Super League 1, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» τη νίκη και τώρα Champions League - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-0: «Καθάρισε» τη νίκη και τώρα Champions League - Δείτε τα γκολ

Οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του Παναιτωλικού και την είσοδο του Βαλμπουενά και έφτασαν στο 2-0 σε ένα ήρεμο Σαββατόβραδο για την 3η αγωνιστική της Super League 1

osfp_panaitolikoss
Με το απόλυτο (3χ3) και χωρίς γκολ παθητικό στη σεζόν εντός κα εκτός συνόρων συνεχίζει ο Ολυμπιακός, που κέρδισε απόψε τον Παναιτωλικό 2-0 χάρις σε ένα ουσιαστικό δεύτερο ημίχρονο που είχε στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν με τον Σα στο τέρμα, τους Μπρούνο, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Εμβιλά, Καμαρά στον άξονα, τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα στα άκρα και τους Ελ Αραμπί, Κάιπερς επιθετικό δίδυμο. Εξ' αυτών ο Βέλγος ήταν στο «9».

Τα «καναρίνια» είχαν τον Κνετ κάτω από τα γκολπόστ, τους Καρασαλίδη, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο στα στόπερ, τον Τζανακάκη δεξιό μπακ χαφ, τον Βάντερσον αριστερό, τους Τσιγγάρα, Ντάλσιο στον άξονα, τον Μάζουρεκ οργανωτή και τους Ντίας, Ματσόλα επιθετικό δίδυμο, με τον τελευταίο να είναι κλασικός «φουνταριστός».


Κλείσιμο


Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ, Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Σέντρα στην αναμέτρηση και από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Παναιτωλικός έδωσε χώρο και περίμενε, ενώ είχε κοντά τις γραμμές του και κάλυπτε τους χώρους. Ετσι στα πρώτα 35 με 40 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν μεν κατοχή μπάλας στα επίπεδα του 65%, όμως πλην μίας καλής φάσης με τον Ραντζέλοβιτς (12'), δεν απειλούσαν ουσιαστικά (ο νεαρός Σέρβος πήρε την κατοχή, πάτησε περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ). Αντίθετα μέχρι τότε η μεγάλη ευκαιρία του αγώνα «ανήκε» στους φιλοξενούμενους, όταν στο 14' ο Ματσόλα «κέρδισε» τον Σεμέδο στη μεταξύ τους «μονομαχία», κουβάλησε την μπάλα μέχρι τα καρέ του Σα και «έκοψε» για τον Μάζουρεκ, ο οποίος σούταρε από κοντά αλλά ο Πορτογάλος γκολκίπερ απέκρουσε με το ένα χέρι.

Ο Μαρτίνς από τον πάγκο αναζητούσε λύσεις για να «απαντήσουν» οι «ερυθρόλευκοι» στην πολύ καλή τακτική προσέγγιση των «κυανοκίτρινων», που δεν επέτρεπε στην ομάδα του να δημιουργήσει. Ο Ελ Αραμί έβγαινε έξω από το «κουτί», οι Μασούρας, Κάιπερς εναλλάσονταν στην επίθεση και αριστερά, όμως μέχρι το 40' οι πρωταθλητές ήταν ακίνδυνοι.

Ο ΚΝΕΤ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ

Τότε και μέχρι την ανάπαυλα το ματς απέκτησε τρεις πρωταγωνιστές, τους Ελ Αραμπί, Μασούρα και Κνετ. Στο 40'ο πρώτος έκανε την παράλληλη μετά από κλέψιμό του, ο Μασούρας βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το σουτ πέρασε άουτ, ενώ αμέσως μετά (43') «αντιστράφηκαν» οι ρόλοι. Σέντρα του Ελληνα μεσοεπιθετικού, ο 33χρονος φορ βγήκε από τα μαρκαρίσματα, πήρε την «καρφωτή» κεφαλιά, αλλά ο Αυστριακός γκολκίπερ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ηταν μία εξαιρετική κίνηση/τελείωμα από τον έμπειρο στράικερ, αλλά και φανταστική αντίδραση από τον 30χρονο πορτιέρε. Το σουτ του Χολέμπας στην στατική φάση που ακολούθησε, ήταν η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μισού.

΄

ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΚΑΙ... ΓΚΟΛ

Το μεσοεπιθετικό «μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο πρώτο μισό, «ανάγκασε» τον Μαρτίνς να παρέμβει νωρίς από τον πάγκο. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βαλμπουενά αντικατέστησε τον Κάιπερς και οι «ερυθρόλευκοι» γύρισαν το σύστημα 4-2-3-1.

Η παρουσία του Γάλλου έγινε... αμέσως αισθητή. Μόλις στο 48' έβγαλε τον Ραντζέλοβιτς στην πλάτη της «κυανοκίτρινης» άμυνας, ο νεαρός Σέρβος «έκοψε» για τον Ελ Αραμπί που ήταν μόνος του στο ύψος του πέναλτι (η μακρινή μπαλιά του Βαλμπουενά βρήκε ανοργάνωτη την άμυνα του Παναιτωλικού) και ο Γαλλομαροκινός φορ πλάσαρε εύστοχα. Το «μισό» γκολ πάντως ήταν του έμπειρου χαφ.

Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν (και) το άγχος και με μπροστάρη τον 33χρονο φορ πατούσαν περιοχή και «έψαχναν» ακόμη ένα τέρμα που θα «τελείωνε» την αναμέτρηση. Ο Ελ Αραμπί απείλησε στο 55', ο Εμβιλά στο 61' και μέχρι εκείνο το σημείο, 15 λεπτά δηλαδή, οι γηπεδούχοι μετρούσαν ήδη 4 τελικές, ενώ σε όλο το πρώτο ημίχρονο είχαν 5, κάτι που αποτυπώνει την άκρως βελτιωμένης εικόνας τους.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ 2-0

Κάπου εκεί και ο Παναιτωλικός θέλησε να τα παίξει... όλα για όλα. Με τις αλλαγές του Χάβου η διάταξή του έγινε πιο επιθετική (4-1-4-1 αντί για 3-5-2), ενώ και ο Ολυμπιακός «γύρισε» σε 4-3-3, με τον Βαλμπουενά στα άκρα και τον Καμαρά «οργανωτή». Αλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν και να διαχειριστούν τον αγώνα, αφού την Τρίτη θα παίξουν στην Κύπρο με την Ομόνοια. Πλην μίας στατικής φάσης των φιλοξενουμένων, όταν ο Μάζουρεκ στο 73' δεν κατάφερε από κοντά να μπει στην πορεία της μπάλας μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μεντόσα δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά και στο 86' «τελείωσαν» τον αγώνα. Ο Χασάν έκλεψε από τον Μεντίνα, βγήκε σε θέση τετ α τετ και την κατάλληλη στιγμή «έστρωσε» στον Καφού, που πλάσαρε προ κενής εστίας, διαμορφώνοντας το μετέπειτα τελικό 2-0.

MVP: Ο Βαλμπουενά. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός έχει αυτό το... κάτι, που κάνει το ποδόσφαιρο να φαίνεται τόσο απλό. Μπήκε στο δεύτερο μισό, έφτιαξε ουσιαστικά το πρώτο «ερυθρόλευκο» γκολ, άπλωσε το παιχνίδι της ομάδας του και ήταν ο κορφαίος.

Στο ύψος του: Πολύ καλό ματς από τους Ραντζέλοβιτς, Μασούρα από το 40' και μετά, όπως και από τον Ελ Αραμπί Ο Γαλλομαροκινός πέτυχε ένα γκολ και βοήθησε οργανωτικά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ντάλσιο. Ο 24χρονος, κυρίως στο δεύτερο μισό, δεν βοήθησεσ στο μεσοεπιθετικό σκέλος και δεν κράτησε μπάλα. Ετσι πολλές φορές η ομάδα του βρέθηκε σε θέση άμυνας.

Η «γκάφα»: Την έκανε ο Μεντίνα. Ο νεαρός Μεξικανός «έχασε» το κοντρόλ στη φάση του 86', επέτρεψε στον Χασάν να βγει τετ α τετ και έτσι ξεκίνησε το δεύτερο γκολ που δέχθηκε ο Παναιτωλικός.

Το «στραγάλι»: Ο Σιδηρόπουλος έκανε ορισμένα λάθη, αλλά δεν έκρινε την πορεία/εξέλιξη του ματς. Σωστά ακυρώθηκε ως οφ σάιντ το γκολ του Ματσόλα στο δεύτερο ημίχρονο.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός πήρε μία «επαγγελματική» και δίκαιη νίκη, καθώς εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη των «κυανοκίτρινων». Οι οποίοι πάντως στάθηκαν αρκετά καλά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Μπρούνο, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Εμβιλά (77' Καφού), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (77' Ραφίνια), Μασούρας (65' Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί (70' Χασάν), Κάιπερς (46' Βαλμπουενά).
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Βάντερσον (65' Μεντίνα), Καρασαλίδης, Κωνσταντόπουλος (78' Ταχάρ), Τζανακάκης, Λιάβας, Τσιγγάρας (65' Αριγίμπι), Ντάλσιο, Μάζουρεκ, Ντίας (72' Μεντόσα), Ματσόλα (78' Βέργος).

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακος: Έφτασε στην Ελλάδα ο Ντρέγκερ

Η ΑΕΚ παρουσίασε τα κέρινα ομοιώματα Νεστορίδη, Παπαϊωάννου και Μπάρλου - Δείτε βίντεο

Κώστας Τσιμίκας: Η αλλαγή παιχνιδιού που έγινε... highlight από τη Λίβερπουλ - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης