Champions League: Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα, Λάτσιο και Λειψία - Δείτε τα γκολ

Champions League: Θρίαμβος για Μπαρτσελόνα, Λάτσιο και Λειψία - Δείτε τα γκολ

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ η Μπαρτσελόνα έκανε σεφτέ στο Champions League, διασύροντας 5-1 την Φερεντσβάρος - Η Λάτσιο επικράτησε 3-1 της Ντόρτμουντ και μπήκε με το δεξί στον 6ο όμιλο - Νίκη της Λειψίας επί της πρωτάρας Μπασακσεχίρ - Χωρίς νικητή έληξαν οι δύο αναμετρήσεις Τσέλσι-Σεβίλλη (0-0) και Ρεν-Κράσνονταρ (1-1) στην πρεμιέρα του 5ου ομίλου

lazio22
Το βράδυ της Τρίτης (20/10) ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της θεαματικής πρεμιέρας των ομίλων του Champions League. 

Μπαρτσελόνα – Φερεντσβάρος 5-1: Ο Μέσι και τα... παιδιά του


Η εικόνα της Μπαρτσελόνα δεν άλλαξε δραματικά, σε σχέση με την ήττα της από την Χετάφε στο πρωτάθλημα. Το δίδυμο Λιονέλ Μέσι – Ανσού Φατί, όμως, είχε κέφια, Πέδρι και Ουσμάν Ντεμπελέ έδωσαν πνοή μπαίνοντας ως αλλαγές και, κάπως έτσι, ήρθε το (μάλλον υπερβολικό) 5-1 επί της φιλότιμης Φερεντσβάρος, στην πρεμιέρα του έβδομου ομίλου του Champions League.



Οι Ούγγροι, με την άγνοια κινδύνου της επιστροφής στην διοργάνωση μετά από 25 χρόνια και χωρίς κανένα άγχος, μπήκαν πολύ καλύτερα από τους Καταλανούς και, στο πρώτο 20λεπτο, είχαν να επιδείξουν ένα (όρθα) ακυρωθέν γκολ του Τόκμακ Τσολ Νγκέν και ένα σουτ του Ισαέλ στην συμβολή των δοκών.

Οι ευκαιρίες της ομάδας του Σεργκέι Ρεμπρόφ αφύπνησαν (εν μέρει) την Μπάρτσα και, συγκεκριμένα, τον Μέσι, ο οποίος μετά από ένα σολό – σπεσιαλιτέ κέρδισε πέναλτι, ευστόχησε από την άσπρη βούλα (27') και έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 16 διαδοχικές σεζόν του Champions League και ο δεύτερος σε 16 συνολικά σεζόν, μετά τον θρυλικό Ράιαν Γκιγκς.

Κλείσιμο
Ο Ανσού Φατί, ο οποίος δεν δείχνει να λυγίζει από το βάρος της μπαλάς του «διαδόχου του Μέσι», μιμήθηκε τον Αργεντινό (42') και έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης στο να πετύχει δύο γκολ, αφού θα κλείσει τα 18 του στις 31 του μηνός. Το αφιέρωσε, μάλιστα, στον αδελφό του Μπραχίμα, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας της Μιλένα και, βεβαίως, τον έκανε θείο.

Ο 17χρονος (ακόμα) εξτρέμ δεν έμεινε και, με τακουνάκι, έβαλε και τον Φιλίπε Κοουτίνιο στην... εξίσωση, σερβίροντας στον Βραζιλιανο το τρίτο γκολ της ομάδας του Ρόναλντ Κούμαν (52'), η οποία έπαιζε στο ρελαντί.

ΠΕΔΡΙ ΚΑΙ... ΝΤΕΜΠΕΛΕ!

Ο Ολλανδός, σκεπτόμενος το επερχόμενο Clasico με την Ρεάλ Μαδρίτης (Σάββατο 24/10, 17:00), έβγαλε νωρίς τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Φατί (62'), αλλά έχασε και τον Ζεράρ Πικέ, ο οποίος αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα, ύστερα από (καθαρό) πέναλτι στον πολύ δραστήριο Νγκεν.

Ο Ιγκόρ Καράτιν πέτυχε από την άσπρη βούλα το πρώτο γκολ της Φερεντσβάρος στο Champions League μετά από 25 χρόνια (70'), ενώ ο Πικέ θα χάσει το πρώτο ντέρμπι του έβδομου ομίλου με τη Γιουβέντους στο Τορίνο (Τετάρτη 28/10, 22:00).

Ο «Γκέρι», μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα που αποβάλλεται δύο φορές στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, με την πρώτη να την βλέπει σε αγώνα με τον Ολυμπιακό, το 2017.

Το γκολ και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα... ανέβασε την Φερεντσβάρος, αλλά η Μπάρτσα δεν είχε πει την τελευταία της λέξη και σκόραρε εκ νέου, μετά από ωραία ενέργεια και πάσα προς τα πίσω του Ουσμάν Ντεμπελέ, με τον 17χρονο Πέδρι να σημειώνει το πρώτο του γκολ με τα κυανέρυθρα και, μάλιστα, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (82').

Ο Γάλλος... πρόλαβε να σκοράρει (89') για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο και 14 ημέρες (!), ενώ ο Μέσι άγγιξε ένα ακόμα γκολ, σε εκτέλεση φάουλ που έβγαλε με θεαματική απόκρουση ο Ντένες Ντίμπους.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο (62' Ζούνιορ Φίρπο), Πικέ, Λενγκλέ, Ντεστ – Ντε Γιονγκ, Πιάνιτς (76' Μπουσκέτς)– Τρινκάο (62' Ντεμπελέ), Κοουτίνιο (70' Αραούχο), Φατί (62' Πέδρι) – Μέσι.

Φερεντσβάρος (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Ντίμπους – Μπότκα (77' Λόβρεντσιτς), Μπλάζιτς, Κοβάτσεβιτς, Τσίβιτς (63' Χάιστερ) – Καράτιν, Λαϊντουνί (63' Σομάλια) – Ζούμπκοφ (71' Μακ), Σίγκερ, Ισαέλ – Τσολ Νγκεν (71' Μπολί).

Λάτσιο - Ντόρτμουντ 3-1: Θριαμβευτική επιστροφή στα «αστέρια»

Η τελευταία της παράσταση στον κόσμο των «αστεριών» έμοιαζε με παλιά ανάμνηση. Από τη σεζόν 2007-08, η Λατσιάλε πλευρά της Ρώμης δεν βρήκε ποτέ πρόσβαση στο Champions League, μέχρι το πολύπαθο 2020 να γίνει η επέτειος της μεγάλης επιστροφής της. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι όχι μόνο επανήλθε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά θριάμβευσε κιόλας απέναντι στη Ντόρτμουντ, ελαχιστοποιώντας τη δυναμική των νεαρών σταρ της κι έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στον 6ο όμιλο.



Η βραδιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Ρωμαίους. Κι όταν λέμε καλύτερους οιωνούς, στην διάλεκτο της Λάτσιο σημαίνει γκολ από τον «Capocanonniere» της. Ο Τσίρο Ιμόμπιλε άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό απέναντι στην πρώην του ομάδα και σκόραρε ξανά στο Champions League μετά από έξι χρόνια, όποτε και φορούσε τη φανέλα των Βεστφαλών. Ήταν παράλληλα το πρώτο γκολ της Λάτσιο στη διοργάνωση από εκείνο του Γκόραν Πάντεφ 13 χρόνια πριν κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σύνολο του Λουσιέν Φαβρ παγιδεύτηκε από νωρίς και δίχως καθαρό μυαλό, έκανε «δώρο» το 2-0 στο 23', με αυτογκόλ που χρεώθηκε στον Χιτς, αλλά το πανηγύρισε ο εκτελεστής της στημένης μπάλας, Λουίς Αλμπέρτο, σαν δικό του τέρμα. Από εκείνη τη στιγμή, οι Κιτρινόμαυροι άρχισαν σταδιακά να απειλούν για να ξαναμπούν στο παιχνίδι, ο Στρακόσια και η αμυντική γραμμή αντιμετώπισαν εξαιρετικά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, όμως, ο θαυματουργός Νορβηγός δεν συγχώρεσε στο 71' και μείωσε με φοβερό τελείωμα από το «κουτί». Ήταν το 11ο γκολ του στο Champions League, στα 20 του χρόνια, όσα πέτυχαν σε μια καριέρα στράικερ όπως ο Ζορζ Γουεά, ο Ντουάιτ Γιορκ και ο Ντιέγκο Κόστα.

Ωστόσο, πέντε λεπτά αργότερα, ο Ακπά-Ακπρό πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του, μετά από ασίστ του Ιμόμπιλε και σφράγισε τον θρίαμβο στην επιστροφή της Λάτσιο στον θεσμό.

Λάτσιο (Σιμόνε Ιντσάγκι): Στρακόσια, Πάτριτς, Λουίς Φελίπε (51' Χεντ), Ατσέρμπι, Λέιβα, Αλμπέρτο (80' Παρόλο), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (67' Ακπά-Ακπρό), Μάρουσιτς, Φαρές, Κορέα (67' Μουρίκι), Ιμόμπιλε (81' Καϊσέδο)

Μπορούσια Ντόρτμουντ (Λουσιέν Φαβρ): Χιτς, Ντιλέινι, Χούμελς, Πίστσεκ (65' Μπραντ), Βίτσελ, Μπέλιγχαμ (46' Ρέινα), Μενιέ, Γκερέιρο, Σάντσο, Ρόις (78' Ρεϊνιέρ), Χάαλαντ


Λειψία – Μπασακσεχίρ 2-0: Με οδηγό τον περσινό ημιτελικό

Εκανε το καλοκαίρι το αδιανόητο άλμα και έπαιξε στα ημιτελικά. Εχοντας αυτή την εμπειρία πλέον, η Λειψία θεωρείται κάτι παραπάνω από υπολογίσιμη στη φετινή διοργάνωση. Πόσο μάλλον και τη δεδομένη στιγμή που είναι και πρωτοπόρος στη Bundesliga. Φρόντισε λοιπόν να επιδείξει αυτή την ανωτερότητά της σε μία πρωτοεμφανιζόμενη στο Champions League. Και κάπως έτσι το 2-0 της Μπασακσεχίρ ήρθε εύκολα.



Γι' αυτό φρόντισε ο Ανχελίνιο, ο οποίος αν και αριστερός μπακ, βρέθηκε δύο φορές στην πλάτη της άμυνας και καθάρισε μόνος του το ματς. Ο Ισπανός αμυντικός ειδικά στο 1-0 έκανε τρομερή ενέργεια στο 16', όταν κατέβασε την μπάλα και άδειασε τον αντίπαλό του με τακουνάκι, για να πλασάρει. Στο δεύτερο (20') το τελείωσε και πάλι μόνος του.

Λειψία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Ανχελίνιο, Μουκιέλε, Ουπαμεκανό (65' Κονατέ), Καμπλ (58' Ανταμς), Ν'Κουνκού (70' Κλάιφερτ), Ολμο (65' Χένρικς), Φόρσμπεργκ (46' Χουάνγκ), Πόουλσεν

Μπασακσεχίρ (Οκάν Μπουρούκ): Γκιουνόκ, Επουρεάνου, Σκρτελ, Ράφαελ, Καϊσαρά (30' Οζκάν), Μπολινγκολί-Μπομπό, Τοπάλ (67' Μπα), Βίσκα, Καχβετσί (83' Αλεξιτς), Τουρούκ (84' Τζουλιάνο), Κριβέλι.


Τσέλσι - Σεβίλλη 0-0: Δεν έπεισαν οι Λονδρέζοι...

Οι κακές εμφανίσεις της Τσέλσι συνεχίστηκαν, αν και αυτή τη φορά κράτησε το… μηδέν! Η Σεβίλλη χωρίς να δυσκολευθεί απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο Λονδίνο κι έκανε ένα… βήμα πιο μπροστά για την πρόκριση. Συντηρητικό παιχνίδι από τους Μπλε, δεν είχαν ουσία και δημιουργικές εμπνεύσεις για να βάλουν δύσκολα στους Σεβιλιάνους.



Δεν έπεισε η Τσέλσι, τον έλεγχο η Σεβίλλη!

Η Τσέλσι προσπάθησε να μπει πιο δυνατά στο ματς, όμως μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Σεβίλλη ήταν αυτή που πίεσε ψηλά, πήρε την κατοχή και κατάφερε να προκαλέσει εκνευρισμό στην Τσέλσι. Οι Μπλε αδυνατούσαν να βρουν διαδρόμους και προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να φανούν απειλητικοί. Η πρώτη καλή φάση ήταν για τους Σεβιλιάνους στο 18', αλλά η κεφαλιά του Γκουντέλι πέρασε μόλις άουτ. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 31' για να κάνει η Τσέλσι την πρώτη της ευκαιρία, αλλά ο Βέρνερ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπουνου. Πλήγμα για τους φιλοξενούμενους ο τραυματισμός του στόπερ Γκόμεθ, με τον Φερνάντο να γυρίζει στην άμυνα και την ομάδα να χάνει δύναμη από το κέντρο. Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν με το γερμανικό δίδυμο να απειλήσουν πριν το τέλος, αλλά Χάβερτς και Βέρνερ δεν συνδυάστηκαν ιδανικά!

Πήραν τον βαθμό οι Σεβιλιάνοι

Στην επανάληψη η Τσέλσι μπήκε πιο επιθετικά, η Σεβίλλη οπισθοχώρησε, χάνοντας τη δύναμή της στη μεσαία γραμμή. Στο 48' από κόρνερ του Τσίλγουελ ο Ζούμα δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ στο 56' η σουτάρα του Βέρνερ δε βρήκε στόχο. Οι Μπλε πίεζαν, κυκλοφορούσαν ωραία τη μπάλα και στο 59' έχασαν μια ακόμα ευκαιρία, αλλά ο Τσίλγουελ δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Μετά το 70' η Σεβίλλη όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά κατάφερε να πάρει ξανά τον έλεγχο, όμως Οκάμπος, Ντε Γιονγκ και Χορδάν δεν ήταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που είχαν. Oι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί στα τελευταία λεπτά, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

ΤΣΕΛΣΙ (Λάμπαρντ): Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα, Ζουμά, Τσίλγουελ, Καντέ, Ζορζίνιο (65' Κόβασιτς), Πούλισιτς (90+1 Χάντσον Οντόι), Χάβερτς, Μάουντ (62' Ζιγιές), Βέρνερ (90+1' Άμπραχαμ).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Γκόμεθ (33' Τζόρνταν), Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια, Ράκιτιτς (80' Βάθκεφ), Φερνάντο, Γκούντελι, Σούσο (58' Τόρες), Λουκ Ντε Γιόνγκ (80' Εν Νεσίρι), Οκάμπος.


Ρεν - Κράσνονταρ 1-1: Οι Γάλλοι τις ευκαιρίες, οι Ρώσοι τον βαθμό

Σε ένα γεμάτο ματς, με πολλές ευκαιρίες, αλλά και παλμό από 5000 (!) Γάλλους, Ρεν και Κράσνονταρ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην παρθενική τους εμφάνιση σε ομίλους του Champions League. H Ρεν είχε σε εξαιρετική βραδιά τους Καμαβινγκά - Νζονζί, αλλά Γκιρασί και Τεριέ έχασαν πολλές ευκαιρίες να δώσουν το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα τους. Εξαιρετικός ο γκολκίπερ Σαφόνοβ με σωτήριες επεμβάσεις.



Η Ρεν μπήκε δυνατά, πήρε τον έλεγχο και είχε την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά τη σουτάρα του Καμαβινγκά στο 27' έδιωξε εντυπωσιακά ο Σαβόνοβ. Οι Ρώσοι απάντησαν και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από πολύ κοντά. Ο Καμαβινγκά προσπαθούσε με ατομικές ενέργειες, όμως σε δυο περιπτώσεις νικήθηκε από τον Ρώσο γκολκίπερ. Η Κράσνονταρ είχε μεγάλη ευκαιρία λίγο πριν το τέλος, αλλά η κεφαλιά του Κάιο πέρασε μόλις άουτ. Η Ρεν ήταν εξαιρετική στην επανάληψη, πίεσε και στο 54΄κέρδισε πέναλτι. Βέβαια, ο Τάσος Σιδηρόπουλος χρειάστηκε τη βοήθεια του VAR για να υποδείξει την παράβαση και ο Γκιρασί στο 56' πέτυχε το 1-0. Οι Ρώσοι αντέδρασαν άμεσα και στην πρώτη καλή ευκαιρία (59') στην επανάληψη ισοφάρισαν με ένα εντυπωσιακό γκολ του Ραμίρες. Η συνέχεια ανηκε στη Ρεν, αλλά ο Σαβόνοβ ήταν εξαιρετικός όποτε χρειάστηκε σε προσπάθειες των Τεριέ και Ουνού.

Ρεν (Ζουλιέν Στεφάν): Γκομίς, Ντα Σίλβα, Τραορέ, Ενρίκε (81' Τρουφέρ), Αγκουέρ, Νζονζί, Μπουριγκό (69' Ταΐτ), Τεριέ, Καμαβινγκά (81' Ουνού), Γκιρασί, Ντελ Καστίγιο (62' Ντοκού)

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαβόνοβ, Σμόλνικοβ, Πετρόβ (73' Σουλεϊμάνοβ), Ραμίρες, Τσέρνοβ, Σορόκιν, Βιλένα, Ολσον, Κάιο, Ούτκιν (72' Γκαζίνσκι), Μπεργκ

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Μπόλονι: Με σοκάρει η έλλειψη εμπιστοσύνης στον Παναθηναϊκό - Σώσαμε τον ΠΑΟΚ


Οι Δεληγιάννης-Καμπουρίδης νικητές του 1ου Πανελλήνιου Κυπέλλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης Διμελούς Πληρώματος

«Στοπ» στην επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα - Χωρίς κόσμο Ολυμπιακός-Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ-Ομόνοια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης