NBA Finals, Λέικερς-Χιτ: Η πρώτη μάχη των τελικών -Φοβερό πρώτο ημίχρονο για την παρέα του ΛεΜπρον

NBA Finals, Λέικερς-Χιτ: Η πρώτη μάχη των τελικών -Φοβερό πρώτο ημίχρονο για την παρέα του ΛεΜπρον

Οι Λέικερς αντιμετωπίζουν τους Χιτ  στον πρώτο αγώνα της σειράς των τελικών του ΝΒΑ και μπήκαν στο παιχνίδι με άγριες διαθέσεις με σκοπό να κάνουν το 1-0- Ρεκορ τριπόντων σε ένα ημίχρονο απο οποιαδήποτε ομάδα σε τελικους του ΝΒΑ - Απίθανο κάρφωμα του ΛεΜπρον

lebron-butler
Η μεγάλη ώρα στον μαγικό κόσμο του NBA έφτασε!

Οι τελικοί ανάμεσα στους Λος Αντζελες Λέικερς και τους Μαϊάμι Χιτ βρίσκονται καθοδόν με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται αυτή την ώρα τερματίζοντας τη μεγαλύτερη σεζόν στην ιστορία του ΝΒΑ.

Οι Λέικερς δείχνουν αποφασισμένοι για το 1-0 και με... βομβαρδισμό τριπόντων προηγήθηκαν με 65-48 στο πρώτο ημίχρονο των Χιτ.  Έχουν συνολικά 11/17 τρίποντα και ποσοστό 64.7% ενώ τα 11 εύστοχα τρίποντα αποτελεί ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα σε ένα ημίχρονο στους τελικούς του ΝΒΑ.

Κορυφαίος παίκτης στο πρώτο ημιχρονο με 18 πόντους  ο Άντονι Ντέιβις που οδηγεί τους Λέικερς στον πρώτο τελικό των playoffs. Ο σέντερ των «Λιμνάνθρωπων» προσφέρει και θέαμα όπως έκανε με το κάρφωμα στο καλάθι των Χιτ μετά την ασίστ του Κάιλ Κούζμα.
Βέβαια το κάρφωμα που ξεσήκωσε τον πάγκο των Λέικερς δεν ήταν άλλο απο του ΛεΜπρον που  θύμισε διαγωνισμό καρφωμάτων σε All Star Game!






Ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν και ο πρίγκιπας Ντέιβις

Κλείσιμο
Οι Λέικερς επιθυμούν πρωτίστως να φορέσουν το δαχτυλίδι ώστε να αφιερώσουν τον τίτλο στη μνήμη του Κόμπι Μπράιαντ. Αν μάλιστα το καταφέρουν, θα ισοφαρίσουν και τους πολυνίκες του ΝΒΑ Σέλτικς, με 17 κατακτήσεις πρωταθλημάτων.

Από το 2010 έχουν να βρεθούν σε τελική σειρά της λίγκας οι «λιμνάνθρωποι» κι έχουν φτάσει εδώ μετά το σαββατιάτικο 117-107 επί των Νάγκετς, που έγραψε το 4-1. O ΛεΜπρον Τζέιμς έκανε εκπληκτικό (και 27ο στην καριέρα του σε ποστ σίζον) τριπλ νταμπλ με 38 πόντους, 16 ριμπάουντ και 10 ασίστ, 27άρα έριξε ο Αντονι Ντέιβις.

Οι Καλιφορνέζοι βάζουν μακράν τους περισσότερους πόντους μέσα στη ρακέτα στα πλέι οφ: 40,7, δηλαδή επτάμισι περισσότερους από την επόμενη ομάδα. Tζέιμς, Ντέιβις, Ντάνι Γκριν και Αλεξ Καρούσο δίνονται ελαφρώς αμφίβολοι με μικροενοχλήσεις, αλλά για κανέναν τους δεν ελλοχεύει πραγματικός κίνδυνος απουσίας.



Πρόσωπο του τελικού αναμφίβολα δεν είναι άλλο από αυτό του ΛεΜπρόν Τζέιμς. Ο Βασιλιάς θα παίξει στον 10ο τελικό του, ισοφαρίζοντας τον Καρίμ Αμντούλ Τζαμπάρ στην τρίτη θέση με τις περισσότερες εμφανίσεις σε τελικούς και πίσω από τους Μπιλ Ράσελ (12) και Σαμ Τζόουνς (11) που καταλαμβάνουν πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα.

Ωστόσο σίγουρα δεν θα είναι μόνος του. Θα έχει μαζί του στην προσπάθεια προς τον τίτλο, τον Άντονι Ντέιβις, ο οποίος κάνει τα… πάντα στα παρκέ του NBA. Ο Αμερικανός έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να προσφέρει σε οποιαδήποτε θέση και αν αγωνιστεί και χωρίς αμφιβολία αποτελεί κίνδυνο θάνατο τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση για τις αντίπαλες ομάδες.



Το αουτσάιντερ... αλλά ενωμένο Μαϊάμι 

Eπτά χρόνια μετά τον τελευταίο του τίτλο και έξι μετά την τελευταία παρουσία σε τελικούς, αμφότερα επί… ΛεΜπρον Τζέιμς, το Μαϊάμι επιστρέφει σε ΝΒΑ finals για να διεκδικήσει την τέταρτη στέψη της ιστορίας του.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε επικρατήσει 125-113 των Σέλτικς και με το 4-2 έκανε άλλη μια υπέρβαση, δεδομένου ότι ξεκίνησε από την πέμπτη θέση της Ανατολής.

Ο Μπαμ Αντεμπάγιο πραγματοποίησε ίσως την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του με 32 πόντους, 14 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αντίστοιχο 22-2-8 κατέγραψε ο Τζίμι Μπάτλερ και 19-5-7 ο σταθερά τρομερός τον τελευταίο μήνα Τάιλερ Χίρο. Πρόσωπο πλέον της τελικής σειράς κι ο πρόεδρος Πατ Ράιλι, που έχει πάρει έξι τίτλους με τους Λέικερς: τέσσερις ως χεντ κόουτς, έναν ως ασίσταντ κι άλλον έναν ως παίκτης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης