Αχμέντ Χασάν: Η αφιέρωση στον πατέρα του και το déjà vu γκολ κόντρα στη Μαρσέιγ - Δείτε βίντεο

Αχμέντ Χασάν: Η αφιέρωση στον πατέρα του και το déjà vu γκολ κόντρα στη Μαρσέιγ - Δείτε βίντεο

Η Μαρσέιγ βρέθηκε δυο φορές στον δρόμο του Χασάν σε ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, μια με τη Μπράγκα και μια με τον Ολυμπιακό

5172385
«Όταν θέλεις κάτι πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις» είχε γράψει ο Πάολο Κοέλο στον Αλχημιστή και αυτό είναι κάτι που θα σκεφτόταν λίγο μετά το γκολ που σημείωσε ο Αχμέντ Χασάν στο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0 στο ντεμπούτο του στο Champions League.

Ο Αιγύπτιος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» όχι μόνο χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στην πρώτη του επαφή με την μπάλα στο 91ο λεπτό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά πέτυχε κάτι ακόμα σπουδαίο για τον ίδιο. Με το γκολ που σημείωσε είχε την ευκαιρία να στρέψει το βλέμμα του στον ουρανό, να φυλήσει το μαύρο περιβραχιόνιο που μόνο αυτός φορούσε στο παιχνίδι και να το αφιερώσει στον πατέρα του, ο οποίος έφυγε από τη ζωή ακριβώς πριν από πέντε χρόνια.

5172392


Ήταν 21 Οκτωβρίου του 2015 όταν ο Χασάν έχασε τον πατέρα του. Μάλιστα την επόμενη μέρα ως παίκτης της Μπράγκα θα πραγματοποιούσε το ντεμπούτο του στο Europa League και μάλιστα κόντρα στην Μαρσέιγ.

Ο «Κόκα», όπως είναι το παρατσούκλι του Χασάν, παρά τον πόνο που είχε από την απώλεια του πατέρα του όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά με ένα εκπληκτικό σκαφτό πλασέ σκόραρε το πρώτο γκολ στο 61ο λεπτό στη νίκη των Πορτογάλων με 3-2 επι των Γάλλων και δακρυσμένος , γονάτισε, φύλησε το μαύρο περικάρπιο που φορούσε, σήκωσε τα χέρια στον ουρανό και αφιέρωσε το τέρμα του στον πατέρα του που είχε φύγει 24 ώρες νωρίτερα.

Emotional moment.. Braga's Ahmad Hassan scores a beauty goal vs Marseille after death of his father
Κλείσιμο


Τότε ο 22χρονος Αιγύπτιος επιθετικός μετά το τέλος του αγώνα είχε δηλώσει: «Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και την οικογένεια μου. Βρίσκομαι εδώ εξαιτίας του πατέρα μου. Δεν ήθελα να τα παρατήσω. Προσπάθησα να πετύχω ένα γκολ γι αυτόν. Ήταν τα πάντα για εμένα. Ελπίζω να αναπαυθεί εν ειρήνη. Το αξίζει. Με δίδαξε να είμαι πάντα δυνατός και να μην εγκαταλείπω. Πρέπει να σταθώ στο πλευρό της οικογένειας μου τώρα»

Πέντε χρόνια μετά το έκανε ξανά φορώντας πάλι «ερυθρόλευκα»

Πέντε χρόνια μετά σαν….deja vu ο Χασάν έζησε κάτι μοναδικό. Ο 27χρονος πλέον επιθετικός του Ολυμπιακού κατάφερε να στείλει με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σέντρα του Βαλμπουενά και στο ντεμπούτο του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση να σημειώνει το πρώτο του γκολ, να δώσει την νίκη στον Ολυμπιακό και την αφιέρωση στον πατέρα του.



Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χασάν στην Cosmote TV:

«Είναι μία ιδιαίτερη βραδιά για μένα. Στην πρώτη μου συμμετοχή στο Champions League, πέτυχα και το πρώτο μου γκολ.
Σαν σήμερα πριν πέντε χρόνια έχασα τον πατέρα μου είναι μία δύσκολη μέρα για μένα και του το αφιερώνω. Είμαι ευτυχισμένος για το γκολ, αλλά είμαι και πολύ συγκινημένος».




Ειδήσεις σήμερα:

Champions League - Δείτε όλα τα γκολ

Βαθμολογία UEFA: Η νίκη του Ολυμπιακού ανέβασε στη 17η θέση την Ελλάδα


Champions League, Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 1-0: Μαγική πρεμιέρα με «μαέστρο» τον Βαλμπουενά - Δείτε τις φάσεις και το γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης