικά να καταγράφει 36 συμμετοχές με 4 γκολ και 6 ασίστ υπό τις οδηγίες του ποδοσφαιρικού του μέντορα Πέπε Μελ.

Κλείσιμο
Μάλιστα, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2019 στην αναμέτρηση κόντρα στην  Sporting Gijon,  κατέστη ο νεότερος σκόρερ στα χρονικά της ομάδας (16 ετών, 9 μηνών και 23 ημερών), ξεπερνώντας τον προκάτοχο του ρεκόρ Ορλάντο Σουάρεζ. 

UD-Las-Palmas


Διεθνής με την u19 της Ισπανίας το φυσικό του ταλέντο, η ευελιξία, οι πολλαπλές θέσεις που μπορεί να καλύψει στην επίθεση, μα κυρίως η ποδοσφαιρική του φαντασία, τον κατέστησαν πόλο έλξης της Μπαρτσελόνα, η οποία και τον απέκτησε το περσινό καλοκαίρι από την Λας Πάλμας έναντι 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το όνομα του βρέθηκε στις μεταγραφικές λίστες ομάδων όπως η Τσέλσι και η Ίντερ, με τους μπλαουγκράνα ωστόσο να είναι αυτοί που κατάφεραν να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του.

pedri_sign

Η απόρριψη από την Βασίλισσα και η νέα... αρχή

«Όταν η συνέχεια γίνεται ζόρικη, οι ζόρικοι... συνεχίζουν» θα δηλώσει αφοπλιστικά ο Τζον Κένεντι και πράγματι στην περίπτωση του νεαρού από τα Κανάρια Νησιά η απόρριψη από ένα κορυφαίο κλαμπ δεν στάθηκε τροχοπέδη στην επίτευξη των ονείρων του.

Συγκεριμένα, πριν από δύο χρόνια βίωσε την απόρριψη από τους ανθρώπους της Ρεάλ Μαδρίτης όταν δοκιμάστηκε στο εκπαιδευτικό της συγκρότημα Valdebebas.  «Πριν από δύο ή τρία χρόνια, είχα πάει για δοκιμαστικά στη Ρεάλ. Ήμουν εκεί για μια εβδομάδα και τελικά με απέρριψαν. Μου είπαν να συνεχίσω να δουλεύω, διότι δεν ήμουν το είδος του παίκτη που έψαχναν».

pedri_young


Η θεϊκή μοίρα του ποδοσφαίρου τον έφερε στην αγκαλιά της Μπαρτσελόνα, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα παιδικό του όνειρο όπως θα παραδεχτεί και ο ίδιος.  «Τους παρακολουθώ από τότε που ήμουν παιδί, μου αρέσει το είδος του ποδοσφαίρου που παίζουν και νομίζω ότι θα μπορέσω να ταιριάξω. Ο Μέσι είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Ένιωσα φοβερός άγχος όταν τον πρωτοείδα».

NEW SIGNING PEDRI CAN'T WAIT to meet MESSI & SQUAD (Presented by Rakuten)


Ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα ήταν βέβαια ο Αντρές Ινιέστα όπως και ο Μίκαελ Λάουντρουπ, στοιχεία των οποίων φαίνεται να έχει ενσωματώσει και στο δικό του στιλ παιχνιδιού. Η ασίστ που έδωσε στον Αντουάν Γκριεζμάν στο παιχνίδι απέναντι στην Χετάφε, θαρρείς στρωμένη από τα πόδια του Δανού θρύλου, είναι άλλωστε μια απόδειξη πως τα βίντεο που παρακολουθούσε μετά μανίας υπό το βλέμμα του πατέρά του όχι απλώς έπιασαν τόπο... Στην πραγματικότητα, ήταν ένα πρώιμο μέσο για να καταστεί  κοινωνός στην απόλυτη ποδοσφαιρική μέθεξη. 

familia_pedri



Η ποδοσφαιρική άνδρωση σε απόλυτη συμμετρία με την νεανική ανεμελιά

Η βραδιά στο Καμπ Νου υπήρξε ωστόσο σημαδιακή και για ακόμη έναν λόγο, αυτόν της... ταπεινότητας που επέδειξε ο 17χρονος. Ο φωτογραφικός φακός τον «συνέλαβε» να πηγαίνει στο γήπεδο πριν την αναμέτρηση, με τα πράγματά του σε... σακούλα από σούπερ μάρκετ!



Σαν να μην έφτανε αυτό, αποχώρησε με... ταξί για το σπίτι του, καθώς ενηλικιώνεται τον Νοέμβριο και ακόμα δεν οδηγεί!



Μάλιστα Φατί και Πέδρι, μετά το ρεκόρ τους, γιόρτασαν παρέα την ιστορική βραδιά τους. «Είμαι εδώ με τον MVP (σ.σ. πήρε το βραβείο του κορυφαίου), είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα δύο γκολ και τη νίκη της ομάδας» ανέφερε ο Πέδρι, με τον Φατί να προσθέτει «αυτή είναι μια μεγάλη εβδομάδα! Ζήτω η Μπάρτσα!».


fati-pedri


Και αν ακόμη είναι αρκετά νωρίς για να παραδώσουμε τα σκήπτρα της Μπαρτσελόνα στον ταλαντούχο πιτσιρικά, το μόνο σίγουρo πως το μέλλον του ανήκει!

Ειδήσεις σήμερα:

Champions League: Μονομαχίες Μπάγερν-Ατλέτικο και Άγιαξ-Λίβερπουλ - Όλα τα γκολ της Τρίτης

Μπόλονι: Με σοκάρει η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παναθηναϊκό - Σώσαμε τον ΠΑΟΚ

«Στοπ» στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα - Χωρίς κόσμο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης